Wat komt er met kerst op tafel?

Discussie in 'De lounge' gestart door linnepinneke, 1 dec 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. linnepinneke

    linnepinneke Fanatiek lid

    8 okt 2010
    3.046
    0
    0
    Middelburg
    Sinterklaas is nog steeds in het land maar ik ben alvast benieuwd wat er bij jullie op de tafel komt met kerst!
    Kan ik meteen wat inspiratie opdoen want meestal komt het er hier op neer dat we alleen maar aan het gourmetten zijn haha
     
  2. Ikbenhetmaar

    Ikbenhetmaar VIP lid

    18 nov 2008
    6.486
    0
    0
    Ja wij zijn dit jaar zo creatief om inderdaad te gaan gourmetten dus aan mij heb je niks :D
     
  3. Eefke84

    Eefke84 Niet meer actief

    pfff daar ben ik nou echt nog niet mee bezig. weet nog niet eens wie er komt of waar we heen gaan. maar zeker geen culinaire hoogstandjes hier. of gewoon aardappelen, groente vlees, of een lekkere pan macaroni, of friet of chinees. we zien wel. gourmetten doe ik niet. heb pas een nieuw huis en vind dat veel te vet en met mn peuter van bijna 3 ook niet handig;)
     
  4. Daantje3

    Daantje3 Fanatiek lid

    28 okt 2011
    1.644
    867
    113
    Vrouw
    Ik denk dat wij dit jaar van de bakplaat eten. Maar in de voorgaande jaren heb ik een keer tappas gemaakt, en een keer een stuk vlees en een stuk vis met salade en aardappeltjes. Voor mij hoeft het nooit zo ingewikkeld te zijn, als we maar een gezellige avond hebben waarbij ik niet teveel in de keuken sta.
     
  5. tulip

    tulip Niet meer actief

    wij hebben met mn ouders en zusje en zwager besloten om allemaal een gang van het diner te maken. Ik maak het dessert en ga iets doen met wentelteefjes, slagroom en ijs.
     
  6. monkeylove

    monkeylove Niet meer actief

    1ste kerstdag gaan we bij iemand gourmetten en laat ik gourmetten nou vreselijk vinden haha, maar goed, het gaat om de gezelligheid, niet?

    2e kerstdag maak ik wel wat, een rollade ofzo, met wat ovendingetjes, boontjes in spek gewikkeld ...
     
  7. miffy

    miffy VIP lid

    15 jun 2011
    7.746
    418
    83
    Gastouder en Verzorgende IG
    friesland
    bij mijn ouders hebben we een soort buffet
    met verschillende soorten vlees, salades enz
    bij mijn schoonvader is het vaak 3gangen: garnalencocktail of gerookte kip met peer vooraf, sperziebonen met spek eromheen, witlof rolletjes, aardappelkrieltjes met kruiden, sla, stukje vlees en na vaak mona toetjes

    dit jaar gaan we "3e kerstdag" bij de schoonouders van mijn schoonzus eten dus geen idee wat we daar krijgen
    en 1dag met zijn tweetjes en daarvoor moet ik ook nog iets bedenken
     
  8. annetske

    annetske VIP lid

    14 sep 2007
    5.112
    1
    0
    Friesland
    Hier ook geen culinaire hoogstandjes ;) Patat, Chinees van mijn part een stampot haha ik zie wel wat het wordt dit jaar dus ;)
     
  9. MaRita

    MaRita Actief lid

    18 okt 2008
    465
    10
    18
    Eerste Kerstdag eten we bij mijn sfamilie.

    Twede Kerstdag: Thaise tom kha kai soep
    Varkenhaas en croute met champignonsaus,
    aardappelgratin en salade
    cheesecake met frambozen

    Ik ga alles bij La Place bestellen :D:D:D
     
  10. tulip

    tulip Niet meer actief

    hmmm, la place is ook altijd goed eten!!
     
  11. syrae

    syrae Fanatiek lid

    14 mei 2011
    2.685
    1
    0
    professioneel oppasser (ben activiteitenbegeleidst
    Haarlem
    dit jaar laat ik voor me koken :D (zie onderschrift) Maar vorig jaar heb ik alles uit de kast gehaald voor een speciale kerst voor oma... mijn opa is vorig jaar november overleden dus ik wilde het met de familie vieren in mijn (ons) nieuwe huisje en er iets speciaals van maken. Dit was het menu:

    Amuse:
    Zalmtartaar geserveerd in een coctailglas

    Koud voorgerecht:
    Lauwwarme salade met gerookte eendenborst en balasamico dressing

    Soep:
    Ossenstaart soep "en croute" (moeilijk woord voor bladerdeeg dakje)

    Warm voorgerecht:
    Broodbakje met bospaddenstoelen melange en franse kaas

    Tussen om de papillen te legen ;)
    Spoom van prosecco met champagne sorbetijs

    Hoofdgerecht:
    Geroosterd everzwijn haas op een bedje van wintergroente (met saus van eigen vocht)

    Bijgerechten
    Haricots vert gerold in parmaham met parmezaanse kaas en pijnboompitjes
    Stoofperen (gemaakt door oma :D)
    Kleine gratin dauphinoise en krieltjes met rozemarijn en zeezout

    Dessert
    vers gebakken fondant au chocolat met een bolletje roomijs (moest nog warme vanille saus bij maar dat werd een soort korrelige vla....)

    Speciale koffie(met likeur)

    Op zich lijkt het heel erg veel, maar ik had bijvoorbeeld het vlees op 24 dec. al gebakken, net als de gratin en de champignons, spekjes en de soep ook die dag al, die haricots verts, kan je ook heel goed al voorbereiden, die rol je alvast in, op de dag zelf even kaas en pijboompitten erover en een halfuurtje in de oven op 180 graden, klaar! Broodbakjes precies hetzelfde, die alvast bakken, goed in een trommel doen en op de dag zelf vullen met kaas, al gebakken paddenstoelen en wat spekjes en weer even opwarmen in de oven. 1e kerstdag zaten we bij mijn schoonouders, 2e kerstdag de rest overdag allemaal klaargemaakt op de taart bij het dessert na, ik hoefde dus alleen de dingen voor te verwarmen in de oven, beetje plannen en alles goed gelukt. Mijn ouders hadden al het drinken meegenomen en het zwijn betaald, de rest hebben lief en ik gedaan.

    Mijn tip dus, doe vooral veel gerechten die je in zijn geheel, of in onderdelen alvast 2 tot 3 dagen van tevoren kan klaarmaken, dan heb je op de dag zelf niet zo heel veel keuken tijd nodig en heb je zelf ook een leuke en gezellige kerstdag.

    Wij hebben uiteindelijk van ongeveer 5 uur tot half 10 aan tafel gezeten met zijn 6en, was ontzettend gezellig en speciaals, precies zoals ik het bedoeld had.

    ohw, en als je zo veel eten klaarmaakt, zorg dan dat het kleine porties zijn! bij ons is uiteindelijk alles netjes opgegaan en niemand ging met buikpijn naar huis!
     
  12. robijntje1982

    robijntje1982 Niet meer actief

    wij houden het dit jaar simpel en gaan gourmetten of fonduen.
    maar wij vieren het dan ook al een paar dagen voor kerst. ons zoontje wordt 21 december opgenomen voor een buikoperatie en is dus of niet eens thuis met kerst of hij is er wel maar is dan niet zo fit dat wij gezellig aan tafel lekker uitgebreid kunnen eten en onder de boom cadeautjes kunnen uitpakken.

    vorige jaar had ik rolade, stoofpeertjes en iets van aardappelkroketjes ofzo en als toetje zo'n vieneta boomstam
     
  13. Biccy

    Biccy Fanatiek lid

    28 jul 2008
    2.056
    14
    38
    Ierland
    Wij gaan waarschijnlijk naar mijn smoeder en hier in dit land is het standaard kalkoen, ham en groentes erbij enzo. Daarna eten we meestal nog een week kalkoen .;)
     
  14. carrolyn

    carrolyn Fanatiek lid

    30 jan 2011
    2.770
    1
    0
    gourmetten waarschijnlijk bij ouders en schoonouders.
    en kerstavond geen idee nog.
     
  15. linnepinneke

    linnepinneke Fanatiek lid

    8 okt 2010
    3.046
    0
    0
    Middelburg
    Mag ik bij jou komen eten :D
     
  16. corina83

    corina83 VIP lid

    10 sep 2009
    6.038
    0
    36
    Vrouw
    IT'er
    in een huis aan het water ;)
    Voor jaar hadden we bij mijn ouders een kalkoenborst uit de oven en een rosbief met rodewijnsaus uit de oven, met sperziboontjes met spekjes, gebakken aardappeltjes, stoofpeertjes en dat soort dingen erbij :)

    vooraf hadden we 2 gerechtjes, garnalen mouse en bospaddestoelensoep.
    Achteraf hadden we een sorbet of een stukje tiramisu.

    Bij mn schoonouders hadden we 2 kreeften en hazenbouten.
    Salades, gebakken aardappeltjes.
    Soepje vooraf in een klein glaasje met breekbrood erbij.
    Achteraf vruchtencoctail.

    Dit jaar zijn we nog niet overuit, bij mn schoonouders gourmetten en bij mijn ouders weer een culinair hoogstandje hihi
     
  17. marjolein1986

    marjolein1986 Actief lid

    8 mrt 2011
    127
    0
    0
    Bij Mc Donalds voorheen met reptielen en andere di
    Sprang Capelle
    Bij ons word het lekker gourmetten, vind ik lekker en gezellig!
     
  18. taliaa

    taliaa VIP lid

    2 mrt 2007
    16.045
    2.184
    113
    Brabant
    Eerste gaan we dineren met mijn familie en we nemen allemaal een gang mee, 4 gangen dus.
    Moet alleen nog bedenken welke gang ik wil en wat ik wil maken. Denk dat ik voor eem koud voorgerecht ga.

    Tweede weten we nog niet..
     
  19. IngiePingie

    IngiePingie Niet meer actief

    Ondanks dat ik vrij ben en dus eindelijk eens niet in de keuken zou staan(werk als kok) moet ik alsnog koken voor moeders en tante :S Hahaha...
    Wordt waarschijnlijk iets in de richting als:
    Voorgerecht
    Coquilles

    Tussen
    Gamba's op boerenkoolstamppotje met limoen(yummie!! dit is zo gruwelijk lekker.. En aangezien ik niet kon kiezen tussen coquilles en gamba's komen ze beide maar op het menu)

    Hoofd
    Konijn(nog geen idee hoe, miss gekonfijt of het ruggetje gerold in spek) met risotto en cantrarellen

    Dessert
    Petit grand dessert met onderandere een mini creme brulee, witte chocomouse en nog wat kleine lekkere dingetjes..

    Hoe alles precies gaat worden weet ik nog niet hahaha.. Heb gelukkig nog eventjes..
     
  20. guppekop

    guppekop VIP lid

    28 aug 2009
    13.271
    1
    0
    varend op schip
    wij gaan denk grillen. Alleen nog even kijekn of zwagertje dat ook leuk vind. Maar weet nog niet wat ik er allemaal voor koop/klaar maak.
     

Deel Deze Pagina