Weinig boodschappengeld, wat eten per week?

Discussion in 'De lounge' started by missym, Jul 29, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Elena22

    Elena22 VIP lid

    Feb 10, 2010
    8,108
    1,795
    113
    Kraamverzorgende
    Niet alleen de AH hoor ;) Echt alles is zo ontzettend duur geworden! De boter van BB is in een paar maanden tijd 70! cent duurder geworden, voor boter :$ Koffie is bijna onbetaalbaar geworden :( Gelukkig was er een paar maanden geleden een super aanbieding bij de Sligro en toen hebben we 8 kg koffie gehaald en de kosten en de koffie gedeeld met mijn schoonouders maar denk dat ik hierna maar stop met koffiedrinken ;) Zo is het met heel veel dingen op het moment. Ik gooi echt NIETS weg, maak zelfs de restjes restjes op :):) Zo kunnen we op dit moment de kosten nog een beetje in de hand houden, de vraag is alleen voor hoe lang nog...
     
  2. Mompelientje

    Mompelientje Fanatiek lid

    Sep 20, 2011
    1,956
    0
    36
    Star Craft 2
    Kopenhagen
    Ik eet voor 5 euro.

    Pot bruine bonen.
    Selderij
    Tomatenpuree
    Rundergehakt
    Brocolli

    (wat ik zelf altijd heb, rijst, boullionblokje, peper en zout).

    Ik kan dit 4 dagen achtérelkaar eten...
     
  3. Het viel mij vooral op bij de geraspte kaas.. Die is van 1,09 naar 1,45 gegaan ;) Zal ongetwijfeld niet het enige zijn natuurlijk..
     
  4. Dat klinkt opzich wel goed, ik zou alleen de selderij weglaten als ik 't zou maken.. En wat doe je er dan mee? Gehakt rullen en dan gewoon alles door elkaar gooien?
     
  5. Elena22

    Elena22 VIP lid

    Feb 10, 2010
    8,108
    1,795
    113
    Kraamverzorgende
    Zal ongetwijfeld lekker zijn maar afwisseling is veel gezonder voor je ;) En dat hoeft ook niet onwijs duur te zijn.
     
  6. Mompelientje

    Mompelientje Fanatiek lid

    Sep 20, 2011
    1,956
    0
    36
    Star Craft 2
    Kopenhagen
    Nog meer onder 5 euro.

    Zak aardappelen, andijvie en spekblokjes.

    (wat ik thuis al heb: boullionblokje, nootmuskaat, boter, melk, peper en zout)

    Stamppot!!!!
     
  7. FB1984

    FB1984 VIP lid

    Jul 17, 2010
    7,586
    0
    36
    Zuid-Holland
    Ik haal altijd koffie-pads bij hema.... 1 euro per zakje.
    22 pads in een zakje dacht ik!
     
  8. Lief of Stoer

    Lief of Stoer VIP lid

    Apr 25, 2011
    6,028
    2,894
    113
    't Gezellige Brabant
    Ik maak wel eens zo'n "oorlogskostje". Capucijners met spekjes en ui. Sommigen doen er nog picalilly bij, maar dat vind ik zelf niet lekker. Zelfs het vet van de spekjes gebruiken we nog. Beetje strooivoer voor de vogels er in en in een schaaltje buiten zetten (als het vet gestold is). Vinden ze heerlijk! En leuk om naar te kijken op zo'n sombere novemberdag.
     
  9. bosi333

    bosi333 VIP lid

    Aug 1, 2006
    37,264
    6,789
    113
    Hier nog een lekker goedkoop gerecht

    Witte bonen in tomatensaus
    Uien
    Winterpeen
    Rijst ( liefst bruin/zilvervlies)
    Ontbijtspek plakjes
    Knoflook
    beetje kaas

    Bak de ui en het spek samen tot de ui een beetje bruin is. Dan de peen in dunne plakken en de knoflook erbij roerbakken. Dan als de wortel een beetje zacht is de wittebonen erbij ( met de saus)

    Alles lekker gaar laten worden. Dan in een ovenschaal heel veen met een beetje kaas onder de grill

    Serveren met rijst
     
  10. seyla

    seyla Actief lid

    Aug 29, 2008
    173
    0
    0
    Afgelopen tijd was hier érg druk, dus niet echt veel aandacht aan het budget besteed en dat was te merken; we hebben nu al bijna 430 (!!) euro uitgegeven terwijl we nog een aantal dagen te gaan hebben deze maand.
    Ons budget is trouwens 80 euro per week. En dat lukt de laatste tijd al regelmatig niet. De 'per maand' was dus een schrijffout ;)

    Grappig dat je ons menu lekker noemt. Ik vind dat van jou nou juist altijd zo lekker :) We zijn trouwens bewust 'half' vegetariërs, nu al zo'n 15 jaar. We eten wel af en toe vis, en voor de rest helemaal vegetarisch. En of vegetarisch eten nog goedkoper is dan vlees eten?? Vroeger wel, maar nu met die prijsknallers denk ik wel eens dat vlees eten de goedkope keuze is.

    Per volgende maand ga ik het hier echt goed bijhouden wat ik koop. Het moet toch goedkoper kunnen dan het dat het nu gaat.
     
  11. FB1984

    FB1984 VIP lid

    Jul 17, 2010
    7,586
    0
    36
    Zuid-Holland
    Ik lees hier ook wel eens mee.
    Leuke ideeen!


    Ik doe nu ook bewust boodschappen en probeer 40-50 per week.

    Lukt nog niet altijd helemaal. Vanaf nu echt proberen eraan te houden.
    En heb mezelf beloofd, alles wat ik overhoud naast t boodschappen geld mag ik eind vd maand van shoppen! goeie stimulans:D
    Anders maakte ik het op aan boodschappen. Denk voorheen 450-500 per maand, zonder kind.

    Nu 1 kindje van 8 mnd
     
  12. meis23

    meis23 Bekend lid

    Jan 19, 2010
    973
    136
    43
    Ik ben deze week wat duurder uit, alvast voor sinterklaas en verjaardag wat ingeslagen.

    Jumbo:

    5x melk
    Volkorenbrood
    Zonnepitbrood
    3kg aardappelen
    Gevulde speculaas 3x
    Olvarit 2 voor 1 euro
    Prei
    Andijvie
    Petit pain meegranen
    2x afbakbrood wit
    Vanillevla
    Krentenbollen
    2x koffiefilters
    2x diepvrieszakjes
    2x olvarit fruit
    Groente bami
    Kauwgom
    Kroepoek
    Pindakaas
    Maggie preischotel
    2x jonge kaas
    Spekreepjes
    Redband snoepmix
    Borrelnootjes
    Nibbitschips
    Pennywafels
    Rookkaas
    Mix roerbakmie
    Kipfilet 1st.
    Chinese mie
    Evergreen
    Goudkuipje
    Ontbijtkoek
    Frietsaus
    Knoflooksaus

    32,44 euro

    Lidl

    Appels
    Bananen
    Mandarijnen
    Paprikamix
    Kruidenkaas
    Slamix
    Cervelaat
    Kipfilet tuinkruiden
    3x Sinas
    3x 7up
    Amandelstaaf
    2x Cola
    Rijstenwafels
    Gourmetschotel (750gram, 5,00 euro)
    2x gehakt

    19,70 euro

    Ma: Preischotel met gehakt/prei/paprika en aardappelschijfjes
    Di: Mie, met bamiegroente/kipfilet/kroepoek en augurk
    Woe: Stampot rauwe andijvie met spekjes en gehaktbal
    Don: Erwtensoep met stokbroodje
    Vrij: Gourmetten met sla/stokbrood/komkommer/olijven en sausjes
    Zat: Niet thuis
    Zon: Niet thuis
     
  13. Reina5

    Reina5 Fanatiek lid

    Jun 1, 2010
    1,153
    0
    0
    #2793 Reina5, Nov 28, 2011
    Last edited: Nov 28, 2011
    veel stamppotten, kun je met allerlei groentes maken

    Vandaag rode bietjes stamppot met een boerenworstje.
    Gisteren broccoli met aardappels en datzelfde worstje
    Eergisteren een pizza Bolognese (hele lekkere van de Lidl)
    Daarvoor oosterse roergebakken spruitjes (oa ketjap erdoor) met rijst
    Daarvoor zuurkoolstamppot met hamblokjes en slavink
    Daarvoor pasta met tonijn en tomatensaus (pakje gezeefde tomaten en blikje tonijn)

    Nou, in die trant dus eten wij en ik ben niet meer dan 50 euro kwijt, ik doe veel boodschappen bij de Dirk en de Lidl, broden van pakweg 0,99 cent, goedkope vleeswaren bij Dirk en eens in de zoveel tijd haal ik scharrel en/of biologisch vlees bij de AH en euroshopper artikelen. Vlees is het enige wat ik relatief duur haal, maar we eten dat niet elke dag.
     
  14. Reina5

    Reina5 Fanatiek lid

    Jun 1, 2010
    1,153
    0
    0
    wat ik ook een heel lekker gerecht vind is witlofsoep

    witlof in stukken bakken met een uitje, koken met groentebouillon, later room erdoor, en op het laatst wat ham in reepjes gesneden erop leggen, heerlijk!! Met een stokbrood erbij heb je weer een maaltijd.
     
  15. Reina5

    Reina5 Fanatiek lid

    Jun 1, 2010
    1,153
    0
    0
    Doen wij ook, is lekker hoor!
     
  16. Desert

    Desert Fanatiek lid

    Jul 18, 2008
    3,216
    0
    0

    Mmh lekker weekmenu! Vraagje, hoe maak je die kip in stroganoffsaus? Gewoon met een zakje?
     
  17. Elena22

    Elena22 VIP lid

    Feb 10, 2010
    8,108
    1,795
    113
    Kraamverzorgende
    Vandaag weer boodschappen gedaan. Ik ben bij de Ekoplaza, de AH en de C1000 geweest. Ik heb gehaald voor 60,12 euro;

    4 bio porto bella's
    3 bio courgette's
    2kg bio wortels
    1 bio rode kool
    1 bio flespompoen
    2 bio rode paprika's
    2 bakjes rauwkost
    zak cranberries
    4 bio avocado's
    8 bio appels
    4 bio kiwi's
    4 bio peren
    bio bananen
    3 kg biologische aardappelen
    mung bonen
    bio cacao
    sterrenmix thee
    16 speltwafels
    lijnzaad
    3 pakjes bouillonblokjes zonder zout
    kruidenboter
    4 l volle melk
    2 l volle yoghurt
    tempo zakdoekjes
    2 afwasborstels
    10 rollen page toiletpapier

    Ons weekmenu daarbij;

    Vrijdag; Andijvie stamppot met champignons
    Zat; Ministrone met een Parmezaan biscuit laag uit de oven
    Zon; Eten we bij schoonouders ivm Sinterklaasviering
    Ma; Aardappel-courgetterosti met honingworteltjes
    Di; Gevulde porto bella's
    Woe; Dahl van mung bonen met naan brood
    Don; Rode kool met appel en aardappelpuree uit de oven
    Vrij; Gepofte aardappel met winter ratatouille
    Zat; Pasta met wortel-tomaatsaus
    Zon; Restjes dag

    Bijna alles is deze week biologisch en toch netjes aan het budget gehouden :)
     
  18. elly010

    elly010 Actief lid

    Dec 1, 2011
    306
    1
    16
    nu nog werken. maar vooral huismoeder huisvrouw
    alanya turkije
    vrijdag vandaag zelf gemaakte rosti met hamburgers en salade.
    zaterdag morgen zelfgemaakte goulash met rijst en tomatensalade
    zondag stoofvlees met gekookte aardappelen en brocolı
    maandag macaroni met kip en brocoli kaas/roomssaus
    dınsdag kippensoep met zelf gebakken brood.
    woensdag nasi met kip en groente en gebakken eitje
    donderdag zelf gemaakte piza met alle groente die over is.

    het vlees wat ik gebruik voor stoofvlees koop ik aan het bot snij dit er zelf vanaf en gebruik het bot met overgebleven vlees dus voor de goulash van morgen.
    en als je grote zakken rijst macaroni enzo koopt doe je daar heel lang mee. daarnaast doe ik zelf eenvoudig brood maken. maar de kleine broodjes bij lidl en aldi bas of ah zijn ook heel goedkoop.
    trouwens sommige producten van ah euroshopper zijn spot goedkoop en prima. alleen moet je dus wel opletten wat je koopt.
    en doe je boodschappen groot inkopen. en opmaken wat je in huris heb. daarna is het handig om een vooraad blik groente te hebben. wat ik normaal nooit gebruik. maar als je een x geen geld heb en je heb wel aardappelen enzo in huis is het makkelijk een potje rode bieten erij open maken
     
  19. Elena22

    Elena22 VIP lid

    Feb 10, 2010
    8,108
    1,795
    113
    Kraamverzorgende
    Weekmenu wordt helaas aangepast. Ik heb me gister gruwelijk verbrand tijdens een ongeluk in de keuken. Heb 2e graads brandwonden aan de binnenkant van me armen en duik voorlopig even niet de keuken in :( Voor morgen hebben we restjes chinees van vandaag meegekregen van schoonouders en voor dinsdag uiensoep gemaakt door mijn moeder. Woensdag hoop ik toch echt wel weer wat te kunnen maken maar wat en hoe ligt er een beetje aan.
     
  20. lieselot84

    lieselot84 Fanatiek lid

    Oct 11, 2008
    4,362
    0
    36
    Adm. mw.
    Overijssel
    o jeetje!!!! hopelijk gaat de pijn gauw over :(
     

Share This Page