Vraag over eten.

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door 86Elise, 8 dec 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. 86Elise

    86Elise Actief lid

    19 nov 2011
    349
    50
    28
    Hallo allemaal,

    Ik heb even een paar vraagjes over eten,ik heb morgen een bruiloft de hele dag waarbij ook een diner zit.Nu weet ik wel dat ik geen biefstuk,carpaccio mag.Maar hoe zit het met kruidenboter,mayonaise?
    Ik lees nl vaak dat dit alleen mag als het uit de supermarkt komt,is dat zo?

    En hoe zit het met brie mag dat nu wel of niet?

    Ik hoop dat jullie mij hier een antwoord op kunnen geven!
    Alvast bedankt!
     
  2. cupcake85

    cupcake85 Actief lid

    16 jul 2011
    457
    0
    16
    Zuid-Holland
    Kruidenboter en mayo mag gewoon hoor!
    Alleen als de mayo zelf gemaakt is weet ik het niet zeker...ivm met de rauwe eieren.
    Maar als het "fabriek" mayo is kan het geen kwaad hoor. En de kruidenboter kan zoiezo geen kwaad.

    Brie weet ik niet.... dat eet ik zelf nooit. Ik denk het wel want dat is toch geen rauwmelkse kaas? (au lait cru)
     
  3. annette08

    annette08 Bekend lid

    23 nov 2009
    558
    0
    0
    NULL
    NULL
    Handigst vind ik altijd om bij de bediening aan te geven dat je zwanger bent, een beetje chef weet dan precies wat je wel en niet mag! Succes en alvast smakelijk eten :)
     
  4. cupcake85

    cupcake85 Actief lid

    16 jul 2011
    457
    0
    16
    Zuid-Holland
    Ow brie mag NIET!

    brie en camembert
    Nog een bacterie waar je liever bij uit de buurt blijft, is de Listeriabacterie. Deze komt veel voor in rauwe voedingsmiddelen als brie en camembert. Deze bacterie veroorzaakt de voedselinfectie Listeriose, waar volwassenen meestal niets van merken. Maar voor het ongeboren kind is het wel schadelijk. Als de infectie via je lichaam de baby bereikt, kun je een miskraam krijgen of een ziek geboren kind. Gebruik daarom geen onverhitte, niet geconserveerde producten als ze lange tijd in de koeling hebben gelegen en onverhit worden gegeten. Voorbeelden zijn rauwkost en zachte rauwmelkse kazen zoals brie, camembert en blauwe kaas. Als kaas van rauwe melk is gemaakt (dat is niet gepasteuriseerde melk), dan staat er op de verpakking 'au lait cru'. Nederlandse kaas is wel veilig. Rauwmelkse harde kaassoorten als boeren-Goudse bevatten minder vocht zodat Listeria daar niet in kan groeien.

    ff gegoogled....
     
  5. syrae

    syrae Fanatiek lid

    14 mei 2011
    2.685
    1
    0
    professioneel oppasser (ben activiteitenbegeleidst
    Haarlem
    de restaurants waar ze mayonaise nog met rauw ei ipv gepasteuriseerd ei maken zijn in nl denk ik op een hand te tellen... Maar goed, dat is dus de reden waarom je alleen supermarkt mayo mag, als je het zelf maakt maak je het met rauw ei en daar kan je salmonella van krijgen waar je weer verschrikkelijk ziek van kan zijn wat niet zo goed is voor je kleintje.

    Brie mag je, mits hij gemaakt is van gepasteuriseerde melk.

    vraag idd gewoon even bij de bediening na en heel veel plezier!
     
  6. lindarobin

    lindarobin Actief lid

    19 jan 2011
    143
    0
    0
    tnt postbode
    nieuw weerdinge
    ik ben zelf 11.11.11 getrouwd en ben ook zwanger:D
    je mag geen brie dat is wel een rauwmelkse kaas. wij hadden als toetje tiramisu en ik kreeg ijs:D als je indd aangeeft dat je zwanger bent geeft de ober of chef wel aan wat je niet en wel mag hebben;)

    groetjes
     
  7. 86Elise

    86Elise Actief lid

    19 nov 2011
    349
    50
    28
    Bedankt voor de antwoorden!Nou ik ben nu 7 weken zwanger en niemand weet er verder nog van!Wij willen het graag pas met kerst vertellen dus aangeven bij de bediening wordt een beetje lastig...maar er zal vast wel iets zijn wat ik wel mag!En hoe zit het dan met kruidenboter?
     
  8. syrae

    syrae Fanatiek lid

    14 mei 2011
    2.685
    1
    0
    professioneel oppasser (ben activiteitenbegeleidst
    Haarlem
    mag dus wel.... alleen moet hij van gepasteuriseerde melk zijn. Als hij van rauwe melk is moet dat er met grote letters op staan.....
     
  9. cupcake85

    cupcake85 Actief lid

    16 jul 2011
    457
    0
    16
    Zuid-Holland
    kruidenboter kan geen kwaad. paturain en boursin en dat soort dingen ook niet.
     
  10. cupcake85

    cupcake85 Actief lid

    16 jul 2011
    457
    0
    16
    Zuid-Holland
    ah ok! weer wat wijzer:) ik eet het nooit, hou er niet van...
     
  11. 86Elise

    86Elise Actief lid

    19 nov 2011
    349
    50
    28
    Oke,wat fijn dat kruidenboter,paturain etc wel gewoon mag!En weet iemand dan misschien ook wel merk brie dan wel mag...ik ben namelijk zo gek op brie!:)
     
  12. misa

    misa Niet meer actief

    Je mag het allemaal hebben. In nederland worden in bijv supermarkten bijna nooit rauwe kazen verkocht. Misschien bij kaasboeren. Maar ik denk dat je het gewoon mag hebben.
    Brie mag gewoon!

    Fijne dag!
     
  13. heppiedepeppie

    heppiedepeppie Fanatiek lid

    6 apr 2011
    3.296
    1
    0
    leerkracht
    Eindhoven
    Sluit me bij misa aan. Er zijn bijna geen winkels meer in Nederland waar rauwmelkse brie wordt verkocht. Alles is gepasteuriseerd anders moet het er echt op staan. Mijn nicht heeft 6 jaar in Frankrijk gewoond en daar hebben ze wel veel rauwmelkse kazen, maar die koop je daar gewoon bij de boer. Hier kun je er wel aan komen maar dan moet je goed je best doen!
    Ik heb hele stukken brie gegeten en mijn beebje heeft het nu no zo goed dat hij er nog steeds niet uit wil :( hihihi
    wat betreft toetjes, mayo e.d. waar rauwe eieren in verwerkt zijn daar moet je wel mee uitkijken!

    Ik zou het gewoon aangeven bij de kok (tenminste er even van uitgaande dat de mensen weten dat je zwanger bent? Ik heb even niet goed gekeken hoe ver je bent) want je mag er vanuit gaan dat een kok weet wat een zwangere wel en niet mag hebben.

    Verder lekker genieten!!! En veel plezier!
     
  14. Metire

    Metire Niet meer actief

    je mag idd bijna alle soorten brie, ik kijk gewoon goed bij de ingredienten of er staat dat het met rauwmelkse kaas (au lait cru) gemaakt is:) (en dat heb ik echt nog nooooit gezien) heb alsnog maar 2x 1 klein stukje gegeten omdat ik me elke x 'ineens' niet lekker voel.. maak mezelf helemaal gek met dat eten, ben blij als ik weer alles zonder na te denken in mijn mond kan stoppen.. ;)
     
  15. Metire

    Metire Niet meer actief

    ik bedoel met rauwe melk ipv rauwmelkse kaas.. haha:D
     
  16. Annemiek1975

    Annemiek1975 Fanatiek lid

    3 aug 2008
    2.165
    0
    0
    Filiaalleidster
    Neerkant
    Ik zou het gewoon even op de locatie navragen.
    In de meeste keukens worden eieren uit pak gebruikt voor bijv mayo en ijs ed. Dit zijn dan gepasteuriseerde eieren.
    Brie zou ik ook even navragen, 99 van de 100 keer kan je die in nederland gewoon eten, maar voor die ene keer zou ik het of navragen of lekker laten staan.

    Veel plezier
     
  17. Eevie

    Eevie Fanatiek lid

    7 mrt 2010
    2.491
    0
    0
    NULL
    Brabant
    In de supermarkt zijn bijna alle kazen te doen, maar ik check t altijd. Zag bijvoorbeeld dat een parmezaanse kaassoort niet mocht (grana parrano?) Dus altijd n zekerheidscheck!
     
  18. Metire

    Metire Niet meer actief

    Echt? Waarom niet dan? Dacht dat listeria niet in harde kazen voorkwam? Zo haha vraagteken aanval;)
     
  19. naverona

    naverona Actief lid

    26 apr 2011
    249
    0
    0
    admintratief/secretarieel medewerkster
    Nieuwpoort
    parmezaanse kaas mag wel gewoon hoor...idd listeria kan niet overleven in harde kazen..en anders heb ikk eengroot probleem ik heb me er rond an gegegeten en nu ruim 34 weken..
     
  20. naverona

    naverona Actief lid

    26 apr 2011
    249
    0
    0
    admintratief/secretarieel medewerkster
    Nieuwpoort
    Eet geen zachte kazen die gemaakt zijn van rauwe melk (au lait cru). Rauwe melk, bijv. van de boer, moet u voor gebruik koken. In rauwe melk kan de listeriabacterie groeien en die bacterie kan gevolgen hebben voor uw kind. Gepasteuriseerde melk of kazen kunt u zonder risico gebruiken.
    Welke kazen mogen:
    - De harde kazen: Cheddar, Cantal, Gruyere, Emmenthaler, Hollandse boerenkaas, Parmezaanse kaas, Peccorino, Manchego.
    (in harde kazen is de zuurgraad niet geschikt om de listeria-bacterie te laten gedijen)
    - De zachte gepasteuriseerde kazen: gepasteuriseerde camenbert, roombrie of brie 50%,Mont Charentais, Boursault en explorateur, Chaumes, Kernhem, gepasteuriseerde Munster, Taleggio en Artavaggio.
    - Bij de blauwschimmel Roqueford die van ongepasteuriseerde schapenmelk is gemaakt is deze volledig listeria vrij verklaard.
    - Alle gepasteuriseerde blauwschimmelkazen als: Mont Briac, Bleu dAuvergne, Fourme dAmbert, Cabrales en Blue Stilton, Gorgonzola, Larzac, Magor, Bleu de Gex. Let op sommige zijn soms van ongepasteuriseerde melk gemaakt, dus goed nakijken!!
    - Alle gevulde bries van gepasteuriseerde koemelk zijn toegestaan.
    - Alle diverse kazen: Mozzarella, Feta, Mon Chou en andere chees-spreads, ricotta en mascarpone, fromage frais als wel de Creme Fraiche.
    - De geitenkaas: Merlijn, Buche de Chevre, geitenkaasjes in olie met kruiden ( in geitenkaas is nog nooit listeria aangetroffen en men wijt dat aan een bepaalde stof die van nature in geitenmelk zit

    komt van een verloskundigensite..

    xxx
     

Deel Deze Pagina