-Ik scheid groen en gewoon afval. -Glas gaat in de glasbak. -oud papier gaat in een speciale doos en breng ik eens in de zoveel tijd weg naar een papiercontainer hier in de stad. - lampen laat ik niet onnodig branden. Daar let ik heel erg op. Maar eerlijk gezegd ook meer voor de portemonnee dan voor het milieu. -Batterijen gaan bij het chemisch afval Verder weet ik het zo even niet.
Wel even stomen, maar uhhh.... Nee hoor, ze krijgt de overgebleven groenten en fruit na het koken. Als we restjes hebben gaan ze in het stoomapparaat. We gooien nu echt veelminder weg. Fruit dat niet meer opkomt, eitjes waar geen bestemming voor is, broccoli over... Fay eet het allemaal Superhandig zo'n baby!
Afval scheiden, vegetarisch eten, geen plastic zakjes aannemen bij het boodschappen doen, geen wasdroger gebruiken, de auto alleen gebruiken indien écht nodig, borstvoeding geven... vast nog wel veel meer.
Gekke vraag misschien... supergoed dat borstvoeding geven, daar niet van, maar hoe helpt dat het milieu?
Hoeveel CO2 denk je dat het kost om kv te maken? Maar het was meer een grapje hoor, voordat mensen hier weer over vallen enzo; natuurlijk geef ik geen bv voor het milieu, het is een leuke bijkomstigheid. Er zijn van die groene freaks die een beetje doorslaan en geen kinderen willen omdat ze de planeet teveel vervuilen, tsja....
Wij scheiden papier, drinkpakken/karton glas, plastic,blik, batterijen en kleding. Gemiddeld 1kratje per week maar milieustation en een doos oud papier aan straat. Verkoop via mp van overbodig spul. Gebruiken spaarlampen en alleen licht aan waar we zitten. Hebben geen vaatwasser en droog kleding op waslijn.(handdoeken en beddengoed gaan wel in de droger) In het dorp doen we alles met fiets of lopen. Daar staat tegenover dat we wel twee auto's en een motor hebben staan, vlees eten en nog wegwerpluiers gebruiken( dat zijn pas milieu vervuilers!) hoop zoon lief snel zindelijk te krijgen..alvast een voornemen voor 2012
Nou, maak je je daar maar niet teveel zorgen over hoor, want ik heb dat ooit helemaal doorgerekend en wasbare luiers zijn niet per definitie milieuvriendelijker! Je moet dan wel luiers nemen van eco-katoen of gerecycelde petflessen. Dan moet je ze vervolgens halen op de fiets, niet heter wassen dan 40 graden, met eco-wasmiddel en ze niet drogen in de droogtrommel. Wat kost dat wassen (laat staan drogen) aan energie?