In Engeland is er geen kraamzorg. Ook de ziekenhuisopname is niet uitzonderlijk lang (ik had op maandagmorgen mijn KS en was woensdag weer thuis). Ik vind dit wel heel zwart/wit gesteld. Ten eerste wordt er in Engeland helemaal niet licht gedacht over een KS. Er zal geen enkele verloskundige/gynaecoloog zijn die een KS aanraadt. Ten tweede is dit tot nog toe slechts een voorstel, en dus helemaal niet zeker of het ooit in de praktijk gebracht zal worden. En tenslotte: het voorstel is niet dat iedereen zo maar even kan kiezen. Dit is voornamelijk bedoeld voor vrouwen die extreme bevallingsangst hebben. Er zal in eerste instantie geprobeerd worden d.m.v. therapie etc. om toch op een natuurlijke bevalling aan te sturen.
Ik heb wel langere kraamzorg gehad, maar moest het wel (gedeeltelijk) zelf betalen. Dat vind ik zo raar geregeld in Nederland. Heb je een ks gehad en moet je in het zkh blijven, trekken ze dat van je kraamzorg af. Uhm..hallo? Juist als je thuis bent, kan je wel wat hulp gebruiken!
Ja dat van de kraamzorg vind ik ook erg krom! Ik wist niet wat ik hoorde toen schoonzus nog maar 4 dagen kraamzorg kreeg toen ze thuis was!
Ik snap heel goed dat sommige vrouwen heel bang voor een natuurlijke bevalling zijn. Heb zelf 3 dagen weeën gehad tot mijn meisje er eindelijk was (wel natuurlijke bevalling gehad), maar zie nu toch wel op tegen een volgende bevalling! Zou niet voor een keizersnede kiezen, maar kan me voorstellen dat er vrouwen zijn die na één horrorbevalling nier meer natuurlijk durven bevallen. Of die vrije keuze dan een oplossing is, betwijfel ik. Denk inderdaad dat een keizersnede flink onderschat wordt!
Tja, als je kind 8 dagen in zkh (of langer) moet verblijven krijg je helemaal geen kraamzorg als die thuis komt.
IN het ziekenhuis geven / bieden ze toch ook kraamzorg? ik heb 3 dagen in het ziekenhuis gelegen en vind het logisch dat het dan gekort word hoor, ik heb die zorg ook al in het ziekenhuis ontvangen. Ik kies voor kinderen dus als ik extra zorg wil dan betaal ik hiervoor OF ik zorg dat er iemand thuis is, ik vind kraamzorg in de meeste gevallen zoiezo een luxe, in meeste landen heb je helemaal niets dus wat dat betreft zijn we er denk ik een beetje te afhankelijk van geworden, heel veel dingen kan je familie e.d. gewoon doen.
Jammer alleen dat in een land als Nederland het grootste gedeelte gewoon ´druk´ is met werk etc en je daar niet op kunt rekenen. Moet je maar net het geluk hebben van een familielid die wil helpen anders moet je maar dokken?
In die meeste andere landen word je ook niet uit het zkh gedumpt 2 uur na de bevalling. In Nederland is deze zorg gewoon anders geregeld, in de meeste landen krijgt de moeder gewoon kraamzorg in het zkh inderdaad. Al ben ik het met jou eens dat de volledige kraamzorg, waarbij iemand 8 dagen lang 6 uur per dag in huis is, en moeder of baby geen complicaties hebben, ook luxe is. Maar indirect betalen we daar ook genoeg voor, kraamzorg is geen voorziening, maar iets dat je uit je verzekering krijgt. Weet jij nog veel meer landen waar ze meer dan 100 p.m. aan basisverzekering betalen per persoon?
Ik moet er niet aan denken, een keizersnee. De volgende pers ik er graag zelf weer uit als het even kan.....
Ik denk overigens wanneer je de kraamzorg helemaal uit de verzekering zou willen schrappen meer dan de helft van de bv'ers geen bv meer zou geven. Ik heb beide keren ondersteuning nodig gehad, en dan heb je niet genoeg aan een advies van een laktatiedeskundige door de telefoon of die 1 of 2 keer langskomt.
Wist je dat als je wil, je hier in NL ook met een KS kan bevallen? Als je echt niet op een natuurlijke manier durft te bevallen, kan je dus een KS krijgen.