daniel is ook van feb, alleen dan vorig jaar. Maar wij hebben hem toen ook rond deze tijd naar groep1 autostoel gedaan (herfstvakantie). Was ook heel de tijd krijsen. Hebben toen een groep1 stoel gekocht die ook in slaapstand kan en het probleem was opgelost. Zelfs nu zit hij nog niet helemaal rechtop erin, en als we eind moeten rijden laat ik hem weer in slaapstand zitten. Zelfstandig gaan zitten kon hij met 4maanden. Oke, misschien niet slim om al over te gaan omdat we vaak lange afstanden rijden (lees uren), maar als hij heel de tijd gilt werkt het op je zenuwen waardoor je minder op de weg let --> grotere kans dat het fout gaat.
BeSafe - Experts on childsafety | Why rearfacing Onderaan die website staan links naar crashtests met baby-dummies, in een stoel die met de rijrichting meegaat en een stoel die tegen de rijrichting in staat. Ik snap absoluut niet dat mensen dat kunnen bekijken en daarna alsnog hun baby in een stoel zetten die met de rijrichting mee staat. Wij vinden de maxi cosi ook klein worden dus hebben we zo'n achteruitrij-stoel besteld.
Ik denk het niet, maar ik weet het niet zeker. Ik kijk daarbij naar de verhouding van het hoofd tot het lichaam en de nek. Als ik het idee heb dat hij zelf genoeg tegenkracht kan geven zodat hij niet zo belachelijk hard met zijn hoofd naar voren vliegt (dat doe je toch wel bij een ongeluk, maar bij babies gaat het veel harder) dan zet ik de kinderen met hun gezicht naar voren hoor. Ja! We hebben nog even getwijfeld maar we hadden het geld en er komen hopelijk nog wat kinderen bij dus we vinden het de investering waard. Bedankt voor je hulp nog!
Zo'n stoel die vervoert tegen de rijrichting in beschermd veel minder goed bij zijdelingse aanrijdingen en aangezien die relatief gezien vaker voorkomen hebben wij besloten om een conventionele stoel aan te schaffen. Iedereen maakt zo zijn eigen afwegingen.
dit is echt onzin stoelen beschermen ook goed bij zijdelingse aanrijdingen. en maakt dan echt niet uit of een stoeltje vooruit of achteruit staat hoor. kracht van de klap aan de zijkant komt even hard aan en kind voelt het ook even hard. verschil tussen voorwaarts en achterwaarts gericht en vervolgens botsing of klap van achteren maakt wel verschil. en de meeste stoeltjes hebben tegenwoordig air protect in de zijkant.
Jij hebt helemaal gelijk. De hoge zijkanten zorgen voor de zij protectie die eigelijk voor elke stoel categorie gelijk zijn. Het is de richting van de autostoel die het verschil maakt. Het hoofd van een baby is in verhouding groot en zwaar als een kindje te vroeg andersom wordt verplaatst komt er bij een aanrijding zoveel kracht op dat dunne nekje de kracht van de aanrijding en dat maal 20....dus zolang mogelijk andersom is het beste. Probeer het in elk geval zeker tot 9 maanden andersom te vervoeren, zodat het kindje in de stoel gedrukt wordt en er zo min mogelijk kracht op de nek en wervels wordt uit geoefent.
Dan zijn zeker alle testresultaten onjuist Wij hebben heel zorgvuldig alle rapporten, testresultaten, filmpjes etc. bekeken en daaruit bleek dat die stoelen minder goed beschermen bij een zijdelingse aanrijding en beter bij een frontale aanrijding.
Oké dat kan vast zo zijn, maar hoe verklaar jij dan dat er in Zweden (waar die stoelen verplicht zijn) vijf keer zo weinig kinderen gewond raken of zelfs overlijden bij een ongeval?
Ik heb hem gekocht bij Babyplezier in Eindhoven. Achterwaartse autostoeltjes - Autostoeltjes - Stoelen Ze hebben ook een webshop maar wij zijn erheen gereden omdat we dan eerst konden proberen of het stoeltje wel in onze auto past. Het past net .
Maar je kindje moet er wel de juiste leeftijd voor hebben. De spiertjes en werveltjes moeten wel sterk genoeg zijn om een aanrijding aan te kunnen. Dan kan de stoel nog zo veilig zijn bij zijdelinkse aanrijdingen. Het percentage fronatale botsingen is trouwens vele malen hoger als dat van zijdelinkse aanrijdingen.
Leeftijd heeft toch totaal niks te maken met het over gaan naar een volgende stoel? Leeftijd is enkel een richtlijn, gewicht en lengte zijn gelangrijk toch?