Na cupcakes wil ik nu ook taarten proberen. Ik heb een bisquit van 20 ik wil hem vullen met slagroom en jam. Maar begreep dat de fondant kan smelten van de slagroom. Is dat zo en als ik het dan wil beschermen met botercreme, waar smeer ok die bc dan?
je kan n dijke met botercreme om de rand van de bodem smeren zoals hier How-To - Taart en Meer.........een dag niet getaart is een dag niet geleefd....... en dan in de cirkel de slagroom (zou ik wel met klopfix doen dan blijft het stevig ) en ook op de andere waar je de jam smeert en verder over de hele bodem
hoi hoi, ja je fondant kan inderdaad gaan smelten door het vocht van de room. Wat sommige wel eens doen, is een "dijkje" maken van botercreme rondom de natte vulling. Gewoon als extra veiligheid. Het zou tenslotte erg zonde zijn als jouw mooie taart waar je zoveel moeite in hebt gestoken smelt. Edit: haha ik zie dat mijn voorganger iets sneller was dan ik. En inderdaad klopfix gebruiken! Goeie!
overigens, ik zie dat op de website waar ik de foto vandaan heb en waar de how-to op staat, dat ze afsmeert ook met botercreme... Dat zou ik persoonlijk dan weer niet doen, dan loop je nog steeds een risico dat je fondant kan gaan smelten. ( in botercreme zit immers ook water en dus vocht)
O zo met die foto is het wel duidelijk En met die how to ook. Maar wat smeer ik op de bovenste laag waar het fondant dus op rust. Met cupcakes doe ik het met witte chocopasta, maar das maar een klein oppervlak natuurlijk en wat smeer ik aan de rand?
nee ik vind botercreme niet lekker, ik doe dan zelf de witte chocolade smelten met de helft aan boter erbij, dan heb je ook een lekker goed net ondervlak en je fondant blijft mooi plakken. bij de xenos hebben ze nu tegenwoordig ook rolfondant en marsepein he in alle kleuren van de regenboog! ideaal!
Als je 1:1 botercreme maakt zit er toch geen vocht in? Volgens mij gaat je fondant daar niet van smelten.
ik smeer altijd af met bc en daar zit toch geen vocht is? is alleen boter met suiker?? dus. ik vul, laat de randen wat vrij, leg het biscuit weer op elkaar en smeer af met bc. De afsmeren is ook om de taart mooi strak te maken.
wat voor verhouding gebruik je daarvoor, ik heb hier een kant en klare mix, ik gebruik daar een eetlepel water bij, volgens mij kan dat geen kwaat toch?? ga nl vanaaf de cake bakken en morgen een taart maken voor zoonlief, wat voor soort karton kan je er onder gebruiken, heb nl nog geen taartkarton.
Ik gebruik echt een verhouding van 1:1, dus bijvoorbeeld 250 gram boter en 250 gram poedersuiker. En dan goed luchtig mixen.
Denk dat jij botercreme hebt om vulling mee te maken die is niet om af te smeren. Er komt water in dus blijft het risico bestaan dat fondant gaat smelten. Ik smeer af met 1:1 roomboter/poedersuiker dus 250 gram roomboter op 250 gram poedersuiker
O.super zo wordt het duidelijk. Heel fijn allemaal. Hoeveel bc zal ik nodig hebben om een taartje van 20 cm af te smeren.
met e botercreme van mix kan je ook prima afsmeren hoor ik heb nog nooit smeltende of zwetende fondant marsepein of marsefond gehad maar 1 op 1 is ook prima alleen hoef je dan geen 250gr poedersuiker te gebruiken minder kan ook anders word het zo mierenzoet en de botercreme van zowel mix als 1 op 1 kan je ook nog lekkerder maken met smaaktstof of aroma
Minder dan 500 gram in elk geval Ik heb dit weekend een taart van 26 cm gedaan (niet super hoog) en daar had ik 500 gram voor gemaakt, maar ik had best nog wat over. Ik zou denk ik totaal 350 gram of 400 gram maken. Dus 175 gram boter en 175 gram suiker of 200 gram boter en suiker.
Oke, bedankt. Kun je die bc ook invriezen als je over hebt, of is dat niet lekker meer. En welke boter gebruik jij dan?