Ik loop continue tegen het probleem aan dat mijn knoflook oud is en ik het weg moet gooien. Ik heb het eigenlijk altijd in huis maar gebruik het niet dagelijks. Jammer genoeg kun je het meestal alleen per 2 "bossen" kopen en das best veel. Ik stop het in een knoflook pot maar toch hou ik het niet goed. Hoe doen jullie dat?
Volgens mij kun je het gewoon laten hangen (doen ze in de zuidelijke landen ook). Anders gewoon eens kijken voor een potje prut, gaat wellicht langer mee. Bij ons overleeft het de datum niet, vriendlief is nogal gek op knoflook
Bij ons ligt de knoflook in een teil waar verder ook de aardappels en de uien in liggen (en ok, ook de zakjes rozijnen, krenten en ik geloof de keukenrol, maar dat is omdat ik slordig ben, niet omdat het de bedoeling is...) Maar ik heb hetzelfde probleem als jij, dus dat zou ik in ieder geval níet doen. (dus hier heb je niets aan)
Hier gewoon in een knoflook pot en eigenlijk gebruik ik het zo regelmatig dat het al op is voor het kan verrotten!! Ik doe het gewoon overal in en doorheen
Hier ligt het netje knoflook bij de kruiden etc. Ik moet ze ook vaak weggooien, maar opzich gaan ze best lang mee.
Ik doe ze in de vriezer en als ik het nodig heb pak ik een teentje ( of meer...) Dit doe ik trouwens ook met paprika en champignons. Dan snijd ik ze voor en die ze in de vriezer.
Bij ons liggen ze bij de kruiden, maar overleven niet lang, we eten het bijna dagelijks (vind het echt heerlijk!)
Hier ligt het in een grote teil, samen met de aardappels en uien. En gaat altijd goed.. maar dat komt omdat wij misschien ook vrij vaak knoflook eten
Ik bewaar ze in een knoflookmandje dat ik uit italie heb, maar ik koop ze wel per 4 of 5 bossen en moet eerder bijkopen dan dat ik weg moet gooien Ik gooi dat overal in.
Hier ook naast de aardappels. In een mand in de kelder (nou ja, opbergkast 3 treden omlaag). Maar wel iets koeler. Daar houd het lang genoeg om 3 bolletjes op te krijgen. Desnoods de laatste paar teentjes met wat aardappelblokjes in de over voor een 45-60 minuten. En mijn man en kiddo eten de teentjes dan zo op met de aardappels
Hier ook in de aardappelbak. Na hoeveel tijd is je knoflook niet goed meer? Ik ben gestopt met het kopen van goedkope (vaak Chineze) knoflook bij de supermarkt en koop nu goede Franse knoflook bij mijn groenteman blijft minstens zes weken goed, misschien is dat nog een tip.
Nou dat is ook toevallig. Ik wilde hier vandaag of morgen ook een topic over openen. Ik heb voor het eerst in mijn leven een poosje terug ook knoflookteentjes gekocht (eerder gebruikte in knoflook uit een potje) en heb het in een leeg rundvleessaladebakje bewaard. Maar zelfs daar komt de geur nog doorheen. Als ik de kelderdeur open dan stinkt het helemaal naar knoflook. Hoe voorkom je dan dat het niet te erg gaat stinken?
Ik vries ze ook in. In zijn geheel. Heb het van me vriend geleerd altijd verse knoflook en daarna in de stamper. beetje zout en ze zijn zo ontdooit toch miss de surinaamse invloede haha
Volgens mij moet je m juist niet luchtdicht bewaren Jel (in een knoflookpot zitten vaak toch ook van die gaten?), maar dan weet ik niet wat je aan de geur kunt doen. Tussen de aardappels, uien en de wortels overheerst het bij mij in elk geval niet ofzo
Ik heb het bakje daar wel tussen staan, tussen de aardappels en uien. Ik zal het eens zonder bakje proberen dan. Kan ook best dat het teveel gaat 'broeien' in zo'n bakje en dan snel gaat schimmelen. Maar hebben jullie dat niet dan? Dat je de knoflook goed ruikt?
Hier ook in de kelder. ik heb er van die jashaakjes hangen waar het netje knoflook samen met de uien, sjalotten,... ik heb geen last van de geur eigenlijk.
Nee geen last van. Wel klinkt misschien onaardig. Mijn vriend is van surinaamse afkomst maar daar ruik ik altijd knoflook bij en dat vind ik wel eens naar ruiken. Zeker als ik net me bed uit kom Erg he en als hij een biertje op heeft pff hihih. Maar ja dat is een ander verhaal.