Meel met bakpoeder. Je kan ook meel met gist gebruiken als je iets bakst dat moet rijzen. Maar voor pannenkoeken of zandtaartdeeg (appeltaart, koekjes) heb je geen zrbm nodig.
Welke E-nummers ontwijken jullie nu echt? Iemand trouwens tip om rode kool lekker te bereiden? Dat is dus de enige groente wat ik uit potje haalde.
Het geval in stukken hakken (kl*tewerkje, want alles wordt paars), grote witte stukken eruit halen. Dan met een bodempje water, een grote appel in stukjes, scheut appelazijn, paar kruidnageltjes, blaadje laurier en handje rozijnen een uur laten pruttelen. Af en toe even checken of het vocht niet te snel gaat. En dan genieten!!! Heerlijk met verse aardappelpuree en sudderlap.
Dat staat morgen ook op het menu , en aangezien ik vrij ben dacht ik laat ik maar een poging tot verse rode kool maken wagen.
Ik heb hier HET kookboek van de huisvrouw (uit Belgie) liggen met heeeeel veel sausjes in Als je agv eet, eet je dan vleesvervanger of zo?
Nou, doe je best! Neem ruim de tijd voor de lapjes (3 uur) en ruim een uur voor de rode kool! Ik hoor graag of het gelukt is!
Je kunt er ook een salade van maken. Dan moet je het klein snijden en dan met een dressing een nacht laten staan. Weet niet meer precies wat er in ging, dacht honing, azijn, olie en p&z. Daarna kun je er geroosterde hazelnoten en geitenkaas bij doen (als je het opdient).
Vertel? Mij lukt dat nooit lekker. Ik hou van die belgische mayo die wat fris/zuur is, maar zo wordt het dus nooit. Mayo is heel makkelijk om zelf te doen. Is zo klaar met een staafmixer.
Voor een cake ook niet, ik lees vaak dat in recepten zelfrijzend bakmeel (of bakpoeder) wordt gebruikt maar dat is echt niet nodig in een cake zolang je het cake mengsel maar echt goed romig mixt. Dan komen er luchtbelletjes in waardoor de cake omhoog komt in de oven. Dit is het recept wat ik gebruik, echt superlekker en zonder allerlei toevoegingen die de supermarktbakker er denkt in te moeten stoppen Cake (basisrecept) 200 gram bloem 200 gram (room)boter 200 gram (witte basterd)suiker 1 zakje vanillesuiker beetje zout 4 eieren Boter, suiker, vanillesuiker en zout 10 minuten mixen tot een romig mengsel. Eieren 1 voor 1 toevoegen, de volgende pas toevoegen als de vorige helemaal in het mengsel is opgenomen. Daarna beetje voor beetje de bloem aan het mengsel toevoegen. In een ingevette bakvorm gieten en op 150 graden (heteluchtoven) ongeveer 1 uur en een kwartier bakken (de cake is gaar als een sateprikker er droog uitkomt). Evt. kun je aan de helft van het beslag twee eetlepels cacaopoeder toevoegen voor een marmercake.
Bitter? Ipv azijn mag je ook citroensap gebruiken. Verder is het dus 1 eigeel, mespunt mosterd, zout en beetje peper. En olie natuurlijk. Wat voor olie gebruik je?
En een tip die ik van mijn oma kreeg en sindsdien altijd gebruik voor alles dat lang op moet staan: stop het in de oven. Ik heb een driedelige oven en een combi magnetron en kan ze allemaal op een bepaalde tijd instellen, dus hoef niet eens thuis te zijn om lang te koken. Zorg voor een goede pan die ook in de oven kan, braad de spullen aan op het vuur en kruid ze (of warm de kool even op) en stop het in een niet te warme oven (ik doe sudderlapjes en hachee en zo meestal op 140 graden, dan wordt het lekker mals). In de oven, mits je er voldoende vocht bij hebt, brandt het veel minder snel aan dan op het vuur omdat de hitte rondom komt. Echt ideaal.