Vraagje over vlees braden in roomboter

Discussie in 'De lounge' gestart door PenK, 29 sep 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.275
    521
    113
    Balen...ik kom net terug van boodschappen doen, ben ik boter om te braden vergeten.
    Aangezien ik geen tijd heb om nog een keer terug te gaan, en nog wel roomboter in de koelkast heb, vroeg ik me af of ik dit kan gebruiken om kipfilet in te bakken? Al dan niet met een scheut olijfolie erbij???
    Wie weet dit?
     
  2. Chocoladekoekje

    Chocoladekoekje VIP lid

    25 mei 2010
    7.799
    43
    48
    Ja hoor, dat kan!
     
  3. Chai

    Chai Niet meer actief

    Waarom bak je het niet gewoon in olijfolie?
    In roomboter is een beetje ranzig vind ik zelf om vlees in te bakken, maarja dat is weer persoonlijk natuurlijk.
     
  4. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.275
    521
    113
    Ik gebruik eigenlijk altijd olijfolie. Maar kipfilet met een klein beetje boter (braad) erbij geeft net een wat andere smaak vind ik en de kip wordt ook minder snel droog.
     
  5. draga

    draga Fanatiek lid

    4 feb 2010
    1.657
    0
    36
    3 baantjes in de schoonmaak. Eindelijk werk!
    drentse land
    Als je een oven hebt kun je het daar ook in doen met een beetje olie.
    Ik denk dat je van roomboter geen lekkere jus krijgt.
     
  6. deepfreeze

    deepfreeze VIP lid

    29 nov 2007
    11.895
    42
    48
    Ik zou ook de olie alleen gebruiken. Doen wij ook vaak met vlees..
     
  7. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.275
    521
    113
    Ik dacht juist dat ik van roomboter wel lekkere jus kreeg:(

    Nou, als dat niet zo is kan ik net zo goed alleen olie gebruiken, toch?! En nu maar hopen dat 'ie niet te droog wordt;)
     
  8. xd24

    xd24 VIP lid

    27 feb 2010
    6.406
    0
    36
    Brabant!
    Op een gegeven moment een klein laagje water erin (en weer laten verdampen), dan krijg je geen droge kip:)
     
  9. draga

    draga Fanatiek lid

    4 feb 2010
    1.657
    0
    36
    3 baantjes in de schoonmaak. Eindelijk werk!
    drentse land
    Het lijkt me niet zo lekker bruin worden. Maar je kan het proberen.
    dan weet je het voor de volgende keer:)
    Nou ben ik echt een croma fan.
    Veel succes en laat het eindresultaat even weten dan weten wij dat ook weer.;)
     
  10. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.275
    521
    113
    Ik denk dat ik het niet ga proberen. Gewoon in de olie ga ik het waarschijnlijk bakken!
    Of ik moet ineens op een ander lumineus idee komen, haha!
     
  11. draga

    draga Fanatiek lid

    4 feb 2010
    1.657
    0
    36
    3 baantjes in de schoonmaak. Eindelijk werk!
    drentse land
    Kun je niet een pakje lenen bij de buurvrouw?
    Doe ik wel als het moet. Maar nou heb ik ook een leuke buurvrouw.
     
  12. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.275
    521
    113
    Zou kunnen, maar die is pas laat thuis op donderdag, en wij eten vroeg vandaag!

    Maar bedankt voor het meedenken!
     
  13. Bouwjaar1979

    Bouwjaar1979 VIP lid

    20 apr 2011
    8.087
    2
    36
    onderzoek in de gezondheidszorg
    Noord-Holland
    Volgens mij wordt vlees juist wel mooi bruin in room boter, beter dan in olijfolie. Als mijn vriend biefstukjes bakt gebruikt ie ook altijd wat roomboter, das juist lekker. Hmmm :)
     
  14. mamma van stef

    mamma van stef Bekend lid

    27 jan 2008
    957
    0
    0
    In roomboter kun je prima vlees bakken hoor!
    Doe ik ook vaak
     
  15. mm7

    mm7 Fanatiek lid

    9 feb 2010
    2.801
    28
    48
    Ik bak nooit in boter, altijd olijfolie!
     
  16. petrabr

    petrabr VIP lid

    6 okt 2007
    8.000
    1
    0
    zuid holland
    huh, (room)boter is toch het aller aller allerlekkersteom in te bakken
     
  17. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.275
    521
    113
    Nou, ik vond het tegenvallen. Heb een flinke klont roomboter + wat olijfolie in de pan gedaan. Hoopte op een lekker mals stukje kip a la oma van vroeger, maar dat is niet gelukt.
    Het vlees was mals, maar zag er bleekjes uit. Vond de smaak ook niet echt speciaal.
    Maar...manlief en de kids zaten te smullen, dus helemaal mislukt zal het niet zijn geweest;):)
     
  18. daphne78

    daphne78 VIP lid

    10 mei 2006
    7.311
    0
    0
    Nijmegen
    juist van roomboter krijg je de lekkere jus!
    maar als je altijd in olijfolie bakt dan is het wel even wennen hoor.
    Denk even aan de restaurant kaart met daarop "biefstuk gebakken in de roomboter"....

    Maar kipfilet bak ik normaal ook in de olijfolie (met uitjes en knoflook)
     
  19. RianneF

    RianneF Bekend lid

    31 okt 2008
    712
    0
    0
    Kip gaat hier altijd tussen de grill! Net als hamburgers. Vetarm, en veel lekkerder!
     
  20. Sensea

    Sensea Niet meer actief

    ik heb jaren vanwege allergieƩn (op advies dus) in roomboter gebakken. ging prima! en was nog lekker ook.
     

Deel Deze Pagina