Weet je, ik vind precies hetzelfde! Ik krijg al jeuk als ik het woord 'methode' hoor. Toen ik het met mijn moeder over had zei ze 'lieverd, jij at met 7mnd ook een banaan helemaal zelf. Maar daarvoor hoefde ik niet eerst een duur boek te lezen' En dat is helemaal waar. Het grootste voordeel van de 'methodes' is dat mestaal een aantal mensen daar lekker aan kunnen verdienen. Even offtopic Maar dus: mijn kinderen kregen vanaf 9 maanden 'gewoon' stukjes te eten. En ook soms geprakt, en ook soms een potje.
Op de grove rasp. Op de fijne rasp krijg je sap. Of even in de magnetron en prakken, werkt ook heel goed.
Je hebt je er dus nooit in verdiept, maar je houdt kennelijk niet van Rapley, maar wel van "gewoon zo" eten geven. Wat is het verschil?
Hoewel geen voorstander van welke methode dan ook: Rapley is wel iets meer dan alleen maar stukken geven. Er zit wel een gedachte achter (Babyled weaning). Of die gedachte meer is dan theorie dat is aan de lezer ter beoordeling maar om het alleen een stuk commercie te noemen, gaat zelfs mij iets te kort door de bocht. Hoe dan ook.. het is belangrijk om een kind te laten leren eten en dat doe je niet door een jaar lang je eten te 'drinken'
Ik deed in het begin de appel even in een pannetje water op het vuur. even laten koken en dan in de mixer. Met banaan, of gewoon appel, gewoon banaan,, banaan, appel, meloen, nectarine, peer, alles door elkaar of los in de mixer. Deed er altijd een beetje BV bij en soms een beetje rijstebloem om te verdikken/smeuig te maken, verder niet. Ze at al het fruit, vond het heerlijk. (Gek eigenlijk, dat ze in het begin alles luste en nu haar voorkeuren krijgt maar goed, daar heb ik al een topic over geopend en dat gaat overigens al weer een stuk beter nu...)
In het boek Opperdepop (te koop bijAlbert Hein), staan ook leuke tips en ideeen vind ik. Heb er zelf al wel veel aan gehad!