Hier gebeurd t ook.. Hij mag bijna altijd een croissantje pakken. IS er ooit ingeslopen. Als hij een stuk fruit heeft dan weeg ik het eerst af , en plak de sticker op mijn hand zodat ik hem alsnog kan betalen. Alles word netjes afgerekend , dus snap t probleem niet zo
Hmm ok. Wel een goed idee! Als ik een huis ga kopen ga ik er ook twee maanden vantevoren bivakkeren. Want ja... ik ga het huis toch kopen? Natuurlijk een beetje een bizarre vergelijking maar het komt wel op hetzelfde neer. Wat je nog niet betaald hebt is gewoon niet van jou. Punt. Dat kun je nog wel 100 keer de intentie hebben om het te gaan kopen maar voor dat er voor betaald is is het nog van iemand anders. Vind ik.
idd een rare vergelijking! Dus jij gaat ook nooit uit eten, want dat is ook niet van jouw voor je betaalt hebt.
Deze vergelijking is al eerder aan bod geweest en is net zo krom want heb jij ooit een verkoper met je mee de winkel door zien lopen dan om op te schrijven wat jij allemaal eet en drinkt? Ik niet namelijk en dat gebeurt me nou wel als ik uit eten ga, dan staat er zo'n mevrouw of meneer aan mn tafel en die schrijft dan op wat ik allemaal wil hebben, dat briefje ligt dan later bij de kassa ( heel moderne hebben een zakcomputertje)
euh ... dan is het nog altijd niet van jou. Als je alsnog niet betaald, dan staat er een deurwaarder op de stoep om het geld op te halen ... Eigendomsvoorbehoud staat doorgaans altijd in de leveringsvoorwaarden, dus als je niet betaald is het NIET van jou ... Feitelijk is de leverancier gerechtigd om HUN eigendommen terug te halen als je niet betaald. Daarbij, eigendomsoverdracht vind plaats bij BETALING ... dus ook in de winkel voordat je bij de kassa bent is het pakje liga nog niet van jou.
Ik neem zelf altijd voor het geval iets mee. Maar meestal als we de winkel binnen komen lopen komt de mevrouw die bij de groente werkt met een kinderbanaantje, die krijgt ze dan altijd. Maar ik zal nooit iets openmaken als ik nog niet betaald heb. Ik zie wel dat heel veel mensen die in de winkel zijn het toch doen.
Deze vergelijking slaat ook nergens op he Er zit een behoorlijk verschil tussen een supermarkt en een restaurant.
o ik had de eerdere vergelijking niet gelezen, ik vond het wel goed bedacht van mijzelf Maar ik zou niet weten waarom het anders is. Het wordt idd niet opgeschreven, maar ik betaal het evengoed aan de kassa.
Nee, ik doe dat ook niet. Lucas wacht maar even totdat we bij de kassa zijn geweest. Moet ook zeggen dat ik het boodschappen doen wel altijd zo kan plannen dat ie geen honger heeft als we daar rondlopen. Bij ons in de supermarkt liggen er wel vaak blokjes kaas om te proeven en bananen 'voor tijdens het winkelen' voor de kinderen, die krijgt hij wel als ze er zijn. Als het mandje leeg is, heeft ie pech.
Het is totaal iets anders. In een restaurant, als je bestelt bij de ober, wordt jou bestelling op jou rekening gezet. Bij de bestelling is die overeenkomst tot betaling dus gesloten. Er is namelijk bekend wat jij neemt en daarbij verplicht je je dus om het af te nemen en te betalen. Als jij in de supermarkt loopt heb je de intentie om iets te aan te schaffen. Je kunt immers je artikel weer terug leggen, je bent namelijk niet verplicht om het te kopen. Het is niet zo dat wat je in je karretje legt dat je dan ook verplicht bent dat aan te schaffen c.q. te betalen. als je die vergelijking doortrekt zou dat betekenen dat als je in een kleding winkel staat, en je past kleding, je ook verplicht zou zijn tot aanschaf van die kleding (ongeacht of het past). Dat is dus niet zo, de verplichting tot koop heeft zich verplaatst naar het moment van betalen en pas dan is het van jou. Eerder niet. Je ziet dus dat een restaurant en een winkel wel degelijk verschillen van elkaar. Appels en peren dus
Wat een vergelijkingen worden er gemaakt zeg! whahaha, srry hoor maar lig ervan in een deuk... restaurant, terrasje, acceptgiro's, huis bezichtigen/willen kopen etc... nou srry dit kan ik dus echt niet vergelijken met even iets uit en verpakking halen om te nuttigen die je toch wilt kopen en gaat betalen bij de kassa....Dingen hiervoor genoemd betaal je pas naderhand zodra je in een rest uitgegeten bent of uitgedronken op een terrasje etcc...
Ik durf??? ik begrijp je niet. Wat durf ik? Dat een winkel en een restaurant qua werking verschillen van elkaar? Een restaurant is geen supermarkt en andersom is een supermarkt geen restaurant ... dat is voor iedereen toch wel duidelijk dacht ik ... toch? ik zie niet helemaal in wat ik zou durven.
Haha, die eerdere vergelijking had ik gedaan en ik vind het ook goed bedacht en dus niet de enige die er zo over denkt .
Ik ga me niet mengen in de discussie, maar ik wil toch even kwijt dat er wel wat met het vingertje gewezen wordt. En de vergelijking met het bivakkeren in het huis? Iedereen vliegt meteen op de vergelijking van het restaurant en over deze opmerking wordt helemaal niets gezegd? Terwijl ik die veel raarder vind dan de vgl met het restaurant? In ieder geval, ik gaf ze bijna nooit iets, maar zit er ook niets mee in als anderen het wel krijgen. Als ze wel iets kregen, bood ik het ze aan. Niet als ze zelf iets pakten, lagen te gillen, eisten om iets... En, idd het is nog niet van jou voor je betaald bij de kassa. Maar zo'n kind weet echt het verschil niet als je iets geeft om te 'proeven' (vb stukje mandarijn, kaas, een worstje) of als hij/zij dat krijgt van de werknemer. (Of wanneer de werknemer dat aan mama geeft en zij aan haar kind. Vb wanneer het op een tafeltje ligt) Hier kregen ze alleen iets als ze echt heel flink meewerkten ofzo. Of als ik zin had ze te verwennen. Maar het was zeker geen standaard iets. (We gaan mee met mama naar de winkel, dan krijgen we vast een krentenbol!; niet dus. Des te blijer waren ze met die ene krentebol die ze eens in paar weken kregen.) Natuurlijk vragen ze nu wel eens om een koekje of een snoepje. En als mama dan 'ja' zegt, moeten ze wachten tot we betaald hebben en weer thuis zijn. Is het nee, dan leggen ze het weer terug. En dat meestal zonder mopperen. Ze zijn nu oud genoeg om wel even te wachten. Ik vind het nogmaals helemaal niet erg als anderen het wel doen, zeker bij kleinere kindjes. De mijne zijn nu 6 en 4. Die kunnen nu best even wachten. Daar gelaten bij onvoorziene omstandigheden. Toen ze ong 2/3 waren of nog kleiner, kregen ze idd wel af en toe iets. Ik vind het wel raar om iets van huis mee te nemen? Zeker als je het daar ook kan kopen. Dat vind ik dan weer 'aso' en onbeschoft. De manager heeft dan heus wel liever dat je daar koekjes geeft en betaald, dan dat ie niks heeft.
Ik quote de jouwe even, maar ook deze is al vaker door de voorstanders gezegd. Ik neem dan ook aan dat deze groep ook tijdens de uitstapjes naar pretparken en dierentuin etc GEEN tas met broodjes en drinken meenemen want dat kun je immers op het park zelf ook kopen.
Euh.. En zo zal het altijd gaan. De moeders die het wel doen vinden de vergelijkingen van de moeders die het niet doen raar, de moeders die het niet doen vinden de mening van de moeders die het wel doen raar. Rare wezens zijn we toch.
Nou spreek in natuurlijk even voor mijzelf, maar nee, wij nemen geen pakjes drinken etc mee naar uitstapjes. Vind het juist leuk om in het park wat te kopen en niet alles mee te hoeven sjouwen.