Tot hoe lang 'volle producten'?

Discussie in 'Voeding' gestart door MamaMarije, 19 sep 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. zogelukkig

    zogelukkig Niet meer actief

    Ik begrijp wat je bedoelt hoor.
    Ik vind dat volwassenen helemaal geen zuivel nodig hebben.
    Melk is voor zuigelingen en dus heeft niemand nog melk nodig na de uiterlijke speenleeftijd.
    Ook geen beetje volvet.

    Ik eet zelf yoghurt met cruesli en fruit omdat ik dat heel lekker en gezonder vind dan brood op de vroege ochtend.
    En ik ben een adict wat kaas betreft. Ik mag 1x kaas per dag en dan liever volvet dan 30+, dat is echt niet te eten.

    Dat halfvolle zuivel veel gezonder is dan volle bestrijd ik (voor volwassenen). Het is afgeroomd en mist daardoor vit. D, maar chemisch gezien is er niet zoveel aan geknutseld hoor.
     
  2. Karoke

    Karoke Niet meer actief

    Ik consumeerde vroeger ook veel meer zuivel dan nodig hoor, en dan altijd de halfvolle of magere variant, anders loopt het bij mij ook heel snel mis. :D

    Het verschil zou hem niet alleen in de vitamine D zitten, maar ook in alle andere vitaminen (C, A, E, K, B2, pantotheenzuur en in lichte mate B) en de aminozuren. In volle melk zou er toch behoorlijk wat meer van aanwezig zijn. Chemisch gezien valt het, denk ik, inderdaad allemaal nogal heel goed mee, zeker in vergelijking met halvarine of zo. :D

    Maar ik moet eerlijk zeggen dat het mij niet eens echt interesseert, voor mij zijn alle varianten potentieel dodelijk. :D
     
  3. zogelukkig

    zogelukkig Niet meer actief

    #23 zogelukkig, 20 sep 2011
    Laatst bewerkt door een moderator: 20 sep 2011
    Potentieel dodelijk? Klinkt gevaarlijk!:D
    Mijn lichaam kan niet tegen onaangezuurde zuivel, dan krijg ik last van darmen, oren, huid en immuunsysteem.

    Dat van die vitamines klopt trouwens niet hoor; zo zit er bijv. geen E en K in melk. En van de B-range (dus ook B5=pantotheenzuur) en C net zoveel in vol als halfvol. Dit zijn namelijk water-oplosbare vitamines en het afromen van de melk heeft daar dus geen effect op.
    Tevens zitten er net zoveel eiwitten/aminozuren in halfvolle als volle melk.
    Van A 2x zoveel in vol als halfvol en D zit niet meer in halfvolle melk.
    Dit zijn de vet-oplosbare vitamines.
     
  4. Karoke

    Karoke Niet meer actief

    Mijn immuunsysteem kan echt niet heel goed met melk overweg, bij grotere hoeveelheden zou ik vrijwel zeker in anafylactische shock gaan. Zolang ik nog op heel regelmatige basis melk(producten) binnenkreeg viel het allemaal wel mee, was gewoon standaard hondsziek zonder te weten hoe het kwam. Maar nu ik "clean" ben, reageert mijn lichaam veel heftiger als er wel iets binnenkomt.

    Die vitamine E is er inderdaad bij tussen gekropen zonder dat het de bedoeling was, maar K zit volgens mij toch echt wel in melk.

    En ik had me laten vertellen dat het niet enkel over het afromen gaat, maar door het hele proces zouden ook andere vitaminen verloren gaan.
    Maar er worden zoveel tegenstrijdige dingen over melk (en alle andere dingen ;)) geschreven en gezegd dat ik het ook niet meer weet. En ik heb het in elk geval niet zelf onderzocht. :p
     
  5. zogelukkig

    zogelukkig Niet meer actief

    Hier dus net zo met melk, grappig.

    Nee, K zit echt niet in melk.

    Tuurlijk gaan er vitamines verloren bij een voedselverwerkingsproces. Vooral die vitamines die qua bederf ontvankelijk zijn voor versnijding, tijd, temperatuur, licht en lucht. Het aandeel B-range en C is net zo hoog (of laag) in halfvol als vol, geloof me.

    Als je eens gaat kijken bij de boer die zelf zijn melk afroomt en flest, zal je zien dat er heel weinig bewerkt wordt. Er komen iig geen chemische processen bij kijken.
     
  6. Karoke

    Karoke Niet meer actief

    Melk, de witte doder! :D

    Je bent toch echt de enige bron die ik kan vinden die zegt dat er geen vitamine K in melk zit. ;)

    En theoretisch gezien zou er dan toch minder van deze vitamines in halfvolle melk moeten zitten als in volle? Als het minder bewerkt hoeft te worden, wordt het ook minder blootgesteld aan licht en dergelijke. Al kan ik me wel voorstellen dat de verschillen verwaarloosbaar zijn, theorie en praktijk zeggen niet altijd hetzelfde. :D

    En ik geloof wel dat het een erg "simpel" proces is om van volle naar halfvolle melk te gaan. Ik heb het ooit wel eens gezien, maar droeg toen net geen luiers meer, veel weet ik er dus niet meer van. :p
     
  7. fafje

    fafje Niet meer actief

    hij dirnkt alleen volle koemelk....
    maar krijgt soms ook halfvolle yoghurt of magere kwark...is maar net wat ik heb gehaald...

    roomboter gebruik ik nie op brood, smeer zn margarine geowon heel royaal...

    hij groeit in verhouding heel goed...ook al is dat tussne de -1 en -2 lijn..maarja hij is ook daaryuissen qua geboortegewicht geboren..en volgt dat lijntje geowon door...

    hij krijgt daarbij ook genoeg olijfolie enz binnen...zoalng ie goed groeit is het wel goed
     
  8. zogelukkig

    zogelukkig Niet meer actief

    Ja joh? Ik wou net in het Rapleytopic vragen of hij niet groot is voor zijn leeftijd? Hij oogt zo groot, stevige knuistjes ook!

    En als je kookt met olijfolie krijgt hij ook voldoende vetten binnen, onverzadigde nog wel, beter dus!;)
     
  9. Hester

    Hester Niet meer actief

    We hebben onze zoon nooit (half)volle melk o.i.d. gegeven, gewoon de magere melk en melkproducten die we zelf ook altijd drinken/eten.

    Lijkt me heel lastig om verschillende producten in huis te moeten hebben. Bovendien maakt je kindje die pakken toch helemaal niet snel leeg dus dan moet je zelf die volle producten nemen?
     
  10. Cygnet2

    Cygnet2 Niet meer actief

    Je haalt toch ook luiers in huis en snoetenpoetsers en andere kleding? Ik heb dit altijd een raar argument gevonden zeker wanneer je datgene geeft wat gewoon ongeschikt is voor een klein kind. Magere melk is geen goeie voedingsbron voor kleine kinderen. Dan nog liever halfvolle melk maar mager? Nee, ik zou even de moeite doen om een pak(je) (half)volle melk in je wagentje te kieperen.
     
  11. zogelukkig

    zogelukkig Niet meer actief

    Wat is nou de moeite om een pak volle melk in je koelkast te zetten?
    Geopend nog 3 dagen houdbaar volgens de verpakking, maar blijft zeker 4 dagen goed, dus waarom zou je er zelf van mee moeten drinken?
    Een klein kind heeft gewoon vet nodig; in magere melk zit vrijwel niks meer aan vet.
     
  12. Omelet

    Omelet VIP lid

    14 nov 2008
    14.874
    2
    0
    Of een halve liter pak :) Opties genoeg!
     
  13. zogelukkig

    zogelukkig Niet meer actief

    Oh ja; dat bestaat ook nog! Neemt ook minder ruimte in!:p
     
  14. Omelet

    Omelet VIP lid

    14 nov 2008
    14.874
    2
    0
    En is minder zwaar met tillen.. ;)
     
  15. MamaMarije

    MamaMarije Niet meer actief

    Ik zou ook op z'n minst voor halfvol gaan en idd, een pak drinkt je kindje wel leeg.

    Interessante discussie trouwens hier :D weer veel geleerd over melk!
     

Deel Deze Pagina