eend en nu?

Discussie in 'De lounge' gestart door pink99, 28 nov 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. pink99

    pink99 Actief lid

    2 jul 2011
    451
    0
    0
    NULL
    brabant
    ik heb gister van me moeder een hele eend!!! gekregen:$
    zij had die ook weer gekregen maar paste niet bij haar in de diepvries (t is nogal een ding:$) en bij mij moet ie voor de kerst weg zijn want dan heb ik de ruimte hard nodig (kom altijd ruimte tekort met kerst;):D)


    dus ben ik op zoek naar een lekker recept voor een HELE eend
    iemand ideeen of tips?
     
  2. Saja87

    Saja87 Niet meer actief

    t enige wat ik kan verzinnen is peking eend :D
     
  3. pink99

    pink99 Actief lid

    2 jul 2011
    451
    0
    0
    NULL
    brabant
    peking eend??

    heb wel eens eend op, maar nog nooit klaar gemaakt:$
    dus ik weet t echt niet
     
  4. Saja87

    Saja87 Niet meer actief

  5. Eefke84

    Eefke84 Niet meer actief

    geen idee. vind eend niet lekker. maar zou ook zeggen peking eend. nog nooit op by the way
     
  6. pink99

    pink99 Actief lid

    2 jul 2011
    451
    0
    0
    NULL
    brabant
    nog iemand een ander idee?
    ik zou graag uit een paar dingen kiezen
     
  7. Marlous28

    Marlous28 Fanatiek lid

    5 mei 2010
    2.645
    0
    36
    Twente
  8. zogelukkig

    zogelukkig Niet meer actief

    Een hele eend aan 1 stuk? Dus geen filetjes enzo? Zit de hagel er nog in?

    Ik houd helemaal niet voor eend, maar ik zou hem rustig braden in de oven. Kijk maar even op smulweb.
     
  9. augustus

    augustus Niet meer actief

  10. pink99

    pink99 Actief lid

    2 jul 2011
    451
    0
    0
    NULL
    brabant
    thanks allemaal

    @zogelukkig
    ja hij is uit 1 stuk (niet normaal) en er zit een plastic folie omheen dus ik verwacht dat de hagel er uit is:$
     
  11. Tamale

    Tamale Niet meer actief

    Ooh gedver!!! Ik zou ( heel naief, want ik eet kip,rund en vis wel ) echt een lief eendje , kwakend voor me zien als ik zo'n stuk aan mn vork had.
    Zelfde met konijn.... Dat werd me ooit eens voorgezet, heb geen hap kunnen nemen!! Brr. Of duif..

    Ik weet dat dit niks toevoegd, maar ik wou het even kwijt! :D
    Eetsmakelijk!
     
  12. Juul75

    Juul75 VIP lid

    8 apr 2010
    12.091
    7.843
    113
    Gewoon braden, met een beetje zout en peper en alle kruiden die je lekker vind. In de oven niet warmer dan 180 a 200 graden. Maar liever in de pan, in de oven droogt eend snel uit als je het niet constant bedruipt, en dan heb je rauwe eendeborst en verbrande pootjes. In de braadpan rondom aanbraden en dan ongeveer een uur op laag vuur sudderen, steeds bedruipen. En gooi er maar iets van port of rode wijn bij in, dat berduipt makkelijker :D

    Standaard, de eend is gaar als je hem met een vleesvork prikt bij de aanhechting van de poot en er helder vleesvocht uitkomt.

    Ik doe de eend meestal aan het einde nog wel even 10 min in een heel hete oven omdat ik van een knapperig korstje houd.
     
  13. butterfly1984

    butterfly1984 Fanatiek lid

    Hier sluit ik me bij aan

    Hoop dat je een lekker gerecht hebt gevonden
     
  14. yenolah

    yenolah Fanatiek lid

    12 dec 2008
    4.038
    83
    48
    Vrouw
    fysiotherapeut
    Caldas da Rainha
  15. Shantii

    Shantii Bekend lid

    30 jan 2010
    893
    0
    16
    NULL
    NULL
    Ook ik sluit me hier bij aan ;)
     
  16. Cygnet2

    Cygnet2 Niet meer actief

    Heerlijk.. met een sinaasappelsausje of andere fruitsaus.. (kersen of pruimen).. ook lekker met port.
     
  17. Cygnet2

    Cygnet2 Niet meer actief

    Ah, en Kaatje Kip dan? Of Bella de koe of nog erger.. NEMO!!!! :D
     
  18. moontje2008

    moontje2008 VIP lid

    7 aug 2008
    9.366
    87
    48
    Vrouw
    Docente Engels
    Achterhoek
    sorry, zo lollig, zou ook actie voor mijn moeder zijn :D ben wel benieuwd hoe Alfred smaakte..
     
  19. zogelukkig

    zogelukkig Niet meer actief

    Ik heb nog een lekker recept gevonden:

    Recept
    EEND MET WHISKY
    Ingrediënten:

    Whisky
    Eend van 1 a 2 kilo

    Bereidingswijze:

    Twee grote flessen Schotse whisky

    Spekreepjes en een fles olijfolie

    De eend larderen en de binnenkant inwrijven met peper en zout

    De oven 10 minuten voorverwarmen op 180 graden

    Een longdrinkglas voor de helft vullen met whisky

    De whisky opdrinken tijdens het voorverwarmen van de oven

    De eend op een vuurvaste schotel leggen en een tweede glas whisky inschenken

    Het tweede glas opdrinken en de eend in de oven zetten

    Na 20 minuten de oven op 200 graden zetten en 2 graven vubben met whisky

    De glaven opdrinken en de schelven van het eerste glay oprapen

    Nog een halve glav insjenke en opdlinke

    Na een halve uur de ove opedoen om de eend te sjekkn

    Blandwondesjalf in de badkamel ganaale en op de bovekant van de linke land doen

    Nog twee glave whisky insjenke

    De ove opedoen nadat et eerste glav leeg is en de sjotel vastpakke

    De blandwondesjalf op de binnenkant van de legteland doen

    Deend oprape

    Deend nog ?s oprapa en met handdoek de blandwondesjalf van deend vege

    De land ontvette met visky en tube sjalf veer oprape

    Ut kapotte glazz opvege en deend trug in de hove zette

    De heend oprape en de hove eers opedoen

    De tweede fjes biski opedoen en ovejeindzette


    Opstjaan van de floer en et spek ondre kas vege

    Nogis opstjaan van de floer en tochma blijve sjitte

    De vjes op de gjond zette

    Uide vjes djinke wande glave sjijn ob of kabot

    Den ove afsjette

    De oge sljuite en omvalle

     
  20. Minyaweth

    Minyaweth VIP lid

    20 aug 2006
    9.082
    1
    0
    Overijssel

    Hahahahahaha. aan deze moest ik ook meteen denken! :D
    Heeeeeeeeeeeerlijk! lol
     

Deel Deze Pagina