Ik wilde zojuist een peer voor de kleine meid pureren, maar merkte dat ze nog wat hard waren. Voor mij zou het net op het randje zijn om ze te eten, maar kan ik dit aan haar geven of moeten peren echt helemaal zacht zijn?
Helemaal rijp. Dat als je ze schilt het sap langs je vingers loopt. Ik word er soms niet goed van hoe onrijp het fruit in de winkels ligt van kiwi tot nectarine van peer tot banaan. Heb hier al een week peren op de schaal liggen.
Hmm, dat is jammer, dan trek ik maar weer een potje uit de kast (gelukkig altijd op voorraad voor de zekerheid). Hier inderdaad ook al een week peren in huis, had verwacht dat ze na een paar dagen wel zacht zouden zijn!
Binnenkort zijn er weer stoofperen, die vond mijn zoontje zo lekker! Ik schil ze en laat ze met een bodempje water 3 kwartier tot een uur sudderen op de kleinste pit. Laten afkoelen, klokhuis eruit en halveren of in parten snijden en smullen maar! Hielp ook supergoed bij verstopping!
Ooh, die heb ik in huis! Maar geldt dat als groente of fruit? Wij eten ze gewoon bij de aardappels namelijk
Dank je wel, dat is wel een goed idee! Maar 'k heb peren en stoofperen liggen, dus kan ik net zo goed die stoofperen daarvoor gebruiken
Stoofperen zijn fruit, of je ze nou bij je warm eten eet of als toetje Lekker! Mn vader heeft ook alweer een kist in de schuur staan!
Ja, maar dan zijn ze wel totaal sop als je ze eruit haalt, tenzij je het wilt prakken, maar er is geen peertjesvorm meer aan na invriezing en ontdooing.