ja daar ben ik dus geweest vanmiddag en inderdaad fondant gekocht maar dat is eenmalig want wow wat is zij duur zeg,
Ik heb ff gekeken op dr webshop, maar zo ontzettend gek duurder vind ik haar fondant/marsepein/gumpaste niet hoor.. het is allemaal nou eenmaal helaas erg duur.
nouja geen idee maar op de meeste webshops is het rond de 6 tot 7 euro per kilo, ik moest in de winkel 9,50 voor een kilo betalen. vond dat wel duur dus maar ja wou het direct hebben, maar voortaan bestel ik dus, 500 gram blanke marsepijn was 6 euro, daar koop je bij webshops bijna een kilo voor, dus ja ik vond het wel duur. en ja dat het duur is snap ik, maar vooral het prijsverschil is duur bv bij welkoop had manlief kleurstof meegenomen 13,95 voor 8 potjes, zelde potjes in die winkel waren 17,50 dus een behoorlijk verschil, dus zij is duur in verhouding tot anderen, overgens was ik hier al voor gewaarschuwd, maar wou het persee hebben vandaag, dus heb ik dat voor lief genomen voor nu. maar mocht ik het echt leuk gaan vinden dan is het dus handiger om te bestellen.
zeg dames, ff een vraagje wat gebruiken jullie vaak voor vulling als de taart een tijd buiten de koelkast moet blijven??? Ik kom nu vaak niet verder dan een bcmix met een smaakje... maar vind dat ook wat flauw. Ik had op dlt wel wat andere vullingen gelezen die buiten de koelkast kunnen..maar wat zijn jullie favo's ???
ben ik ook benieuwd naar mijn biscuit mix is gebakken redelijk gelukt, voor de eerste keer tevreden, foundant is gekleurd athans de laag voor over de taart. morgen ga ik hem afmaken,
thnx moet wel zeggen dat ik moet wennen aan de foundant, is veel soepeler dunner voor mijn gevoel, hoop dat ik het zonder breken over de taart krijg, heb 1 keer eerder een taart gemaakt, hoefde hem toen niet te bakken overgens, dat was voor ons gedaan, ging puur om het vullen en bekleden, en dat was toen met marsepijn, maar ze vertelde vanmiddag dat juist foundant fijner was voor boetseren, we zullen het eens bekijke wat ik fijner vind. wat is jullie mening, wat vinden jullie fijner, ik ga morgen botercreme en aardbeienjam gebruiken, maar heb ook nog een potje aardbeienvlaaivulling staan misschien gebruik ik die wel, kan dat buiten de koelkast bewaard worden, want ze vertelde ook dat foundant en marsepijn zo wie zo beter buietn de koelkast bewaard kan worden, wat doen jullie wel of niet in de koelkast. de foto van deze taart is gemaakt, een collega van ons doet dit, en die heeft ons eens een workshop gegeven, erg leuk was dat.
vlaaivulling, jam , banketbakkersroom op waterbasis , botercreme zijn vullingen die goed buiten de koelkast bewaard kunnen worden
@dobbel. Ik ben ook pas 2 maandjes aan t bakken hoor..dus veel ervaring kan ik je niet meegeven. Wel weet ik wel dat ik mijn eerste paar taarten met marsepein heb gemaak, omdat dat makkelijker te verwerken was volgens de mevr in de winkel. Ik merk nu juist dat ik bekleden met fondant prettiger vind, omdat ik de taart dan mooier strak krijg, behalve een 3-d vorm .. die deed ik wel met marsepein. Boeteseren doe ik ook met fondant, nog niet eens geprobeerd met marsepein eigenlijk. Je kan ook marsefond proberen dat is gewoon marsepein gemengd met fondant in de verhouding 1:1. Je houdt dan de smaak van de marsepein, maar verkrijgt de elasticiteit van fondant. ALs de taart geen vulling heeft die in de koelkast hoeft zet ik hem gewoon koel ( in dekeuken of zo) De marsepein en fondant wordt dan wat minder *hard* en wat soepeler, dat is weer bevorderlijk voor de smaak. vullingen zonder slagroom/zuivel etc kunnen gewoon buiten de koelkast. Kijk anders eens op de website van delekkerstetaarten.nl Daar heb je aan de zijkant een kopje recepten staan... onderverdeeld in catagorieen.. oa buitende koelkast etc. Succes en veel plezier.
@mamavan3 Ik had inderdaad al allerlei vullingen gelezen, maar wat is jouw favo..waar val jij eigenlijk altijd op terug als het een vulling voor buiten de koeling kan is.
als het buiten de koelkast MOET: Gewoon botercreme + patidess en jam, of chocolade. (gewoon uit een pot) Heerlijk!
ik lees op meerdere plekken wel dat mensen nutella als vulling gebruiken, maar ik heb t gisteren in een cc gestopt ( met 2 jarige doichter cc's versierd voor de verjaardag van papa ) en ik vond t eigenlijk best droog.. wel lekker.. maar niet smeuiig ofzo..
sweet als ik nutella gebruik dan doe ik het door de botercreme ipv patidess , mijn favo vullingen mmm ik ben dol op botercreme met jam! Maar als ik vullingen voor in de koelkast mag kiezen zit er toch altijd wel slagroom bij heerlijk!
inderdaad, als ik nutella gebruik doe ik het ook door de botercreme (al smelt ik dan liever gewoon een reep chocolade erdoorheen) ik blijf toch zwaar fan van botercreme met lemoncurd of aardbeienjam. sowieso fan van botercreme dus dat is eigenlijk mijn standaard vulling
Lag dat niet meer aan de cake dan?? En gebruik je echte Nutella of gewoon een hazelnoot pasta? Dat maakt ook nogal verschil.
gister een lekkere chocobom gehad (of beter gezegd caloriebom!) heerlijk, maar wel machtig zeg pfff! Even een vraagje ik vries altijd wel wat botercreme in wat ik overhou, maar hoe lang kan je het eigenlijk bewaren in de vriezer?
Zo wat zijn er weer veel mooie taarten voorbij gekomen zeg. Ik had het weekend een opdracht voor een chuggingtontaart. (wat is dat moeilijk zeg,heel wat uurtjes zwoegen en ploeteren)