De laatste tijd ben ik zo inspiratieloos voor het eten. Heb zin om weer eens iets nieuws te proberen. Regelmatig lees ik dan ook wel in het Wat eten we vandaag topic daar staan lekker dingen in maar dan denk ik hoe maak je het? Dus dames wat is jullie lekkerste recept?
Quiche! Ingredienten: Hartigetaart-deeg Bloemkool (of broccoli) Spekjes 2 Eieren Bekertje Crème fraîche 200 gram Brie Vet een taartvorm in, bekleed hem met de hartigetaartdeeg. Bloemkool eventjes koken, spekjes even bakken. Dat in de vorm doen, brie eroverheen. Crème fraîche en eieren mengen en eroverheen gieten. 30 minuten in de oven op 200 graden. Heel makkelijk en super lekker!
Ben benieuwd! Mijn lekkerste recept euhm... aardappels, spinazie met een eitje en gehaktbal. Heb van mijn moeder niet echt bijzondere dingen geleerd
Dit vind ik heel lekker: Warme kipsalade met geitenkaas - Recepten - Koken - C1000 Ik gebruik er wel vaak gekruide kipblokjes/reepjes voor, dat vind ik lekkerder Of deze; Rendang: 500g Riblappen in stukjes snijden 2 Gesnipperde uien 2 Plakken laoswortel (geschild) 1/2 Citroen uitpersen 1 theelepel koenjit (geelwortel) 1 eetlepel sambal (of wat je lekker vindt) 3 Djeroek poeroet blaadjes (citroenblaadjes) 4 Salamblaadjes (bouillonblaadjes) 1 stuk Gemberwortel (3cm geschild) 3 dl Kokosmelk en 2 ruime el kokos (uit een zakje) stuk gula djawa of volle theelepel rietsuiker 3-5 tenen knoflook uitgeperst zout. Bereiding: Doe alle ingredienten in een braadpan en laat dit een aantal uur (minimaal 2 uur, liefst minstens 3 uur) stoven. Als er te weinig vocht in zit wat kokosmelk, of evt. water toevoegen. Vergeet niet op het laatste dat blaadjes eruit te halen! Lekker met witte rijst en seroendeng!
Scaloppa 500 gr kipfilet 1 zakje roomsaus bakje champignons italiaanse kruiden knoflook 8 kleine bouillonblokjes zakje tortellini (gevuld met kaas) 2 bakjes creme fraish - de champignons in plakjes snijden en bakken. Hierna uit laten lekken. - kook de tortellini (15 min) - de in blokjes gesneden kipfilet kruiden en bakken - hierbij de roomsaus met water (zie pakje) - creme fraish erbij - dit alles aan de kook brengen - de bouillonblokjes verkruimelen en erbij doen - italiaanse kruiden en knoflook (ongeveer 2 a 3 teentjes of flink wat poeder) naar smaak toevoegen. - de uitgelekte champignons toevoegen Alles even goed doorwarmen en serveren met een salade en stokbrood/gebakken aardappels. Eet smakelijk!!!
Onze witte macaroni stukjes kipfilet bakken in beetje boter en olijfolie fijn gesneden ui erbij fijne gesneden zongedroogde tomaatjes 125 ml witte wijn 1 el gedroogde oregano dit alles half u/ drie kwartier laten pruttelen dan bakje champ erbij en groot bekertje creme fraiche serveren met tagliatelli! Eet smakelijk!
Ik lees even mee! Ik vind het altijd wel leuk om nieuwe dingen te proberen en de laatste tijd heb ik vrij weinig inspiratie.
Ik ga dan toch voor stoofvlees met aardappelpuree en stoofpeertjes ( zit een beetje in de ikwilwinter modus) Stoofvlees: kilo riblappen 2 flinke uien halve liter warm water bouillonblokje halve liter rode wijn 5 laurierbladeren kruidnagel poeder slagroom/kookroom 200ml bloem peper Riblappen in stukjes snijden en uien in stuken snijden. Uien in bakboter aanbakken. Als deze beetje glazig kijken dan riblappen erbij. Aanbakken en dan bloem erbij. In halve liter warm water boullion blokje oplossen en de rode wijn erbij doen. Dit vervolgens rustig op het vlees gieten. Hierbij doe je wat peper, wat kruidnagel en de laurierbladeren ( wat koek en speculaaskruiden erbij vind ik ook altijd erg lekker). Dit breng je aan de kook en als het kookt gas laag en lekker laten pruttelen. Af en toe even doorroeren. Ik laat het meestal een hele middag pruttelen. Half uur voor opdienen de slagroom/kookroom erbij doen. Als je slagroom gebruikt ( die ongeklopte en ongezoete uit zo' n pakje) zorg dan dat deze op kamertempratuur is. Dit kan namelijk gaan schiften. Aardappelpuree flinke pan aardappels klontje boter peper zout melk Aardappels schillen en in kleine stukjes snijden. Pan half met water vullen en aardappels opzetten. Laten koken tot het gaar is en afgieten. Met de aardappelstamper fijn stampen met de melk en klontje boter ( ik gebruik met speciale gelegenheden gezouten roomboter). Peper en zout naar smaak toevoegen en even flink met de mixer erdoorheen. Het word dan heel erg lekker luchtig en zacht. Stoofpeertjes 2 kg stoofperen ( ik gebruik altijd gieser wilderman) stoofperen suiker 2 kaneelstokjes peren schillen en in stukjes snijden. In half water zetten en 2 eetlepels suiker per kg peren toevoegen. Doe ook de kaneelstokjes erbij. Water aan de kook brenegen en zachtjes laten pruttelen tot de peren mooi dieprood van kleur zijn.
Wat een heerlijke recepten allemaal! Krijg als ik van het stoofvlees recept ook helemaal zin in de winter! Jammie
Oeeehh mjammie, stoofvlees en stoofpeertjes! Ik krijg er helemaal zin in! Ik eet stoofvlees overigens het hele jaar door hoor, vind dat echt zoooo lekker!
Oeh rendang, lekker! Is alleen wel een heel stuk makkelijker met de boemboe van bijv. koningsvogel of toko lien.
Dit is een lekkere ovenschotel, zelf 'bedacht' aan de hand van verschillende recepten. Je kunt er veel mee varieren/restjes mee opmaken. Mexicaanse ovenschotel met kip en tortillachips 2 kipfilets 3 paprika's (rood, geel, groen) 1 ui 1 teentje knoflook 1 blikje mais zakje fajita kruiden (persoonlijk vind ik alleen die van Casa Fiesta echt lekker) halve zak naturel tortillachips geraspte kaas klein bekertje creme fraiche Ovenschaal invetten. Paprika's, ui, knoflook en kip in blokjes snijden. In 1 pan de paprika's roerbakken, in andere pan de kip met ui en knoflook aanbraden, daarna de fajitakruiden toevoegen met een klein beetje water. Paprika en mais toevoegen en goed roeren. Mengsel in ovenschaal verdelen. Creme fraiche eroverheen smeren. Helft van de geraspte kaas over het mengsel, daarover een laag tortillachips en daaroverheen de overige geraspte kaas. In de oven op 185 graden de kaas in 10 minuten laten smelten.
En verder kook ik veel Turks, maar daarvoor moet je voor de meeste recepten toch eerst even langs de Turkse supermarkt
Helaas zit die hier vast niet in de buurt. *lees woont in de middle of nowhere* Al lijkt me het wel leuk om het een keer te proberen. Zijn er nog meer dames met leuke, lekkere, bijzondere gerechten?
Geen bijzonder gerecht, erg simpel maar blijft een favoriet hier: Goulash! Kilo riblappen, even bruin braden aan weers kanten daarna heel veel water erbij (vlees helemaal onder) en op laag vuur laten sudderen.. Af en toe even cheken of er genoeg water bij zit en als het vlees bijna gaar is er even een kippenboulion blokje bij in doen.. Dan vlees in stukken snijden en terug in de pan, eitje fijn snijden en erbij in, rode en groene paprika erbij en 2 blikken champignons! (vers kan ook maar dat vindt ik persoonlijk er niet lekker bij) Als dat allemaal gaar is pakje goulash mix van honig er door en een scheutje ketjap en klein scheutje koffiemelk en klaar! Heel simpel maar wel een lange kooktijd, vlees duurt altijd zolang voor dat het goed gaar is.. Lekker met aardappels of rijst !