Zaterdag komen vrienden eten en toen kwam mijn vriend op het idee om een indische rijsttafel te doen. Ben al eens aan kijken hoe of wat. Heeft iemand van jullie dit al eens gehad/gedaan en wat vonden jullie ervan en/of hebben jullie geweldige recepten hiervoor?? Alvast bedankt
hier haal ik mijn gerechten vandaan: Recepten-Recept Kleine Indische rijsttafel.De kook o theek Staan paar variaties tussen Hou er wel rekening mee dat je het in 1 dag koken niet red!
Op de volgende site vind je recepten voor een indische rijsttafel: Smakelijck E-nummer vrij!: Rijsttafel deel 1: Babi Pangang Het is in verschillende delen.
je kan prima een rijsttafel koken op 1 dag.. wat ik je wel zou adviseren is het een dag van te voren te koken.. want ik heb na het maken van een rijsttafel geen trek meer... de dag erna wel weer. weet niet hoe uitgebreid je de tafel wilt maken?
Je moet sowieso een dag van te voren koken anders trekt de smaak er niet in! Ben zelf Indo en heb alles van mijn vader en oma geleerd. Zou t voor de 1e x niet te moeilijk maken voor jezelf.
Ligt er aan wat je maakt en hoe je het maakt Ik ben een indo maak alles vers en red het echt niet hoor in 1 dag. Vaak moeten de kruiden lang intrekken voor de smaak en sommige dingen moeten lang koken of sudderen.
Ik ben zelf ook indisch en zou niet ff 2 dagen voor een etentje bedenken een rijsstafel klaar te maken als leek. Tenzij je het voornamelijk uit pakjes wil doen. Ik zou dan liever bestellen bij een toko bijv.
Ik zou het voor de eerste keer ook niet al te moeilijk maken hoor en gewoon smorgens beginnen. Mijn moeder maakt vaak een rijsttafel en ja die begint normaal gesproken ook een dag van tevoren, maar als het plotseling bij der opkomt begint ze gewoon smorgen... en ook dan smaakt het heeeeeerlijk
Hier ook indische achtergrond gado gado is heel simpel en kun je smorgens maken wij deden dat zo: Aardappels koken en als ze klaar zijn koud laten worden. grote schaal,sukken sla onderop,stukken koude aardappel erover,koude spercieboontjes (uit blik)erover,stukken koude gekookte ei,en taugé. Dat over wat witte rijst op je bord en de gado gado daarover..daarover doe je dan satésaus,kroepoek erbij of stukjes komkommer,lekker.