Hallo mama's en mama's in spé, Ik zit met een dilemma! Onze zoon is momenteel 5 weken oud en slaapt zeer weinig. Eergisteren is hij 6 uur achter elkaar wakker gebleven. Vandaag is hij ondertussen alweer 4 uur wakker! Hij ligt nu met zijn ogen wijd open in de wipstoel. Heb echt al vanalles geprobeerd. In zijn bedje, op de arm, liedjes zingen, luier verschonen, flesje geven.... ik weet het even niet meer? Hebben jullie hier ook ervaring mee?
hoi mijn dochter is 11w ken je probleem di kon hier 16 uur achter elkaar wakker zijn. nu sidns 3 nachten slaapt ze door. ik laat haar. wil ze niet slapen, ja dan slaaptz e niet. als ze echt echt moe zijn zullen ze wel slapen. mss hebben onze kindjes minder slaap nodig. gr
idd als hij echt moe is zal ie wel slapen , ik vond het soms ook wel leuk om n wakker kindje om me heen te hebben , zolang hij niet huilt of moppert zou ik m gewoon zn gang laten gaan en lekkerrond laten kijken
Heeeel herkenbaar! zie mijn topic rust en regelmaat en op internet... Je moet hem juist niet prikkelen nl. Kijk even op Regelmaat geeft rust! - Babyopkomst.nl en je zult veel herkennen! mijn meisje is overprikkeld en ben vandaag hiermee begonnen...
Mijn ervaring is dat dat dus niet gebeurd.. Slapen lukt niet als je overprikkeld bent.. Nu kan je de cirkel nog goed doorbreken.
Een wakkere baby is niet erg, maar tussendoor zet hij ook zijn (wij noemen het zeurhuiltje) huiltje op. Dan pak ik hem op en is hij stil. Leg ik hem neer dan begint hij weer. Als ik het negeer gaat hij schreeuwen!
Sjirafje hoi meid wij kennen elkaar al van vroeger Ik herken wat je schrijft hoor S is nu alweer 9 maanden. Maar idd regelmaat doet ook veel maar vooral naar je hart luisteren! S was een huilbaby en ook heel erg aanhankelijk en kreeg dan te horen dat ik dat niet moest doen want ik verwende hem en hij zou nooit alleen gaan leren slapen. Nou hij heeft dat wel uit zijn eigen geleerd, daar heb je nu natuurlijk niks aan. Maar als je hem bv 1 a 1,5 uur nadat hij is wakker geworden weer neerlegd? Voordat hij de tekens geeft van ik ben moe ( S was er dan al overheen) Of met hem ff lekker op de kamer knuffelen en als hij wat ingedommeld is dan in zijn bedje leggen? Hoe slaapt hij 's nachts?
Ik kan je het boekje van Ria Blom aanraden. Je hoeft het niet blind te volgen (heb ik ook niet gedaan), maar heb er wel wat punten uitgehaald. Een klein kindje heef tnu eenmaal veel slaap nodig, maar soms moet je hem daarbij helpen. Ik heb altijd aangehouden: Wakker worden-voeden-even wakker (spelen samen voor het contact, spelen alleen bijv in de box want dan kan hij zelf bepalen hoeveel prikkels hij opzoekt) -naar bed bij oogjes wrijven/jengelen. Hetzelfde rituaeel te volgen. Bijv even knuffelen en kussen en wakkr rin bed leggen, zodat hij zichzelf in slaap kan brengen. Het heeft hier goed gewerkt en nog steeds de rust en regelmaat en kijken wat je kleintje nodig heeft en daarop anticiperen. Ik ben me er van bewust dat dit prachtig klinkt, maar je moet het dan nog wel ff doen....althans dat dacht ik toen ik het boekje las. Ik kan het mooi opschrijven, maar misshcien sta je er niet achter, voelt het voo rjou nioe tgoed etc. Kijk maar, het is wat hier heeft geholpen in ieder geval, succes!
MiniNooNoo had het rond die leeftijd ook. Haar record staat op van 14:00 tot 22:00 wakker zijn. Uiteraard werd ze daar niet gezelliger van...Wij hebben niet heel strak de rust®elmaat gedaan, maar zijn wel wat minder met haar aan het slepen geweest. Tijdelijk maar één uitstapje per dag en echt alles in een vaste volgorde. Ze moest er even door heen, maar na een tijdje ging het beter. Het hielp hier ook om haar even in bad te doen of een wandeling te maken. Daar werd ze moe van en dan kon ze daarna tenminste weer even slapen.
Ons zoontje sliep de eerste 3 maanden overdag nauwelijks tot nooit. 's Nachts sliep hij dan wel (buiten keer of 4 wakker te worden om te drinken aan mama's borst) altijd heel goed in, zonder problemen. Sinds een maand slaapt hij nu overdag telkens een uur in de voormiddag en een uur tot twee uur in de namiddag. En 's nachts slaapt hij nu supergoed en superlang. Hij gaat nu rond 19u30 slapen en wordt maar één keer meer wakker en slaapt dan tot een uur of 9 Ik heb dat ook eens aangekaart bij de pediater en die zei dat het een teken was dat mijn zoontje op dat moment niet veel slaap nodig had. Hij was ook niet echt lastig omdat hij moe was of zo. Hij had wel reflux en darmkrampen waardoor hij veel last had en weende. Nu denk ik dat die dingen hem gewoon wakker hielden want sinds deze zaken voorbij zijn, slaapt hij dus veel meer. Zolang je kindje niet lastiger is omdat het moe is, zou ik er niet zoveel zorgen om maken. Mocht je kindje echt moe zijn, maar niet willen slapen, zou je het wel merken denk ik. Natuurlijk is het voor jullie ook nog wat zoeken hoe je zoontje in elkaar zit en wat zijn weentjes juist betekenen. Maar zolang hij niet meer huilt of lastiger is dan anders, zou ik zijn ritme volgen.
Oh wat fijn om al jullie reacties te lezen! Hij is ondertussen in slaap gevallen, maar is na 40 minuten weer wakker aan het worden. We houden regelmaat in zijn leventje, dat betekent dat we alles in een vaste volgorde doen op de vaste momenten. Slapen, voeden, verschonen, even knuffelen, spelen in de box en weer naar bed. Denk dat ik toch maar via het consultatiebureau vraag naar advies, want het blijft gek voor zo'n kleintje!
aah kijk dat las ik niet in je beginpost mijn oudste zoon hield ook niet zo van slapen die vond het prima om om zich heen te kijken , legde hem dan in zn wipper of in de box en dat vond ie prima maar hield wel t ritme van eten kroelen en in bed aan . mijn jongste zoon sliep alleen maar daar is ook niet veel aan
Ben net begonnen aan het boek 'Oei ik groei' en klikte daarom meteen door naar dit topic toen ik de titel zag. Volgens dat boek maakt de baby in de 5e week zijn eerste 'mentale sprong', wat gepaard gaat met een periode van huilerigheid, humeurigheid en hangerigheid (meer dan daarvoor). Na een week is dit dan vaak weer over. In zo'n periode heeft de baby extra veel behoefte aan zijn moeder, wil er graag bij zijn. Ik herken het hier ook enorm, als ze bij je zit is het goed, dan valt ze in slaap, maar als je dan probeert haar voorzichtig in haar bed of in de box te leggen is het brullen. Niet een beetje slaaphuiltjes, maar echt overstuur huilen. Dus ik ben heel benieuwd naar volgende week haha.
Dat boekje werd mij ook aangeraden door het cb ik heb van haar nu het boekje over inbakeren brengt rust. Dat stuk op babyopkomst.nl komt uit haar boekje zag ik.
Heel herkenbaar! Zo herkenbaar zelfs, dat ik ervoor naar de dokter ben gegaan, want ik dacht 'het kan toch niet normaal zijn dat een baby zooooo lang achter elkaar wakker is'. Uiteindelijk ben ik super goed op haar vermoeidheidsignalen gaan letten. Zodra ik ook maar iets van vermoeidheid spotte, heb ik haar in de kinderwagenbak gelegd. En dat consequent volhouden. Ik hield ook altijd de tijd in de gaten als indicatie: bijv. half 10 wakker, dan uiterlijk om half 12 weer slapen. Dus max. 2 uur wakker (inclusief voedtijd) en dan weer slapen. En dan hield is alles dus zo prikkelarm, net zo lang tot ze in slaap viel. Toen dat patroon er eenmaal in zat ging het hier heel goed. Het is en blijft een wakkere baby, maar ze doet overdags toch keurig haar slaapje 's ochtends en 's middags en 's nachts slaapt ze 't klokje rond. Echt, rust en regelmaat helpt zo goed! Succes!
ppfff ik herken het , hier ook al sinds een paar dagen een erg wakkere baby, hij is dan meestal van s'middags 12 uur tot s'avonds 7 uur wakker