Ik smeer gewoon een heel dun laagje slagroom om mijn taart. Nog nooit gehad dat de fondant of zo ging smelten.........
Hier mijn eerste taartje, sorry, tis een beetje raar licht, maar dat is van die tl verlichting uit de keuken: Bekijk bijlage 205096
Leuk! Ging het goed? Ik heb trouwens een vraagje, ik ga een taart maken voor een collega maar ik wil de biscuitbodem wat hoger hebben dan normaal. Ik weet dat ik dan kan ophogen met bakpapier, maar hoe doe ik dat met de biscuitmix? Hoeveel extra moet ik nemen om een stuk hoger te komen? Nu staat er voor 25 cm 330 gram mix en 5 eieren. Zou ik dan voor 2 eieren mix moeten toevoegen of voor 1? En hoelang zou ie dan extra moeten bakken?
het ging wel hoor, dat plooien van het fondant was het moeilijkste. Maar had al vee youtube filmpjes gekeken, dus het lukte aardig.
Ik gebruik voor mijn bakvorm van 10 cm hoogte en 26 cm doorsnede 600 gr mix, 60 ml water en 9 eieren. Dan is ie wel 10 cm hoog hoor, weet niet of dat je bedoeling is? Succes!
Ik maak idd ook dijkjes en een dun laagje botercreme om af te smeren. Je kunt ook botercreme maken met een smaakje. beetje saroma er door heen doen. Zeker niet het hele pakje!! Steeds even proeven of hij op smaak is.. Als er aardbeienjam inzit is aardbeiensaroma door de botercreme lekker Ik doe niets er door, omdat ik de botercreme wel lekker vind. Het is ook maar weinig wat je gebruikt.... Tip...(geen idee of hij al gegeven is...) Als je afsmeert dan even een uurtje in de koelkast en dan met een warme lepel nog eens afsmeren, zodat het strak en glad wordt!
Oh haha ik zie nu dat je taart al af is... nou ja dan de tips voor de volgende keer misschien! Hoe vul jij je cupcakes trouwens??? en wat doe jij er in ? ik ga voor mijn dochter haar verjaardag een taart maken en voor de kids cc...maar weet niet wat ik er in zal doen
die tip van je van in de koelkast en dan met die lepel, die ga ik volgende keer zeker gebruiken. Cupcakes vullen doe ik zo: eerst bakken, dan na het bakken meteen een zware snijplank erop voor een minuutje, dan zijn ze meteen mooi plat. Als ze goed afgekoelt zijn, dan met een appelboor ongeveer tot 2/3 erin steken en eruit halen, daar kan je dan je vulling indoen. Ik doe meestal jam of gewoon slagroom, maar ik heb nu zoveel ideeen voor vullingen dat ik die ook eens ga proberen. Ik smeer ze altijd af met witte chocopasta.
ff vraagje als je smaak aan botercreme wilt doen waarmee dan het beste?? en kan dat ook bij de bc die gebruikt word voor het afsmeren?///
ik heb voor de verjaardag van mijn zoontje afgelopen februari ook mijn eerste taart gemaakt, zal zo ff foto plaatsen
hoi...saroma!!!! naar zeker niet het hele pakje hoor, even zelf proven tussendoor. en ik die het idd door de afsmeerlaag
tulp mooie taart hoor,zo iets had ik laatst ook voor het eerst gemaakt, is al moeilijk genoeg haha, hier ga ik zo nog een taart bakken 1 was niet hooggenoeg geworden iemand snel tips voor verhoudingen voor eeen vierkante taart van 26cm