Ik heb hier giga kaas koppen in huis. Altijd brood met kaas hebben elke dag weer dat x5 personen is veel kaas dus. Ik haal altijd 2 pakjes met plakjes kaas maar meestal is dat na 3 dagen alweer op dus moet ik weer halen. Dus ik dacht laat me een klomp kaas halen maar die zijn weer vrij prijzig en vaak moeilijk te snijden. Wat is nou toch beter voor een gezin met 5 kaas koppen haha kaasklomp of plakjes kaas?
ik zou het zowieso proberen te beperken want kaas is helemaal niet zo gezond maar goed das je vraag niet. Ik denk als er zoveel doorheen gaat dat een homp kaas echt wel goedkoper is
een homp kaas is echt stukken goedkoper. Kijk eens op het pak naar de prijs per kilo. Met een goede kaasschaaf is het snijden toch prima te doen?
Een homp kaas is vaak in verhouding goedkoper. Zeker als je het dan bij de aldi haalt, heb ik laatst een kilo kaas gekocht voor 3.80. dat is veel goedkoper dan die plankjes elke keer.
een stuk is veel goedkoper dan voorgesneden, is met alles zo. Denk maar aan de sla die bijna niets kost terwijl je zo 1,49 betaald voor een klein zakje.
nou als het een recht stuk is niet, maar je hebt ook van die scheve stukken en dan wil het al snel niet meer zo, of ik ben gewoon te moeilijk haha.......
Haha, ja, je bent gewoon te moeilijk. Nee hoor, wij kopen ook vaak pakjes omdat het makkelijker is. Maar hompen zijn goedkoper en idd bij de Aldi helemaal en daar heb je ook vaak van die rechte stukken en daar kun je prima plakjes vanaf halen.
Handiger is plakken, maar goedkoper is een blok kaas. Bij de Aldi inderdaad echt niet duur. Probeer er een blok uit te kiezen die mooi recht is, die zitten er vaak wel tussen hoor.
ach zolang je boterham bedekt is met kaas dan is het toch goed? En dat het dan geen 2 nette plakjes zijn maar meer brokstukjes/kleine plakjes maakt toch niet uit. Ik had ook altijd ruzie met de kaasschaaf, maar ik lust zelf geen kaas dus ik doe het ook zelden.
Ja maar die zijn er juist vaak niet, meestal zijn het de scheve stukken vandaar dat ik dus altijd makkelijk pakjes koop. Maar goed aangezien het er hier zo doorheen is is het niet echt handig!
ah ok, bij ons in de supermarkt liggen die rechte stukken opgestapeld en er zijn er altijd genoeg maar als dat bij jullie niet zo is kan je misschien een recht stuk laten snijden?
hmm dat kan ik nog wel vragen in de winkel. Ze snijden ze hier altijd scheef das zo irri. EN het gaat er niet om dat ze keurig op me brood netjes gesneden zijn maar het moet wel te snijden zijn haha....
Hier ook echte kaasliefhebbers. Ik koop kaas altijd op de markt en dan vraag ik om twee platte stukken van een pond, makkelijker met de kaasschaaf dan 1 van een kilo.
Een groot stuk is altijd duurder, je moet natuurlijk niet naar de prijs per verpakking kijken, maar naar de prijs per kilo. Bovendien iets gezonder: die plakken zijn behoorlijk groot, als je zelf plakjes snijdt gaat er bijna altijd minder op een boterham.
Uhm.... de prijs per kilo van plakjes is echt 99% van de tijd hoger dan de kiloprijs van een homp kaas hoor.... Ze moeten de kaas "bewerken" en dat kost geld. Kijk eens op de markt of bij een kaaswinkel. IN Winschoten zit een kaasboer die verkoopt kaas voor max. 6,50 per kilo en ja.... ook de duurdere kazen zoals Old Amsterdam etc wordt er voor die prijs verkocht!
Stel dat je zo'n puntstuk hebt, dan moet je op de punt beginnen met snijden. Dan is je eerste "plakje" een driehoekig reepje en ieder volgend plakje steeds iets breder. Dan maakt het toch niet uit dat het een scheef blok is? Probeer als je een holling krijgt de kopse kantjes even weg te snijden, zodat je weer recht verder kunt. En als je een recht stuk hebt dat te breed is om op de kopse kant in 1x met de schaaf te doen, schaaf dan eerst aan de zijkanten van die reepjes en dan daarna in het midden. Snap ik dit zelf nog .