Ik zag op internet dat je een beschuit met muisjes taart kan bestellen. Maar die kosten een euro of 20 en dan heb je nog maar voor 12 personen. Dus ik wil hem zelf maken, maar ben niet zo ervaren in taarten bakken. Heeft iemand een recept of een idee wat ik voor taartbodem kan gebruiken?
o dit is niet moeilijk. Vanaf het forum. deleukstetaarten.nl. Ingrediënten 1 ei (M) 30g suiker 30g bloem snufje zout Reken de ingrediënten uit per ei. Voor een springvorm van 24cm heb je ruim voldoende aan 5 eieren, dus 150 gr suiker en 150 gr bloem. Om te berekenen hoeveel beslag je nodig hebt: vul je vorm met water en meet hoeveel erin gaat. Voor elke halve liter neem je 1 ei. Werkwijze Leg de eieren (kan ook vanuit de koelkast) in een kom met heet water. Ga ondertussen alle andere spullen klaarzetten. Controleer tussendoor of het water nog goed warm is, als het heel erg is afgekoeld doe je opnieuw heet water in de kom met eieren. Doe de eieren, zout en suiker in een beslagkom en flink mixen. Het ligt aan de (hoogste)snelheid van je mixer hoe lang je moet mixen. De eiermix moet er uiteindelijk heel licht geel uit komen te zien en als lobbige slagroom aanvoelen. Zorg er tijdens het mixen voor dat de gardes niet helemaal onder het ei staan, want dan komt er geen lucht in je beslag. Dus bij grote hoeveelheden kun je dan beter in 2 delen mixen. Na het mixen voeg je de gezeefde bloem met kleine beetjes tegelijk toe. Gebruik hiervoor GEEN mixer, maar schep het met bv. een spatel door je beslag. Schep je beslag in de vorm (ik gebruik altijd bakpapier voor een mooi strak resultaat). Zet het meteen in de voorverwarmde oven. Ik heb een heteluchtoven en bak op 180 graden. Baktijd: 2/3 eieren: 30min. 3-6 eieren: 40min. 7-10 eieren: 50 min. Variaties: - 0,5 eetlepel speculaaskruiden op 2 eieren toevoegen. - 1/3 deel van de bloem vervangen door cacao. - Vervang de helft van de bloem door maizena voor een fijner resultaat. gepost door Evelien op het forum. kijk HIER voor haar topic, voor tips en adviezen of om een vraag te stellen. DAn heb je een biscuit gebakken. Je kan hem doormidden snijden(evt. 2x), vulling erin doen zoals slagroom, pudding enz. denk om houdbaarheid. en dat ook bovenop en daar muisjes op. je kan de taart ook bakken als je 37 weken bent ofzo en in de vriezer doen, hoeft hij na de geboorte alleen maar gevuld en versiert.
haha ik zie nu dat je 6 weken ben.. denk dat je hem als aankondiging wil gebruiken haha .. nou dan weet je dat je evengoed de biscuit kan invriezen.
Ja, ik vier 10 december mijn verjaardag en wil hem dan gaan gebruiken.. Voor hoeveel personen is dit recept?
bij de Jamin verkopen ze tegenwoordig de funcake zakken mix daar hoef je alleen nog maar eieren en water toe te voegen...
Im zou voor de funcakes biscuitmix gaan! Deze wordt heel veel gebruikt (doe ik zelf ook), en kan bijna niet mislukken. Wanneer je hem bakt, en in een gesloten pendaalemmerzak doet en in de vriezer.... kan je hem nog ff bewaren.
Reken de ingrediënten uit per ei. Voor een springvorm van 24cm heb je ruim voldoende aan 5 eieren, dus 150 gr suiker en 150 gr bloem. Om te berekenen hoeveel beslag je nodig hebt: vul je vorm met water en meet hoeveel erin gaat. Voor elke halve liter neem je 1 ei.. staat erin.. dus voor zo groot als je wilt.voor aantal pers. ongeveer. kijk even bij maattabellen op het forum waar ik het recept ook vandaan heb. Funcakes mix is inderdaad ook goed, gebruik ik ook, wist niet dat ze dat bij jamin hadden. Ik ga gewoon naar mijn " geef veel te snel geld uit" winkel. oftewel taart benodigdheden winkel.
even iets heel anders: voor de geboorte van mijn nichtje heb ik de kwark taart gemaakt van dr oetker, heel makkelijk en heel simpel, en daaroverheen gewoon de muisjes, ze vonden het allemaal erg lekker !
Denk dat ik aan 1 taart niet genoeg hebben..dus dan 1 kwarktaart met roze muisjes en een beschuit met muisjes taart met blauwe muisjes.