De Taartdozen deel 2

Discussie in 'Algemene clubs' gestart door Natasja, 4 jul 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. muis26

    muis26 Fanatiek lid

    wauw iris! wat een mooie taartjes...... geweldig!!!!!!

    Ik heb weer een vraagje!! alweer? ja alweer hihihih :D:D

    ik heb op de verjaardag van mn zoontje geoefend met een vulling... ingevroren fruit van de AH met slagroom en gelatine.. was super lekker.. .alleen had ik daar 2 lagen van. en was net iets te ''droog'' zeg maar...

    dus een paar mensen zeiden, ik zou 1 laag van dat doen, en dan nog een laag slagroom...

    is dat lekker? of heeft iemand nog andere suggesties?

    ik hoor het graag!! heb gister de laatste bestelde spulletjes binnen gekregen... een mat van wilton met zon leuk patroontje!! 2 grote bakblikken, een patch work snij dingetje.... en 5 kilo wit fondant!! straks vast de eieren halen en dan vast de biscuit bakken!!

    Ik heb alleen een taart standaard waarbij dus een gat in de taart moet komen..... en ik heb geen flauw idee hoe ik dat moet gaan doen.... opzoek naar een uit de kluiten gewassen appelboor? hihihi
     
  2. muis26

    muis26 Fanatiek lid

    oja en ik heb nog een silicone mal gekocht voor parelketting.... hihihihi... hoef ik niet 100 balletjes zelf te gaan rollen
     
  3. mamavan3

    mamavan3 Fanatiek lid

    24 mei 2007
    1.849
    5
    38
    fulltime huismama
    rotterdam
    muis ik doe ook zeer regelmatig slagroom in de taart en dat is heerlijk :D Wel ff zakje klopfix door de slagroom doen en je kan de slagroom ook nog aanvette met wat mascarpone er door heen. Over die taart standaard kan lk je geen antwoord geven heb daar geen ervaring mee, wel met die parel mal , als je er marsepein of fondant in gedaan hebt, dan ff 10 minuten in de vriezer zetten en daarna de parel rand er heel voorzichtig uit halen. veel bak plezier
     
  4. Maia

    Maia Niet meer actief

    @muis: ik zou dan het biscuit of tremperen of bijv. een dun laagje jam erop smeren, dan wordt je biscuit ook minder droog
     
  5. Nachtzon

    Nachtzon Fanatiek lid

    12 nov 2009
    4.847
    2
    0
    Wervik- België
    hoe werken jullie eigenlijk met die silikonen mallen???
     
  6. mamavan3

    mamavan3 Fanatiek lid

    24 mei 2007
    1.849
    5
    38
    fulltime huismama
    rotterdam
    nachtzon, ik doe de marsepein of fondant erin en dan ff 10 a kwartier in de vriezer doen en daarna het heel voorzichtig uit de mal drukken
     
  7. Iris89

    Iris89 Fanatiek lid

    7 sep 2009
    1.119
    0
    36
    huisvrouw-mama!
    Leiden

    Met die parelmold vind ik dat niet eens nodig... Gewoon goed invetten met crisco en t floept er zo uit. :) de babymold doe ik daarintegen wel in de vriezer omdat ik hem er anders niet heel uit krjg. ;)
     
  8. Nachtzon

    Nachtzon Fanatiek lid

    12 nov 2009
    4.847
    2
    0
    Wervik- België
    ik bedoel eigenlijk de hele werking... moet je er bolletjes inleggen? of worstjes? de achterkant staat bij mij bvb altijd bol...
     
  9. Iris89

    Iris89 Fanatiek lid

    7 sep 2009
    1.119
    0
    36
    huisvrouw-mama!
    Leiden
    Worstjes. Goed er in drukken en het overtollige fondant/marsepein snijd je er zo vanaf met een mesje :) (plastic mesje)
     
  10. Nachtzon

    Nachtzon Fanatiek lid

    12 nov 2009
    4.847
    2
    0
    Wervik- België
    ow ok snap m :)

    hier de taarten die ik tot NET gemaakt heb :p Meptaartje moet nog gemaakt worden :D
     
  11. muis26

    muis26 Fanatiek lid

    wauwww nachtzon!! wat super gaaaf!!! echt mooooooiiiiiii

    bedankt voor de tips over de parelmold!! :D
     
  12. muis26

    muis26 Fanatiek lid

    nog een vraagje, heb gister vast een biscuit gebakken voor de bruidstaart.... was best mooi geworden! dus ik draai hem om op de snijplank,,,, en toen ie was afgekoeld, je raad het al, (tromgeroffel) vast geplakt!! GRRRRRR ik baalde als een stekker. Ik heb hem met een spatel eraf gekregen, alleen nou issie klein beetje beschadigd aan de onderkant. dit is toch niet zo erg denk ik als ik dat gewoon als onderkant laat? wat vinden jullie?
     
  13. Nachtzon

    Nachtzon Fanatiek lid

    12 nov 2009
    4.847
    2
    0
    Wervik- België
    gewoon naar de binnenkant toe draaien... (zo zou ik het doen :p) en volgende keer op een rooster laten afkoelen :p
     
  14. Iris89

    Iris89 Fanatiek lid

    7 sep 2009
    1.119
    0
    36
    huisvrouw-mama!
    Leiden
    even stiekem hier showen hoor.... :D

    cupcake'jes voor een 55jarig jubileum!
     
  15. Nachtzon

    Nachtzon Fanatiek lid

    12 nov 2009
    4.847
    2
    0
    Wervik- België
    mjammie zien er heel erg mooi en LEKKER uit :D
     
  16. mamavan3

    mamavan3 Fanatiek lid

    24 mei 2007
    1.849
    5
    38
    fulltime huismama
    rotterdam
    wow nachtzoen die taart met die babyschoentjes vind ik vooral prachtig :D

    iris ook heele mooie cc's :D
     
  17. natjes

    natjes Niet meer actief

    Ha meiden,

    Vorig jaar toen mijn zoontje 1 werd heb ik via één van jullie een taart laten maken van Bumba. Ik weet alleen niet meer wie het was (omgeving H-sum).
    Over 3 weken wordt mijn zoontje 2! En weer wil ik graag een mooie taart laten maken omdat ik het zelf niet kan. THema moet worden: VRACHTWAGENS :D!

    WIe kan en wil er eentje voor mij maken? We vieren het zondag 9 oktober....

    Hoor het graag! EN uiteraard betaal ik er netjes voor ;)
     
  18. natjes

    natjes Niet meer actief

    Heb nog even teruggebladerd en het was Curly! Is ze nog actief hier?
     
  19. Within

    Within Niet meer actief

    Ik woon ook in de omgeving en kan inmiddels goed taarten bakken, dus je mag me PMen :)
     
  20. silvia009

    silvia009 VIP lid

    13 feb 2009
    6.514
    0
    36
    Partime werkende moeder en echtgenote
    twente
    Natjes heb je een pm gestuurd op Hyves ;)
     

Deel Deze Pagina