Wij hadden ook een kv-er zonder rijbewijs hoor. Zij ging altijd met het ov en haar fiets. Ze hebben hier bij het kraamzorgbureau verschillende contracten, zij deed geen bevallingen. Dat is hier wel vaker, een partusassistente en dan heb je vaak een ander voor de rest van de week.
Wij hebben kraamverzorgenden in dienst die bevallingen doen en toch echt alleen met het OV reizen. Bij bevallingen mogen ze op kosten van het bedrijf met de taxi. En ze komen eigenlijk ook altijd op tijd (binnen het uur) Bij ons moet een kraamverzorgende een bepaald aantal bevallingen meegelopen hebben voordat ze zelfstandig op pad mag (logisch) maar ze hoeft er geen aparte aantekening voor te hebben. Maar je hebt ook instellingen waar je bijv. een aparte pool heb van KV'en die bevallingen doen.
In principe is elke kraamverzorgende bevoegd om bij bevallingen te assisteren! Vaak zijn er in een organisatie wel kraamverzorgende die alleen bevallingen doen om de andere kraamverzorgende te ontlasten. Dit omdat bevallingen vaak 's nachts zijn en je dan en 's nachts bij die bevalling bent en daarna nog alle kraamdagen doet in het gezin. En dit dus erg vermoeiend is als je een nacht op bent en dan afhankelijk van het aantal uren nog 8 dagen moet werken a 7 uur per dag bv. Maar dan nog heb je regelmatig bevalling als kraamverzorgende zijnde en wij moesten toentertijd binnen 1 uur ter plaatse zijn!
Nou we zijn er gelukkig uit. Gemeente gemaild , we kunnen geen tijdelijke vergunning krijgen of onze eigen vergunning afstaan. Maar wel tipte de gemeente ons op een parkeergarage die niet te ver weg is en waar je wel een dagkaart kunt kopen. (ipv om de twee uur bijvullen -dat vond ik nog het meest vervelend) Gelukkig - ik vind dit al een mooi oplossing. Voor de duidelijkheid: Het gaat ons niet om het geld. Ik vind het gewoon lullig hoe het gebracht werd en dat wij het mogen oplossen terwijl het toch echt niet onze keuze is om de kraamhulp met de auto te laten reizen. Een paar mensen melden dat kraamhulpen 's nacht naar bevallingen moeten komen. Dat wist ik niet ( moet in het ziekenhuis bevallen) maar dan nog: Dan is het sowieso niet betaald parkeren en is geen reden om de overige dagen ook met de auto te moeten komen lijkt me. Maar goed, voor de volgende keer zal ik iig beter opletten! en misschien dat andere vrouwen door deze post ook weten dat die kan spelen. Ik ben iig blij met de parkeergarageoplossing.
TS: dan nog kan het dat je een kraamverzorgende krijgt die niet met de auto komt. Misschien iemand die niet al te ver weg woont en met de fiets kan komen. Of iemand die wel met het OV kan en wil reizen. Fijn dat de gemeente een oplossing heeft aangedragen waar je beter mee uit de voeten kunt. En misschien valt het verder ook nog mee...
Als het je echt dwars zit kun je altijd nog overstappen naar een andere organisatie, maar los daarvan krijg je waarschijnlijk een enquete achteraf. Ik weet dat wij erg scherp kijken naar deze enquetes en dat klachten worden uitgezocht en afhankelijk van de opmerking zal men de klant er ook nog bij betrekken. Dus zet het er wel in!
Dames, het is eigenlijk heel "simpel" en logisch allemaal. Als de kraamverzorgster het zelf zou moeten betalen, kwam er niemand meer bij jullie thuis. En als het het door het kraambureau vergoed zou worden, gaan binnen een korte tijd onze zorgpremies nog meer omhoog! Tja...ons zorgstaatje gaat er nu eenmaal niet op vooruit.
Schiet me trouwens net nog iets te binnen. Wij hebben 1 keer een kv gehad die moest kramen bij een gezin in het centrum, en zij heeft het probleem bij het gezin gelegd. Die moesten maar zorgen dat zij haar auto kwijt kon. Dit is niet geaccepteerd en deze kv heeft hier een waarschuwing voor ontvangen.
ik vind het niet meer dan logisch dat je dit zelf moet betalen. Maar misschien kan je via de gemeente een parkeervergunning aanvragen voor de kraamhulp?
Fijn dat de gemeente met deze oplossing is gekomen. En het kraamburo had het inderdaad anders kunnen brengen, maar dat je zegt het is echt niet onze keus om de kraamverzorgster met de auto te laten komen vind ik persoonlijk erg zwart - wit. Alsof de kraamverzorgster er voor kiest om te komen kramen waar betaald parkeren is. Als de zorgorganisatie deze kosten niet dekt kan je niet van de zorgverlener verwachten dat die zelf voor de kosten gaat opdraaien. Zou wat zijn je moet werken en er nog geld bij neer leggen ook. Maar nogmaals....fijn dat deze oplossing mogelijk is.
Hmmm, wij wonen ook in een gedeelte van Amsterdam waar parkeren enorm duur is (5 euro p.u.) en ons kraambureau heeft hier dus helemaal niets over gezegd . Ik ga ervan uit dat de kraamverzorgster zelf ook in Amsterdam woont en gewoon met het OV of op de fiets komt. Mocht ze wel van buiten de stad komen en met de auto zijn en wij de kosten moeten betalen dan ga ik zeker een klacht indienen bij het bureau, want dat hadden ze ons van te voren wel even mogen melden dan!! Ik kan me goed voorstellen dat ik haar dan nog eerder naar huis stuur en de 8 dagen niet vol maak, want anders wordt het echt een te dure grap. Ik denk dat veel mensen die binnen de ring van een grote stad wonen (A'dam, R'dam, Utrecht, etc.) er niet vanuit gaan dat iemand met de auto komt. (visite komt ook vrijwel nooit met de auto of parkeert in Noord en pakt de pont + tram)
Ook wij hebben jarenlang in het centrum gewoond van Arnhem, de kosten van een parkeerplek was 1, maar een plek redelijk dichtbij was vaak nog moeilijker te vinden (vooral na 6 uur 's-avonds) Ik zou TS willen adviseren om het kraambureau te bellen en te kijken of dat het mogelijk is dat de kraamhulp met het OV kan komen. Vaak is dat idd het makkelijkste (en het snelste, als je de tijd om een parkeerplek te vinden meerekent).
Ik dacht dat ik de enige was die er zo over dacht. Ik zou het ook niet betalen van mijn eigen salaris als ik KV was, en als het bureau het niet vergoed is het meer dan logisch dat jullie het zelf betalen, er is immers geen gratis parkeerplek bij jullie voor de deur. Vind niet dat je kan verlangen dat de KV dan maar op de fiets moet komen. Wie weet draait ze wel 2 gezinnen op een dag (ver uit elkaar) en kan dan moeilijk 20 km ofzo per dag op en neer blijven rijden, of als je bevalt in hartje winter wanneer er bijv dikke bergen sneeuw liggen Maar hoe doen vrienden/familie dit dan als ze bij jullie op bezoek komen? Ook betalen?
Dan moet je alsnog haar treinkaart/buskaart (retour) betalen. Is misschien nog duurder dan het parkeergeld?
Nee zeker niet duurder, in Arnhem per uur rond de 4 euro. Kraamhulp komt vaak rond de 4 uur, dus tel maar uit. OV is echt wel goedkoper. (of transferium vanuit rand van de stad)
Onvoorstelbaar dat parkeren zo duur is in de randstad en dat zelfs bezoek en familie moet betalen om ff op de koffie te komen. Gelukkig hebben wij hier (nog) geen last van. Al denk ik dat het over tientalle jaren (of eerder) overal in NL betaald parkeren word ok zo de staatskas te spekken. Ook te gek dat je bij sommige supermarkten al betaald moet parkeren
@Daantje22: Ja, dit is het grote nadeel van de randstad. Ik kan niet voor TS antwoorden, maar bij mij komt familie meestel met het OV, want de meesten wonen ook in Amsterdam en het OV (of met mooi weer de fiets) is gewoon veel sneller en minder frusterend. Hier is niet alleen parkeren heel duur, het lukt vaak ook niet om een plek te vinden en in de stad rijden vind ik persoonlijk een ramp vanwege de drukte. Wij hebben zelf wel een auto, maar gebruiken hem zelden- eigenlijk alleen als we naar de andere kant van het land of naar Belgie of Duitsland moeten ofzo... en bijna iedereen die ik ken hier doet hetzelfde. Ik denk dus dat de gemiddelde kv hier ook niet snel met een auto zou gaan (hoop ik maar, hihi).