ja erdoor heen en een gehakt bal er naast hahaha nee geintje ik kan het ook wel begrijpen maar vlees/ vis hoort hier echt op het dagmenu
Haha ik eet nooit jus, behalve bij sommige stampotten, maar dan gebruik ik zo'n juszakje.... waar dus geen dierlijke vetten door heen zitten
Ik vind persoonlijk eigen gemaakte jus veel lekkerder. Vooral van rundvlees lekker tomaatje er door,smul. Dus inderdaad smaken verschillen.
Ik eet ook geen vis. Vissen hebben ook gevoel en hebben meestal een verschrikkelijke manier van sterven afgezien van de rotzooi die er vaak inzit door de vervuiling van wateren en oceanen. Nogmaals, ik heb er echt geen problemen mee dat mensen vlees eten, maar moet het nou echt zo vaak? Als iedereen nou eens de helft minder zou eten, dus bijvoorbeeld 3 keer per week, daar zouden we het milieu al zo ontzettend goed mee doen! "Vlees legt hoge druk op milieu Dierlijke eiwitten, vooral uit vlees, leggen een hogere druk op het milieu dan plantaardige. Simpelweg omdat dieren veevoer nodig hebben om te groeien. Voor elke kilo vlees is 2 tot 7 kilo plantaardig voer nodig. Zoals soja of maïs. En de productie van een kilo vlees kost bijvoorbeeld honderd keer zoveel water als de productie van een kilo graan. U hoeft niet meteen een rasvegetariër te worden, want ook met kleine stappen boekt u groot resultaat. Zo berekende het Instituut voor Milieuvraagstukken van de Vrije Universiteit Amsterdam, dat als alle Nederlanders een dag per week geen vlees zouden eten, dit eenzelfde besparing van broeikasgas oplevert als 1 miljoen auto's van de weg halen."
Oja, nog even over vis; niet alle vis bevat rotzooi, je kan ook vis met een keurmerk kopen, of natuurlijk biologisch. Geld eigenlijk net zo voor vlees.
haha dan moet je discussie maar eens aangaan met mijn man ik hoef hem echt geen visticks te geven hoor of een gekookt eitjes ipv vlees. Maar goed hij maakt ook dagen van 12 en soms 15 uur, dus dan mag een stukje vlees best. dus ik kan me zo voorstellen dat hij het met jou opmerking niet eens zal zijn
Ik vind dat mensen best wat bewuster kunnen zijn van wat ze allemaal naar binnen stoppen. Ik las hier ergens de opmerking dat het slachten enz wel meevalt, tja ik heb het nooit gezien (en wil het ook niet zien) Maar het gaat mij meer om het idee van hoe de dieren hun leven is geweest, als je dat ziet allemaal bovenop mekaar gepropt... En eigenlijk vind ik vis nog erger om te eten, als je weet en ziet hoe dat gevangen wordt en hoeveel vis er als bijvangst dood terug wordt gegooid... Ook ik hou van een stukje vlees op zijn tijd, wel biologisch. Ik heb dit 2 jaar geleden al met mijn man besproken, toen was het ook een man die zei: ja doei ik wil mijn vlees en wel nu. Afgelopen jaar zei ie ineens: zullen we wat minder vlees gaan eten? En aangezien we geen geld hebben voor biologisch vlees elke dag dan maar wat minder.
Ik eet ook geen vis. Geen dood dier. Ook niet als smaakversterker in mn chips, of als gelatine in de snoep. Liever niet dan. Verder eet ik nagenoeg geen vleesvervangers. Ik kook heel gevarieerd en veelal buitenlands.
Oh, is dat alles? Ala ik het omreken kom ik precies op 125 gram vlees per persoon per dag. Niks schokkends dus!
en je neemt dan vitaminesupplementen, of je eet regelmatig noten e.d. je hebt bepaalde vetten en vitamines wel nodig, je ziet vaak bij niet vleesetende mensen dat ze deze tekort komen (tenminste als je niets eet zeg maar) of eet je wel ei en kaas e.d.? dat scheelt wel natuurlijk..
Wat trouwens wel grappig is om te vertellen is dat als ne al jaren geen vlees en vis eet, als je dan per ongeluk het wel in je mond stopt, je echt over je nek gaat!! Althans, dat is bij mij het geval. Niets vermoedens proefde ik een keer of zo'n ranzig olvarit potje van nichtjelief niet te warm was toen ik haar eten gaf. Yakkkk!! Ik heb het gelijk uitgespuugd en mn mond gespoeld+tanden gepoetst! Die visstank En ook een keer een gehaktballetje in mn mond gehad: schoonmoeder 'wistzeker' dat die kleine balletjes die van een feesje over waren de vegaballetjes waren en had die in een vriezerzakje gestopt, in de vriezer voor als ik weer mee at. Nu schijnt mijn schoonmoeder er bekend om te staan om haar lekkere gehaktballen... Gatver!! De geur, de smaak, de structuur... Yakkk!! Heb het balletje in mn hand uitgespuugd en me naar de prullebak geexuseerd
Ik ga ook over mijn nek van een potje Olvapiep. Als ik het alleen al ruik! En dat komt echt niet door die 2% vleespulp die erdoorheen zit. Gehaktballen van een ander vind ik meestal ook erg vies: te vet (half om half), te zout en met ei, juk! Waar ik wel van over mijn nek ga (letterlijk) is een of andere vegaschijf, die structuur en vorm die op vlees moet lijken en de smaak, net oud karton! En ik eet geen ei en soja en dat is nu net waar die schijven van gemaakt zijn. Nee hoor, op mijn vegadagen gewoon wat extra kaas, noten of peulvruchten!
wij eten gewoon vlees maar wel biologisch of vlees met 3 sterren van de ah. Het is duur maar vind de welzijn van het beestje wat zijn leven gegeven heeft voor mijn wel belangrijker dan die paar euros. We zijn niet rijk maar kunnen ons dit vlees veroorloven door 2dg per week geen vlees te eten. als je bijv de kip bekijkt van de euroknaller nou dan snap ik niet dat iemand die kip uberhaubt eet. die beesten worden zo verwaarloosd en mishandeld (tja ga zelf is paar maanden met minimaal 25 personen in een lift, geen bewegingsruimte en zonlicht etc) en waarom, omdat ze dan maar 5 euro per kilo kost. bij de ah is bijna elke maand wel iets van biologisch vlees in de aanbieding en hebben ook erg veel keus vind ik zelf.