Mag ik misschien nog wat vragen ? Ik ben met roosjes bezig voor de buidstaart ( fondant) maar ik wil deze 2 weken elke dag een aantal maken ... Hoe moet ik ze bewaren ? En kan ik de blaadjes eronder ook als laatst doen ? Dat ik zeg maar eerst alle roosjes maak en daarna de blaadjes eronder ? Liefs muis
Zo.. net is deze feyenoord taart afgehaald die ik dit weekend heb gemaakt als opdrachtje. Ik ben benieuwd wat jullie vinden! Zelf ben ik er iets minder enthousiast over... De F had ik verkeerd geplaatst waardoor het zwarte randje er niet omheen kon zoals het op het logo staat. Het is maar heel miniscuul, maargoed... Ik ben nogal van de details en dit keer heb ik niet goed opgelet. :x Leren we alleen maar van... Ik heb een erg leuke uitdaging trouwens... Ik moet een lactose-vrije taart maken. Zowel de botercreme als de biscuit mag geen lactose inzitten. Ik zit me al rot te zoeken op internet... Heeft iemand misschien nog tips?? Groetjes, Iris. Edit: lactose vrije biscuitmix heb ik al gevonden. Nu nog de botercreme...
Wauw Iris wat gaaf !! Super mooi geworden !! Ik heb nog een vraagje sorry hoor zit zo te stressen !!! Ik kan dus nergens een goeie combi taardstandaard en bakblik vinden . Die maten van die standaarden zijn allemaal zo gek . Heeft iemand een idee voor me , please ??? Ik zit al zo lang te zoeken maar ik weet het niet meer
@muis je kan de fondant roosje het beste bewaren in een goed afgesloten doos, en de blaadjes kan je er ook als laatst op doen. spannend een bruids taart Is dit je eerste bruidstaart of niet? @iris wow wat een mooie taart!!! hij ziet er super uit hoor! Ik ken het gevoel ik ben tot nu toe ook nog niet 100% tevreden geweest, ben zelf ook een tutje die echt op de kleinste details let. @ll vandaag was dochter lief naar een kinderfeestje , gelijk gebruik gemaakt van de cupcake's en de cakepops die ik gisteren gemaakt had, had dr een paar mee gegeven met een visite kaartje erbij, kreeg heele leuke reacties en waarschijnlijk zelfs al een bestelling voor januari voor 30 cupcake's vooral de huilende baby cupcake viel in de smaak :d
muis welke maat bakblik heb je en welke maat standaard zoek je? uuh ff ter toevoeging voor hoeveel personen moet je taart maken en zoek je een ronde bakblik en hoeveel laags standaard?
Het is voor 60 personen ...4 laags .... Boven elkaar ... En rond : D En ik heb 1 bakblik van 23 en een van 15 cm maar weet niet of ik die kan gebruiken hoor ! Ti's m'n eerste bruidstaart ja haha voor m'n schoonzus
Iris: Ik vind em erg mooi hoor! Vind em mooi strak! Weet niet wat het de laatste tijd is, maar ik krijg de taarten niet meer strak en zijn bobbelig. Of het scheurt weer fijn.. Denk dat ik maar een mat ga kopen zodat ik precies het goede formaat fondant heb als ik het ga bekleden. Muis: Wil je dat de roosjes eetbaar zijn of niet? Want anders kan je er tylose er doorheen doen en gewoon op laten drogen zonder er wat overheen. Dan worden ze goed hard.
he meiden, weten jullie dat jullie met 5 rondjes gewoon ook heel mooie, maar vooral eenvoudige roosjes kan maken? Gewoon 5 kleine rondjes uitduwen, die met het randje aan elkaar vastmaken, zodat het een rups lijkt (maar dan recht) en dan aan één kant mooi oprollen en doorrollen tot alles samen gerold is, dan in het midden doorsnijden, de blaadjes een beetje uit elkaar halen, dat was het
mmmh een bak blik van 15 cm is wel erg klein! voor een bruidstaart en een bak blik van 23 a 24 cm is voor ca 15 personen dus dan zou je daarvan 4 taarten moeten maken heb je ze allemaal in dezelfde maat als je het bakblik van 23 a 24 cm gebruikt. en dan zou je deze standaard voor de taarten kunnen gebruiken View attachment 182019 die hebben ze bij "deleukstetaartenshop" el een foto showen als de bruidstaart klaar is he
hebben ze niet ergens zo iets boven elkaar? ze wou graag dat het boven elkaar zat... pff gedoe hoor ben wel gestrest...
ik had er ook al aan gedacht om dan maar 5 lagen te maken. kunnen ze de 15 cm zelf houden en dan de maten 20 25 30 en 35 ... maar ik las weer dat je voor taarten groter dan 35 een heating core moet gebruiken.. moet dit echt?????
ja, anders bak je je een ongeluk dan is alles er rond droog en het midden nog plakkerig... niet lekker dus...
ik heb gisterenavond op een vluggertje een taart gemaakt gevuld met schokolademousse en caramelcréme. Hij blinkt enorm maar het was hier ook SUPERWARM gisteren... vandaag is het al stukken beter (foto is van gisteren)
mooi hoor. vind het alleen wel druk zo met die swirl en kussen effect. wilde je ze allebei uitproberen? hihi
ik dacht een kussen met motief, maar hij is idd te druk zo hahaha, maar niet erg, is maar voor ons met schoonouders bij de koffie
die hebben ze wel maar dan zal je toch andere bakblikken moeten aanschaffen of lenen van iemand bij je uit de buurt want boven elkaar hebben verschillende maten, ik weet niet waar je ergens woont?
*inbraak* Beste taartdozen Ik ben op zoek naar iemand die een taart kan maken voor mn zoontjes 1e verjaardag. Omgeving Zmeer/Den Haag. Taart is voor +/- 30 personen. Kennen jullie iemand die dat uiteraard tegen betaling kan doen? *uitbraak*
Nou de lactose vrije taart is gelukt... M'n vriendin heeft de taart gemaakt voor haar vriendin die dus niet tegen lactose kan. De botercreme vind ik zelf niet echt lekker... Brr.. Het enige wat we konden vinden was een botercreme op basis van plantenmargarine. Zij vond hem zelf wel lekker, dus tja.. Ik denk dat het gewoon net is wat je gewend bent. @ Nonja: Ik zou je heel graag willen helpen, maar 30 personen... Ik denk dan aan een stapeltaart, en stapelen leer ik pas 30 september. Sorry. Hopelijk vind je iemand die een hele mooie taart voor je zoontje kan maken!!