Ingrid77 mooie taart zeg! Ik ga hier straks vlinders maken voor mijn opdrachtje die volgende week af moet zijn JAIKES
meiden heb even een vraagje ik heb botercreme in de vriezer staan die wil ik eruit gaan halen zodat ik hem morgen kan gebruiken maar het is niet genoeg voor de stapeltaart die ik morgen moet maken. kan ik de oude en nieuwe botercreme samen doormixen of kan dat niet?
Ja hoor.. dat kan... let er alleen wel op dat de boter echt op kamertemperatuur is..anders kan het gaan schiften.. en wat je aan het eind van het "mengel" overhoudt kan je niet nogmaals invriezen natuurlijk .. Veel plezier
Je krijgt daar halve parels mee die je kan gebruiken,.. Die anders zp'er is Iris... iris heeft die taart (in haar avatar) samen met mij gemaakt op een workshop... zij leerde stapelen en meer en maakte voor haar dochter een taartje.. Iris is niet mijn collega maar wel iemand die vaker bij mij komt.. omdat we de taart samen hebben gemaakt en omdat ik de foto destijds heb gemaakt heb ik die ook voor marketing doeleinden ingezet... hij staat ook op onze nieuwe folder..
@Mamak: bedankt voor je snelle antwoord! als ik de botercreme eerst in de koelkast zet om te ontdooien en het er 2 uur van te voren uit haal en op kamertemperatuur laat komen moet dat voldoende zijn dan. ben wel heeeeel benieuwd of het gaat lukken. heb nog nooit een stapeltaart gemaakt en heb verder ook nog maar 4/5 taarten gemaakt hihi. het gaat steeds iets beter want de 1e was een echte mislukking
@Ingrid. Ik vermoed dat je t dan gewoon nog kan invriezen, wat je je wel moet realiseren is dat de pepernoten natuurlijk wel zacht worden, maar dat worden ze ook als ze niet in de vriezer gestopt worden. Je kan natuurlijk ook schuddebuikjes gebruiken..dan hoef je ze niet eerst te pletten @MamaK Ik ben voor een dozenmeeting @naomi KOmt vast wel goed.. goed kijken hoeveel douwels je gebruikt om te stutten. Ik kreeg de tip om 2 taartkartonnetjes tussen de lagen te stoppen zodat je niet de bekleding van 1 taart stuk trekt als je de bovenste aansnijdt. Je kan natuurlijk ook gewoon de bovenste op de onderste snijden als je er een dubbelkartonnetje tussen stop. Let er alleen wel ff op dat je de vetvrije kant op t fondant legt. omg..als je mij zo ziet tikken zou je bijna denken dat ik er verstand ban begin te krijgen
arhhhhhhhhhhhhhhhhhh.. de baby voor de geboortetaart is 2 weken te vroeg....dat wordt 3 taarten dit weekend...lol.. Nu maar hopen dat de baby's die mamavan3 gaat opsturen op tijd zijn... anders moet ik die geboetseerde gebruiken en die vind ik niet mooi genoeg.
hoezo mag je als hobby bakster geen prijzen hebben op je site? er zijn meerdere HOBBY baksters die dat hebben en ik doe toch netjes belasting aangifte Buiten dat waren de meningen zeer verdeeld, en werd er op het laatst echt wel onrespectvol gereageerd!! Ook lekker de klant opgenaaid! met de liegen over de prijs, heb hier het bewijs dat het 14,50 was maar goed. En ja mijn taarten zijn nog lange na van perfect. maar ik bak dan ook geen jaren, en ik weet en zie ook dat me taarten nog lange na niet perfect zijn maar dat kan ok niet na 1 basis cursusje he En heb niet voor niks 3 vervolg cursusen gepland staan... stapelen, boetseren, puzzel plaatje dan wil ik ook nog suiker bloemen leren maken. En ja ik had dingen op de taart anders moeten doen, bv de icing weg moeten laten halen, de blauwe stift was helaas niet anders want er was geen zwart in de winkel en ook niet meer aan te komen als je 2 dagen voor de lever datum de vraag krijgt of je de taart wilt maken met een plaatje wat je meegelevert krijg uit een stripboek.En als je dan het plaatje vergroot heel erg kwaliteits verlies heb. Dus vind het nog knap van mezelf dat ik het plaatje zo duidelijk gekregen had, want de plaatjes die ik haar stuurde vond ze niet leuk! En dan komt ze zelf niet eens kijken maar steurt dr onbeschofte, onverzorgde patterserige vent! Dus knap dat zij kan beoordelen dat ze me taart niet leuk vind, en dan nog persoonlijk worden ook terwijl ze me niet kent Ze vond het niet hygienisch dat me zoontje 5 ff wat wilde vragen aan me . Toen ik in de keuken stond met die patser! Ga dan lekker naar de hema toe ofzo Want haar vent kon er niet tegen dat ik 2 van de 3 kids op dat moment uit hun bed waren.... uuuh het was half 12 smiddags?! En voor 14,50 was de taart hoor maar daar voor wilde die hem zelfs niet mee nemen terwijl me ingredieneten toch nog ff iets hoger lagen. Hij vond het geen 10 euro waard, en bood nog aan om de taart aan te passen etc, niks wilde hij. En ze wist wel degelijk ik pas 5 maanden bezig was had ik haar aan de telefoon verteld, maar goed het is makkelijker om iemand met een stront kar te overrijden dan met een gouden koets.
Idd sweet iedereen is zoals Suiklertaartjes-suuz het zei een beginner geweest, en je moet toch ergens beginnen? Met veel oefenen en vallen en opstaan leer je. En zo dus ik ook, ik zal me nooit 3x aan dezelfde steen stoten want ik heb wel geleerd na dat gedoe van die kkk taart. En wat jij zei vind ik idd ook erg jammer, lijkt alleen maar of ze daar voor zich zelf zitten en de beginners als een bedreiging zien. Helaas ben ik niet de enigste die het zo ervaran heeft dat je daar afgezeken word. En idd jammer dat ze weinig positieve feedback of tips geven op enkele na dan want degene die dat doen zijn veelal ook beginners Buiten dat heb ik toch 3 nieuwe opdrachten binnen gekregen dus zo afschuwelijk is me werk ook weer niet ondanks de verbeter puntjes want die zal ik toch houden! En als ik weer een aantal cursusen achter de rug heb zal het me taarten vast ook weer een stukje mooier worden, Tot die tijd leef ik me lekker uit en kunnen mensen bij me terecht voor een leuk prijsje een lekkere taart amen!
Denk dat ze ons als bedreiging zien, er komen nu steeds meer taartenbaksters, maar ja wij mogen toch ook wel een hobby hebben?
@mamavan3... ik snap dat het je heel hoog zit maar ik heb een nette reactie aan je gegeven.. nogmaals ik bedoel het niet slecht zoals ik al heb omschreven... jammer als dit zo overkomt.. @Mirella...ik heb er zelf totaal geen moeite mee als mensen taarten bakken.. integendeel.. ik verdien mijn brood aan mensen die taarten bakken dus een bedreiging is niet aan mij besteed hoor.. vind het alleen maar super leuk dat ik deze hobby met zoveel mensen mag delen..
Bedoel het ook niet tegen jou persoonlijk hoor, maar ik denk dat er helaas veel mensen zijn die het wel vinden. Mensen die mijn taarten hebben gezien gaan ook gelijk een workshop volgen omdat ze het leuk lijkt. Ik betrap mezelf er ook op dat ik soms denk shit die ook al, weer een klantje kwijt Maar wat ik wilde zeggen, kan je nagaan hoeveel mensen elke dag weer aan taarten maken beginnen
@ Mirella, dat is ook zo... het is vervelend voor de mensen die bakken in opdracht.. zelf bak ik bijna niet meer in opdracht.. ik doe maximaal 1 a 2 mensen per week en nog moet ik er dan gemiddeld 2 a 3 per week teleurstellen.. dus ook voor bakken is er nog een markt.. maar helaas red ik het qua tijd niet meer... Daarbij komt dat ik een onderwijs achtergrond heb en mijn pme master heb gehaald... ik vind het geven van workshops en cursussen toch het leukste omdat ik DAAR meer voldoening uit haal
Oh jij geeft workshops? waar? haha. Ik ga ik maart beginnen met PME, helaas moet ik met 3 beginnen omdat de rest allemaal door de weeks op een ochtend is en dan kan ik gewoon echt niet, baal er zo van. Maar jij hebt gewoon elke week wel een opdracht joh pfff knap zeg, ik heb niet zoveel kennissen
Ja, ik geef workshops en cursussen en open volgend jaar ook een winkel met workshopruimte.. nabij Den Haag.. Bij mij zijn het ook geen kennissen hoor.. ik heb een bedrijf in taartdecoratie en heb gewoon veel klanten en nieuwe klanten... mond tot mond reclame gaat hier goed... Maar wel jammer als je steeds iemand teleur moet stellen
Stuur anders ff je site als je wilt, jammer dat ik niet bij je in de buurt woon kon je ze naar mij doorsturen whaha