Agggggh!! Ik heb dus op het vrijgezellenfeest van schoonzus een work shop taart decoreren gehad. Daar vertelden ze me dat ik zo dun mogelijk moest afsmeren en dat het puur alleen gaatjes opvullen is en een plaklaagje aan de bovenkant. Dus echt boter er af schrapen. Moet dit dus blijkbaar helemaal niet!!!! Moet veel dikker, volgens mij had ze gewoon niet genoeg botercreme. Hoe kan ik dit het beste aanpakken? vond het altijd al zo raar dat mijn taarten zo "bollig" bleven.
Ik smeer altijd 1 super dunnelaag en dan gaat ie ff een kwartier in de koelkast. En daarna doe ik nog een laag erop, waarna die weer in de koelkast gaat!
ik heb met de laatste taartjes de tips van hier ( volgens mij van Nachtzon en Ariel gebruikt).. afsmeren.. in de ijskast.. laten opstijven.. nog een keer afsmeren..en dan weer laten opstijven..en dan met een warm nat mes het helemaal glad maken Ik moet zeggen.. t is een top tip.. ik had hem dit keer een stuk strakker dan eerder.. BIj deze bedankt dames
ik heb ook een vraagjes.. als ik een wat grotere lussen strik zou willen maken.. is tylose dan echt noodzakelijk? Deze strik had ik van alleen fondant gemaakt en vond hem eigenlijk redelijk goed uitharden... Ook las ik ergens dat ze de strik op elkaar plakken met icing.. icing is toch gewoon water met poedersuiker.. reageert de fondant daar niet op ?
@Ariel Ik maak inderdaad heerlijk misbruik van jullie.. T eerste miljoen dat ik ooit verdien met taartjes maken zal ik aan jullie opdragen grin..
Royal icing is een mengsel van water, suikerbakkerspoeder en eiwit/eiwitpoeder. Dit kan je gewoon op fondant gebruiken!
Nog een vraag.. dat witte ding.. een sculptor? hoe moet ik die precies gebruiken.. ? Ik had er al geprobeerd de ranjdes mee af te *drukken* maar dat schoot niet echt op
Als je gelijkmatige streepjes op de zijkant van je taart wil kan je dat ding gebruiken. Gewoon je taart op een draaiplateau zetten en dr in zwieper aan geven terwijl je dat ding tegen je fondant/marsepein aan houdt...
Als je je strik lang uit kunt laten harden wordt je fondant op een gegeven moment ook hard genoeg om je strik te laten staan hoor....
wbt je vraag over icing wil ik zelf ook wel eens weten En je moet goed veel tylose door een lussenstrik doen. Dit is een goede how to : Tartacadabra - Tartas mágicas
Ff een eerlijke mening van jullie hoor. Deze mevrouw beweert een opleiding te hebben gevolgt voor taarten maken / bakkersopleiding. Geloven jullie dit als je dit resultaat ziet?
om die strik gaat het idd Rono.. ik had hem ook al gevonden Ik heb tot vrijdag de tijd om hem te laten uitharden.. als ik hem vanaaf snij.. en dan laat drogen tot donderdag avond.. en dan op de taart zet.. zou het dan lukken zonder tylose? en die icing idd.. hmzz.. wie zou het antwoord weten?
Ik zie namelijk veel bobbels en niet goed bekleed... en lijkt me dat je dat als bakker zijnde niet hebt.
sweet: Ik zou tylose halen. Ik had em 36uur laten drogen MET tylose. Blijkbaar wat te weinig want hij storte in..zucht..