Taart vullen, wie helpt?

Discussie in 'De lounge' gestart door tulip, 8 dec 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Rylie

    Rylie VIP lid

    14 jun 2010
    5.757
    490
    83
    Vrouw
    Patissier
    Noord Brabant
    Ik smeer gewoon een heel dun laagje slagroom om mijn taart. Nog nooit gehad dat de fondant of zo ging smelten.........
     
  2. tulip

    tulip Niet meer actief

    Hier mijn eerste taartje, sorry, tis een beetje raar licht, maar dat is van die tl verlichting uit de keuken:
    Bekijk bijlage 205096
     
  3. Rosao

    Rosao VIP lid

    3 nov 2007
    12.893
    1.390
    113
    Leuk! Ging het goed?

    Ik heb trouwens een vraagje, ik ga een taart maken voor een collega maar ik wil de biscuitbodem wat hoger hebben dan normaal. Ik weet dat ik dan kan ophogen met bakpapier, maar hoe doe ik dat met de biscuitmix? Hoeveel extra moet ik nemen om een stuk hoger te komen? Nu staat er voor 25 cm 330 gram mix en 5 eieren. Zou ik dan voor 2 eieren mix moeten toevoegen of voor 1? En hoelang zou ie dan extra moeten bakken?
     
  4. tulip

    tulip Niet meer actief

    het ging wel hoor, dat plooien van het fondant was het moeilijkste. Maar had al vee youtube filmpjes gekeken, dus het lukte aardig.
     
  5. mamavan2

    mamavan2 Actief lid

    29 jan 2011
    315
    0
    0
    Ik gebruik voor mijn bakvorm van 10 cm hoogte en 26 cm doorsnede 600 gr mix, 60 ml water en 9 eieren. Dan is ie wel 10 cm hoog hoor;), weet niet of dat je bedoeling is? Succes!
     
  6. Rosao

    Rosao VIP lid

    3 nov 2007
    12.893
    1.390
    113
    Denk het wel idd. Hoe lang bak je die?
     
  7. Jip27

    Jip27 Bekend lid

    28 mrt 2010
    758
    0
    0
    Juf in het basisonderwijs
    Noord-Nederland
    Ik maak idd ook dijkjes en een dun laagje botercreme om af te smeren.

    Je kunt ook botercreme maken met een smaakje. beetje saroma er door heen doen. Zeker niet het hele pakje!! Steeds even proeven of hij op smaak is..
    Als er aardbeienjam inzit is aardbeiensaroma door de botercreme lekker
    Ik doe niets er door, omdat ik de botercreme wel lekker vind. Het is ook maar weinig wat je gebruikt....

    Tip...(geen idee of hij al gegeven is...) Als je afsmeert dan even een uurtje in de koelkast en dan met een warme lepel nog eens afsmeren, zodat het strak en glad wordt!
     
  8. Jip27

    Jip27 Bekend lid

    28 mrt 2010
    758
    0
    0
    Juf in het basisonderwijs
    Noord-Nederland
    Oh haha ik zie nu dat je taart al af is...
    nou ja dan de tips voor de volgende keer misschien!

    Hoe vul jij je cupcakes trouwens??? en wat doe jij er in ?
    ik ga voor mijn dochter haar verjaardag een taart maken en voor de kids cc...maar weet niet wat ik er in zal doen
     
  9. tulip

    tulip Niet meer actief

    die tip van je van in de koelkast en dan met die lepel, die ga ik volgende keer zeker gebruiken. :D

    Cupcakes vullen doe ik zo: eerst bakken, dan na het bakken meteen een zware snijplank erop voor een minuutje, dan zijn ze meteen mooi plat. Als ze goed afgekoelt zijn, dan met een appelboor ongeveer tot 2/3 erin steken en eruit halen, daar kan je dan je vulling indoen. Ik doe meestal jam of gewoon slagroom, maar ik heb nu zoveel ideeen voor vullingen dat ik die ook eens ga proberen. Ik smeer ze altijd af met witte chocopasta.
     
  10. vivi

    vivi VIP lid

    3 mrt 2007
    10.569
    0
    0
    ff vraagje als je smaak aan botercreme wilt doen waarmee dan het beste?? en kan dat ook bij de bc die gebruikt word voor het afsmeren?///
     
  11. vivi

    vivi VIP lid

    3 mrt 2007
    10.569
    0
    0
    ik heb voor de verjaardag van mijn zoontje afgelopen februari ook mijn eerste taart gemaakt, zal zo ff foto plaatsen
     
  12. vivi

    vivi VIP lid

    3 mrt 2007
    10.569
    0
    0
  13. Jip27

    Jip27 Bekend lid

    28 mrt 2010
    758
    0
    0
    Juf in het basisonderwijs
    Noord-Nederland
    hoi...saroma!!!! naar zeker niet het hele pakje hoor, even zelf proven tussendoor. en ik die het idd door de afsmeerlaag
     
  14. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    @Tulip: mooi taartje hoor!
     
  15. tulip

    tulip Niet meer actief

    dank je, het is natuurlijk niks vergeleken bij de kunstwerken die jij maakt, maar tis mn eerste he??;)
     
  16. dobbel

    dobbel Fanatiek lid

    12 feb 2009
    3.868
    39
    48
    ergens in het heelal
    tulp mooie taart hoor,zo iets had ik laatst ook voor het eerst gemaakt, is al moeilijk genoeg haha,

    hier ga ik zo nog een taart bakken 1 was niet hooggenoeg geworden iemand snel tips voor verhoudingen voor eeen vierkante taart van 26cm
     
  17. vivi

    vivi VIP lid

    3 mrt 2007
    10.569
    0
    0
    thanks jip dan ga ik dat de volgende keer eens proberen
     

Deel Deze Pagina