Mijn dochtertje is gek op rode parika. Ik maak het nu klaar door in reepjes te snijden en een uurtje op een zacht pitje te laten stoven en dan peuter ik de velletjes eraf....nu vraag ik me af of het laatste ook makkelijker kan?
Sowieso in grote stukken laten, dan heb je ook "grote vellen" Hier werkt het goed om het in een zakje met wat vocht in de magnetron te doen. Of in een ovenschaal in de oven. Als de paprika echt goed gaar is komen de velletjes makkelijk los mi.
Het is natuurlijk harder dan tomaat, maar in Een bakje leggen en kokend water erover en paar minuten weken, helpt dat?
Weken in kokend water had ik al geprbeerd maar dat wil niet In een zakje in de magnetron...smelt het zakje dan niet??? Als je het zegt is er vast wat voor, zal vanmiddag bij de supermarkt es kijken
Rode paprika iets lekkerst als je die onder de gril doet, en dan de losgekomen vellen zo aftrekken. De rauwe paprika schilde ik overigens gewoon met t aardappelmesje, gaat ook best goed.
Als ik het een beetje pureer gaan de vellen niet goed mee en ik wil er geen zalfje van maken...vandaar. ook geef ik haar wat reepjes om mee te oefenen en daar vellen op lijkt me helemaal niets. Misschien als ik het in hele kleine blokjes snij voordat ik klaarmaak dat het dan niet hoeft Kijk voor mezelf doe ik dat natuurlijk niet maar ze is pas net 6 maand..leek me dat je vellen nog niet echt kan malen met die kleine kaakjes Ik had het laatst een uur rustig staan stoven met een beetje olie maar die vellen bleven heel stug, maar als het wel kan dan doe ik het met alle liefde met vel hoor, scheelt alleen maar werk
Op die manier, ik snapte het gewoon niet zo goed. Ik heb mijn kinderen in die leeftijd gewoon nooit paprika gegeven (ook omdat het nogal gasvormend is). Wel wat later toen ze wat beter stukjes konden eten en toen hoefde die rottige velletjes er natuurlijk niet af.
10 minuten onder de grill en dan een kwartier afkoelen in een afgesloten plastic zakje, trek je de vellen er zo af. Het vel wordt wel zwart maar dat haal je toch weg. Zo eet ik zelf mijn paprika ook het liefst!
Kan gewoon in boterhamzakjes hoor! Nadeel van zover grillen dat de schil zwart wordt, vind ik dat de schil er dan in stukjes afkomt. Als je alleen zorgt dat de paprika goed gaar wordt en daarbij de schil niet verbrandt, kun je ze makkelijker eraf trekken.
Ik gebruik ook een boterhamzakje, dat is toch een plastic zakje . En ja hoe zwarter hoe meer stukjes maar zwarte plekjes of randjes op het vel hou je toch. Ik tenminste wel
Ik introduceer met het schema van stefan Kleintjes in mijn achterhoofd en daar staat paprika op, wist helemaal niet dat het gasvormed was. Nou ze heeft er gelukkig geen last van Ik ga denk ik toch voor de optie in de magnetron en darana met een beetje olijfolie verder stoven. Grillen is idd het lekkerst maar ik zit een beetje met al die zwarte vellen en of ik het wel goed schoon kan krijgen voor haar. Eerst maar voor papa en mama oefenen onder de grill. maar dank meiden!! maar nog effe een ander vraagje....Zijn er supermarkten die zoete aardappel verkopen, zo nee waar anders dan de groenteboer??
dank je wel!! Kwam voor de geboorte van Elise zelden bij de nautuurwinkel merk nu dat ik dara steeds vaker eindig
Ik ontvelde de paprika eerst door in lange repen te snijden en te koken of zachtjes te bakken met een deksel op de pan. Nadat het een beetje afgekoeld was, kon je zo met een mesje het velletje eraf trekken. Dat grillen heb ik ook geprobeerd, maar naast het vel werd een deel van het vruchtvlees zwart en dat vond ik ongeschikt voor haar. Dus ik het het niet gegeven. Nu (vanaf 8-9 maanden) ontvel ik haar paprika niet meer (als ik een prutje geef, misschien als ik het in stukken zou geven, dat ik het nog wel zou ontvellen, want ze houdt van zachte stukken).