wauw iris! wat een mooie taartjes...... geweldig!!!!!! Ik heb weer een vraagje!! alweer? ja alweer hihihih ik heb op de verjaardag van mn zoontje geoefend met een vulling... ingevroren fruit van de AH met slagroom en gelatine.. was super lekker.. .alleen had ik daar 2 lagen van. en was net iets te ''droog'' zeg maar... dus een paar mensen zeiden, ik zou 1 laag van dat doen, en dan nog een laag slagroom... is dat lekker? of heeft iemand nog andere suggesties? ik hoor het graag!! heb gister de laatste bestelde spulletjes binnen gekregen... een mat van wilton met zon leuk patroontje!! 2 grote bakblikken, een patch work snij dingetje.... en 5 kilo wit fondant!! straks vast de eieren halen en dan vast de biscuit bakken!! Ik heb alleen een taart standaard waarbij dus een gat in de taart moet komen..... en ik heb geen flauw idee hoe ik dat moet gaan doen.... opzoek naar een uit de kluiten gewassen appelboor? hihihi
oja en ik heb nog een silicone mal gekocht voor parelketting.... hihihihi... hoef ik niet 100 balletjes zelf te gaan rollen
muis ik doe ook zeer regelmatig slagroom in de taart en dat is heerlijk Wel ff zakje klopfix door de slagroom doen en je kan de slagroom ook nog aanvette met wat mascarpone er door heen. Over die taart standaard kan lk je geen antwoord geven heb daar geen ervaring mee, wel met die parel mal , als je er marsepein of fondant in gedaan hebt, dan ff 10 minuten in de vriezer zetten en daarna de parel rand er heel voorzichtig uit halen. veel bak plezier
@muis: ik zou dan het biscuit of tremperen of bijv. een dun laagje jam erop smeren, dan wordt je biscuit ook minder droog
nachtzon, ik doe de marsepein of fondant erin en dan ff 10 a kwartier in de vriezer doen en daarna het heel voorzichtig uit de mal drukken
Met die parelmold vind ik dat niet eens nodig... Gewoon goed invetten met crisco en t floept er zo uit. de babymold doe ik daarintegen wel in de vriezer omdat ik hem er anders niet heel uit krjg.
ik bedoel eigenlijk de hele werking... moet je er bolletjes inleggen? of worstjes? de achterkant staat bij mij bvb altijd bol...
Worstjes. Goed er in drukken en het overtollige fondant/marsepein snijd je er zo vanaf met een mesje (plastic mesje)
nog een vraagje, heb gister vast een biscuit gebakken voor de bruidstaart.... was best mooi geworden! dus ik draai hem om op de snijplank,,,, en toen ie was afgekoeld, je raad het al, (tromgeroffel) vast geplakt!! GRRRRRR ik baalde als een stekker. Ik heb hem met een spatel eraf gekregen, alleen nou issie klein beetje beschadigd aan de onderkant. dit is toch niet zo erg denk ik als ik dat gewoon als onderkant laat? wat vinden jullie?
gewoon naar de binnenkant toe draaien... (zo zou ik het doen ) en volgende keer op een rooster laten afkoelen
Ha meiden, Vorig jaar toen mijn zoontje 1 werd heb ik via één van jullie een taart laten maken van Bumba. Ik weet alleen niet meer wie het was (omgeving H-sum). Over 3 weken wordt mijn zoontje 2! En weer wil ik graag een mooie taart laten maken omdat ik het zelf niet kan. THema moet worden: VRACHTWAGENS ! WIe kan en wil er eentje voor mij maken? We vieren het zondag 9 oktober.... Hoor het graag! EN uiteraard betaal ik er netjes voor