A.s Zondag vieren wij de verjaardag van ons dochtertje en er blijft zeker een man of 20 eten.. vega en niet vega's .. maakt het niet makkelijker dus.. Dus ik heb besloten een pan warme macaronie te maken MET gehakt.. en een koude pastasalade zonder vlees/vis. Wie heeft er een lekker *niet te moeilijk recept??
Hier heb ik onlangs een topic over gestart Kijk maar of er wat voor je bij zit, tips genoeg! http://www.zwangerschapspagina.nl/de-lounge/297111-recept-pastasalade.html
Pastasalade met rucola Bereidingstijd: 20-30 min Ingrediënten voor 4 personen 250 gr. fusilli tricolore pasta, 85 gr. rucalo sla, 1 courgette, 1 bakje paddestoelenmix, pijnboompitten, 3 romatomaten voor de dressing: 2 eetl. balsamico-azijn, 2 eetl. olijfolie, 2 eetl. tomatenketchup Voorbereiding Bak de courgette en paddestoelenmix in de wok en laat het afkoelen, kook de pasta en laat het afkoelen, doe de pijnboompitten in een koekepan zonder vet en bak ze aan, snij de tomaten ik stukjes, meng de azijn, olie en tomatenketchup voor de dressing Bereidingswijze Meng de gewokte afgekoelde courgette mengsel met de pasta, tomatenstukjes, pijnboompitten, rucola.
zwarte olijven, pijboompitjes, kappertjes, geroosterde puntparika's, rauw uitje, feta (of zachte geitenkaas), rucola en een beetje olijfolie erdoor.. Evt. een avocado erdoor, maar als je die lang laat staan verkleurd hij en ziet er niet zo smakelijk meer uit (is verder niks mis mee hoor, kun je gewoon eten, maar misschien niet zo leuk om aan gasten te serveren)..
Maaltijd-pastasalade Bereidingstijd: 20-30 minuten Gang:HoofdgerechtKeuken:Italiaanse Ingrediënten voor 4 personen 500 g dunne sperziebonen 300 g penne (evt. volkoren) 1 flinke bos basilicum 50 g walnoten, grof gehakt 125 ml (groene) olijfolie 2 tenen knoflook, gehakt 350 g tros-kerstomaatjes, gehalveerd 2 bollen (buffel)mozzarella, in blokjes 2 rijpe avocados, in dunne partjes 50 g geraspte parmezaan Voorbereiding Breng ruime pan met water aan de kook, waar later ook de pasta ingaat. Voeg 1 el zout toe en de sperziebonen en kook ze net beetgaar. Schep ze met een schuimspaan uit het water en spoel af met koud water in een vergiet. Laat uitlekken. Kook de pasta in hetzelfde water volgens de aanwijzingen op het pak beetgaar, giet af, spoel koud en laat goed uitlekken. Bereidingswijze Pureer de basilicumstelen en de helft van het blad met de walnoten, olie, knoflook, een flinke mespunt zout en peper in een vijzel of met een staafmixer tot een grove pesto. Meng de pesto met de pasta, sperziebonen, tomaatjes, mozzarella, avocado en parmezaan en breng evt. nog op smaak met zout en peper. Scheur de rest van de basilicum grof en schep door de pasta. Serveer bijv. nog met lekker bruin brood.
Er zit geen gehakt in dit recept. De walnoten moeten grof gehakt en de knoflook moet gehakt. Voor de rest geen gehakt....
1 zak mini penne pasta (gekookte, afgekoelde) scheut olijfolie (had met citroen) 1 potje pesto 1 bakje cherry tomaten 1 potje zongedroogde tomaten 1 bakje pijnboompitjes 1 bakje verse parmazaanse kaas snippers 1 zakje rucula peper en zout. Hier viel hij erg in de smaak!