Wie kan mij meer vertellen over een werken/leren baan in het ziekenhuis. Al lang lijkt radiodiagnostisch laborant mij een mooi beroep en al lang twijfel ik of ik de stap durf te zetten (want ik heb nu een vast contract van 24 uren en dus zekerheid maar ben ook al lang ontevreden met mijn huidige baan en zoek meer uitdaging) Maar.. hoe zien je werkdagen er dan uit? Krijg je naast je leerling salaris ook studiefinanciering? Hoe groot is de kans dat ik daarna ook werkelijk aan het werk kan? Hoeveel tijd ben je thuis nog kwijt aan studeren? Etc etc. Op internet kan ik weinig informatie hierover vinden
Het enigste wat ik je kan zeggen is dat je naast je salaris geen studiefinanciering krijgt, dat krijg je alleen als je fulltime op school zit, niet als je werkt/leert.
Ik werkte in het VUMC als radiotherapeutisch laborant, wij hadden ook leerlingen die het werkend leren volgenden. Zij werkten 4 dagen van 8 uur en een dag was voor de zelfstudie. (thuis of op de afdeling) eens in de 2 weken gingen ze een dag naar school. Financieel hadden ze een leerling salaris, weet niet hoeveel dat is. Ze hoefden nog geen diensten te draaien, maar weet niet hoe dat met radiodiagnostiek is, want daar zijn diensten natuurlijk ook leerzaam, bij ons slechts op oproepbasis. Bij de meeste ziekenhuizen is een enorm tekort en willen ze je graag houden na de opleiding. afdelingen zien interne leerlingen als een investering, dus je moet het wel heel bond maken om niet aangenomen te worden! succes!
Ik kan je niks vertellen over de opleiding zelf, maar bij mijn weten val je dan onder de ziekenhus CAO? Dan ontvang je qua salaris (even aannemende dat je ouder bent dan 23) het minimumloon. Als je al een opleiding in de zorg hebt gehad, dan kom je in de aanloopschaal van de functionele schaal van de functie waarvoor je in opleiding bent. Ik was verzorgende IG en ging als LL verpleegkundige in het ziekenhuis werken en werd toen in de aanloopschaal 40 gezet. Scheelde flink wat met minimumloon... Stufi krijg je in elk geval niet voor een BBL opleiding.