de taartdozen deel 3

Discussie in 'Algemene clubs' gestart door Nachtzon, 19 okt 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. jem1979

    jem1979 Niet meer actief

    Dobbel kijk even op: Home Zij zit in Kampen!
     
  2. dobbel

    dobbel Fanatiek lid

    12 feb 2009
    3.868
    39
    48
    ergens in het heelal
    ja daar ben ik dus geweest vanmiddag en inderdaad fondant gekocht maar dat is eenmalig want wow wat is zij duur zeg,
     
  3. Iris89

    Iris89 Fanatiek lid

    7 sep 2009
    1.119
    0
    36
    huisvrouw-mama!
    Leiden
    Ik heb ff gekeken op dr webshop, maar zo ontzettend gek duurder vind ik haar fondant/marsepein/gumpaste niet hoor.. het is allemaal nou eenmaal helaas erg duur. ;)
     
  4. dobbel

    dobbel Fanatiek lid

    12 feb 2009
    3.868
    39
    48
    ergens in het heelal
    #44 dobbel, 22 okt 2011
    Laatst bewerkt: 22 okt 2011
    nouja geen idee maar op de meeste webshops is het rond de 6 tot 7 euro per kilo, ik moest in de winkel 9,50 voor een kilo betalen. vond dat wel duur dus maar ja wou het direct hebben, maar voortaan bestel ik dus,

    500 gram blanke marsepijn was 6 euro, daar koop je bij webshops bijna een kilo voor, dus ja ik vond het wel duur.

    en ja dat het duur is snap ik, maar vooral het prijsverschil is duur

    bv bij welkoop had manlief kleurstof meegenomen 13,95 voor 8 potjes, zelde potjes in die winkel waren 17,50 dus een behoorlijk verschil, dus zij is duur in verhouding tot anderen, overgens was ik hier al voor gewaarschuwd, maar wou het persee hebben vandaag, dus heb ik dat voor lief genomen voor nu. maar mocht ik het echt leuk gaan vinden dan is het dus handiger om te bestellen.
     
  5. sweet978

    sweet978 Fanatiek lid

    29 dec 2008
    1.497
    0
    0
    noord-holland
    zeg dames,

    ff een vraagje

    wat gebruiken jullie vaak voor vulling als de taart een tijd buiten de koelkast moet blijven???
    Ik kom nu vaak niet verder dan een bcmix met een smaakje... maar vind dat ook wat flauw.

    Ik had op dlt wel wat andere vullingen gelezen die buiten de koelkast kunnen..maar wat zijn jullie favo's ???
     
  6. dobbel

    dobbel Fanatiek lid

    12 feb 2009
    3.868
    39
    48
    ergens in het heelal
    ben ik ook benieuwd naar

    mijn biscuit mix is gebakken redelijk gelukt, voor de eerste keer tevreden, foundant is gekleurd athans de laag voor over de taart. morgen ga ik hem afmaken,
     
  7. sweet978

    sweet978 Fanatiek lid

    29 dec 2008
    1.497
    0
    0
    noord-holland
  8. dobbel

    dobbel Fanatiek lid

    12 feb 2009
    3.868
    39
    48
    ergens in het heelal
    thnx moet wel zeggen dat ik moet wennen aan de foundant, is veel soepeler dunner voor mijn gevoel, hoop dat ik het zonder breken over de taart krijg,

    heb 1 keer eerder een taart gemaakt, hoefde hem toen niet te bakken overgens, dat was voor ons gedaan, ging puur om het vullen en bekleden, en dat was toen met marsepijn, maar ze vertelde vanmiddag dat juist foundant fijner was voor boetseren, we zullen het eens bekijke wat ik fijner vind.

    wat is jullie mening, wat vinden jullie fijner,

    ik ga morgen botercreme en aardbeienjam gebruiken, maar heb ook nog een potje aardbeienvlaaivulling staan misschien gebruik ik die wel, kan dat buiten de koelkast bewaard worden, want ze vertelde ook dat foundant en marsepijn zo wie zo beter buietn de koelkast bewaard kan worden, wat doen jullie wel of niet in de koelkast.

    de foto van deze taart is gemaakt, een collega van ons doet dit, en die heeft ons eens een workshop gegeven, erg leuk was dat.
     
  9. mamavan3

    mamavan3 Fanatiek lid

    24 mei 2007
    1.849
    5
    38
    fulltime huismama
    rotterdam
    vlaaivulling, jam , banketbakkersroom op waterbasis , botercreme zijn vullingen die goed buiten de koelkast bewaard kunnen worden ;)
     
  10. sweet978

    sweet978 Fanatiek lid

    29 dec 2008
    1.497
    0
    0
    noord-holland
    @dobbel.

    Ik ben ook pas 2 maandjes aan t bakken hoor..dus veel ervaring kan ik je niet meegeven. Wel weet ik wel dat ik mijn eerste paar taarten met marsepein heb gemaak, omdat dat makkelijker te verwerken was volgens de mevr in de winkel. Ik merk nu juist dat ik bekleden met fondant prettiger vind, omdat ik de taart dan mooier strak krijg, behalve een 3-d vorm .. die deed ik wel met marsepein. Boeteseren doe ik ook met fondant, nog niet eens geprobeerd met marsepein eigenlijk.
    Je kan ook marsefond proberen dat is gewoon marsepein gemengd met fondant in de verhouding 1:1. Je houdt dan de smaak van de marsepein, maar verkrijgt de elasticiteit van fondant.

    ALs de taart geen vulling heeft die in de koelkast hoeft zet ik hem gewoon koel ( in dekeuken of zo) De marsepein en fondant wordt dan wat minder *hard* en wat soepeler, dat is weer bevorderlijk voor de smaak.

    vullingen zonder slagroom/zuivel etc kunnen gewoon buiten de koelkast. Kijk anders eens op de website van delekkerstetaarten.nl Daar heb je aan de zijkant een kopje recepten staan... onderverdeeld in catagorieen.. oa buitende koelkast etc.

    Succes en veel plezier.
     
  11. sweet978

    sweet978 Fanatiek lid

    29 dec 2008
    1.497
    0
    0
    noord-holland
    @mamavan3

    Ik had inderdaad al allerlei vullingen gelezen, maar wat is jouw favo..waar val jij eigenlijk altijd op terug als het een vulling voor buiten de koeling kan is.
     
  12. Iris89

    Iris89 Fanatiek lid

    7 sep 2009
    1.119
    0
    36
    huisvrouw-mama!
    Leiden
    als het buiten de koelkast MOET: Gewoon botercreme + patidess en jam, of chocolade. (gewoon uit een pot)


    Heerlijk!
     
  13. sweet978

    sweet978 Fanatiek lid

    29 dec 2008
    1.497
    0
    0
    noord-holland
    ik lees op meerdere plekken wel dat mensen nutella als vulling gebruiken, maar ik heb t gisteren in een cc gestopt ( met 2 jarige doichter cc's versierd voor de verjaardag van papa :D) en ik vond t eigenlijk best droog.. wel lekker.. maar niet smeuiig ofzo..
     
  14. crisje

    crisje Fanatiek lid

    5 aug 2006
    2.974
    1
    0
    brabant
    Ook ff een Abbo.
    Pfff. Wat n hoop te lezen als je heel ff niet hier bent geweest.
     
  15. mamavan3

    mamavan3 Fanatiek lid

    24 mei 2007
    1.849
    5
    38
    fulltime huismama
    rotterdam
    sweet als ik nutella gebruik dan doe ik het door de botercreme ipv patidess ,

    mijn favo vullingen mmm ik ben dol op botercreme met jam!
    Maar als ik vullingen voor in de koelkast mag kiezen zit er toch altijd wel slagroom bij heerlijk!
     
  16. Maia

    Maia Niet meer actief

    inderdaad, als ik nutella gebruik doe ik het ook door de botercreme (al smelt ik dan liever gewoon een reep chocolade erdoorheen) ;)

    ik blijf toch zwaar fan van botercreme met lemoncurd of aardbeienjam.
    sowieso fan van botercreme dus dat is eigenlijk mijn standaard vulling ;)
     
  17. Ariel

    Ariel VIP lid

    8 mrt 2006
    16.482
    0
    0
    Zoetermeer
    Lag dat niet meer aan de cake dan?? En gebruik je echte Nutella of gewoon een hazelnoot pasta? Dat maakt ook nogal verschil.
     
  18. Troelala21

    Troelala21 Niet meer actief

    gister een lekkere chocobom gehad (of beter gezegd caloriebom!) heerlijk, maar wel machtig zeg pfff!

    Even een vraagje ik vries altijd wel wat botercreme in wat ik overhou, maar hoe lang kan je het eigenlijk bewaren in de vriezer?
     
  19. kareltje

    kareltje Fanatiek lid

    30 mei 2006
    1.144
    0
    0
    Zo wat zijn er weer veel mooie taarten voorbij gekomen zeg.
    Ik had het weekend een opdracht voor een chuggingtontaart.
    (wat is dat moeilijk zeg,heel wat uurtjes zwoegen en ploeteren)
     
  20. Ariel

    Ariel VIP lid

    8 mrt 2006
    16.482
    0
    0
    Zoetermeer
    Ziet er hartstikke leuk uit karteltje!! Welke letters gebruik jij??
     

Deel Deze Pagina