Hoi Meiden, Beetje domme vraag misschien maar normaal doet manlief dit. We willen vanavond kip eten. Nou heb ik hier twee grote kippen poten, hoelang en op welke temp moeten die in de oven?
Hoelang weet ik niet precies, wij doen altijd alleen hele kippen in de oven. 180 graden, niet warmer dan wordt de kip droog. Als ie mooi bruin is er even in prikken om te kijken welke kleur vocht eruit komt, dat moet helder zijn .
Tip van mijn vader die ik kreeg is om al het vlees dat je in de oven wilt garen, eerst aan te bakken in de pan en daarna in de oven te doen. Het zal misschien nu te kort tijd zijn maar wellicht is het handig om voor de volgende keer zo'n vleesmetertje aan te schaffen. misschien kun je voor nu je vriend vragen hoe hij het altijd doet?
160 graden en dan na 25 minuten even omdraaien en nog een keer 25 minuten erin laten (in totaal dus 50 minuten)
kijk, dankjewel! dan doe ik dit wel.. mijn man is aan het werk en mag z'n tel niet bij zich hebben dus die kan ik nu niet bereiken, om zes uur pas..
Ik bak de kip altijd eerst aan, in de pan. Daarna de oven in op 180 graden, een half uur ongeveer. Lekker! Eet smakelijk.
volgens mij doet mijn man het ook eerst altijd in de pan en daarna in de oven.. dus dan eerst een beetje bruinbakken in de pan en daarna een half uur in de oven? op het rooster?
30 min. in de over lijkt me kort, maar hangt hook erg af van de grootte/dikte van je kip. Ik zou op 175 graden doen uurtje tussendoor kijken en als ze te donker worden dan de temp lager.
Ik doe altijd zowel hele kippen als poten in een braadslee in de oven. Beetje olie erop, de oven op 180 graden (of heel iets zachter). Niet warmer anders wordt de kip van buiten wel gaar maar niet van binnen! Beginnen met het vel naar onderen, halverwege de kip omdraaien met vel naar boven en een totaaltijd van 50 min zo0als die werd aangegeven is wel een goede. Ik neem meestal iets meer maar kip kan me niet gaar genoeg zijn. Als je van een krokant velletje houdrt gewoon de laatste 10 min de oven iets hoger zetten.
ik doe mijn kippenpoten altijd 10 min aanbraden in de pan en daarna ongeveer 35 min in de oven en dan tussendoor 1 keer draaien. dan zijn ze heerlijk gaar en mals mmmmmm krijg er al trek in!
Ik doe het altijd zo met kipkarbo's en poten: 2x een half uur op 180 graden (hetelucht boven- en onderwarmte) met aluminiumfolie over de schaal, tussendoor een keer omdraaien en bedruipen met eigen vocht. Na een uur de heteluchtgrill aan zetten op 150 graden. Folie weghalen en de kip nog een tijdje laten grillen (ik doe meestal 2x 10 á 15 minuten).