Hallo meiden, Ik maak altijd jaarlijks het kerstdiner voor mijn gezin en ouders (5 personen). Hebben jullie al ideeen wat je gaat maken dit jaar? Een beetje inspiratie is altijd goed.
Dit jaar zal het ook bij ons zijn, en ben ik al druk aan het bedenken wat er op tafel moet komen. Ik lees dus even mee
Wij hebben het vorig jaar gewoon simpel gehouden en gaan dat dit jaar weer doen denk ik, altijd leuk en lekker ook! Wij gaan weer chinees fonduen (dat is met bouillon), de tafel rondom versieren met doppinda's dan heb je wat te eten tijdens het wachten. De dag(en) erna heb je ook lekker soep ervan als je er wat groente en vermicelli bij gooit als je helemaal klaar bent. Ook het vlees wat je teveel hebt gooi je lekker bij de soep. En als je nog een dessert lust, is bij ons de vanilla vienetta favoriet
Ik vind zelf iets van varkenshaas in bladerdeeg altijd wel lekker rond deze dagen Maar, wij zijn met 9 personen 2e kerstdag hier... (waarvan 3 grote kinderen tussen 12-14jaar) en ik durf het toch niet aan om te gaan koken, ben al niet zo'n keukenprinses... Dus ik ga voor 'veilig' en ga gourmetten Maak er dan wel wat moois van op tafel enzo... Successs
ik wacht normaal gesproken zowiezo de allerhande en de boodschappen af, dan daar inspiratie uit opdoen en ff door de oude jaargangen allerhande kersteditie bladeren en dan langzaamaan samenstellen Dit jaar kook ik lekker niets
Dit jaar is onze zoon jarig op 1e kerstdag dus ik heb de fam ook uitgenodigd om in de avond te blijven eten, ik maak dan een soort buffet met allemaal kleine hapjes, ik heb amuses ( grote lepels ) met carpacio ( en alles wat erbij hoort ) kleine cupjes met knoflook garnalen met een lekker vissausje, cheese cake, meloen met ham, bladercupjes met prei mengseltje, zalm salade, huzaren salade, stokbrood, turkse gehakt balletjes, filodeeg met fetta en mozarella, en qua toetjes ga ik chocolade bakjes maken met zelfgemaakt ijs en voor mijn oma een lekker glas met advocaat en slagroom.. Yummie
Ik ben zelf jarig 1e kerstdag En doe er niks aan Gaan lekker bij vrienden goutmetten ipv het hele kerstdiner wat ik eerst van plan was en heb er onwijs veel zin in
Wij zijn er uit! dit wordt em: Amuse Carpacciolepel Warm voorgercht Gebakken Brie Koud voorgerecht Zalm wraps Spoom - Citroenijs met mousserende wijn Soep Tomatenroom soep Hoofdgerecht Hertenbiefstuk met paddestoelen Nagerecht Creme Brulee Koffie Irish Coffee Mochten jullie recepten willen weten dan hoor ik het wel
Ik wil een echt typische amerikaanse kerstmaaltijd maken maar tot nu toe ben ik alleen bij gevulde kalkoen haha dus moet nog even wat bijkomen.. Dus ik kijk even mee...
Wauw!!!!! Ik ben nog ideeën aan het op doen, maar dit klinkt al wel echt fantastisch! En ik maak dan ook graag gebruik van de recepten-aandbieding Zou je me die van de hertenbiefstuk en die van de spoom willen sturen? Klinkt echt super jummmmmmmmmmmmm!!! En alvast veel plezier met kokerellen!
M'n kinderen en man hebben voor 1e kerstdag besloten dat we patat moeten gaan eten hahahah en ik heb zoiets van weet je wat is prima misschien dat ik nog wel even ga kijken voor een lekker stukje vlees ofzo
Ik ben ook al druk aan het bedenken... Ik wilde het vrij simpel houden, lekker ouderwets en lekker. Sowieso: - carpaccio / ham & meloen - soepje - beenhammetjes (honing mosterd) uit de oven - zelfgemaakte appelmoes en stoofpeertjes - lekkere salade - sperzieboontjes gerold in ontbijtspek - frietjes en aardappeltoefjes - ik zoek nog een lekker en makkelijk dessert - als afsluiting een lekkere koffie met likeurtje
@Bosuiltje; dank je! Hier zijn de 2 recepten die je wilde hebben: Spoom Citroen met mousserende wijn Ingredienten · Citroenijs · Mousserende witte wijn · Suiker · Citroensap Voorbereiding Suiker op een schoteltje doen, de randen van de champagneglazen nat maken met de citroensap. Vervolgens de drinkrand van de glazen dopen in de suiker. Bereidingswijze Per besuikerde glas een bolletje citroenijs er in doen. Hier de mousserende witte wijn overheen gieten. Serveren met een rietje en een lange dessertlepel. Hoofdgerecht Hertenbiefstuk met paddenstoelen Ingredienten · 500 gr (grot)champignons · 1 ui · 1 eetlepel groene peperkorrels uit potje · 100 gr blokjes spek · 120 gr boter · 100 ml rode wijn · 4 hertenbiefstukjes · Zout · 125 ml slagroom · 4 eetlepels fijngeknipte bieslook Voorbereiding Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Snipper de gepelde ui. Spoel de peperkorrels af. Bereidingswijze Bak de spekblokjes in een koekenpan zonder boter toe te voegen in ongeveer 8 minuten op een niet te hoog vuur knapperig en lichtbruin. Voeg halverwege de baktijd de uisnippers toe. Verhit 20 gram boter in een tweede koekenpan en bak hierin de champignons in enkele minuten lichtbruin en knapperig. Roer de wijn en de peperkorrels door de gebakken champignons. Roer de spekblokjes en champignons door elkaar. Verhit 100 gram boter in een koekenpan en bak hierin de hertenbiefstukjes even aan beide kanten. Temper de hittebron en bak de biefstukjes nog eens ongeveer 4 minuten per kant. Dan zijn ze rosé gebakken. Breng op smaak met zout. Schep de biefstukjes uit de pan, dek ze af met aluminiumfolie om ze warm te houden en laat ze 4 minuten rusten. Roer de aanzetsels los van de bodem en voeg het champignonmengsel toe. Verwarm dit mengsel en roer de room erdoor. Verdeel de hertenbiefstukjes over de borden. Schep het champignonmengsel met de romige saus over de borden. Bestrooi met de bieslook.
@Daydreamy: dankjewel!! dat ziet er errug goed uit zeg! Ik weet nu al zeker dat jouw spoom bij ons ook een heerlijk tussengerechtje gaat worden!!! De biefstukjes moet ik nog even de strijd over aangaan met mijn moeder (we koken met kerst altijd samen) maar ik ga er een lans voor breken Jummiepummie! *kwijl!*
PLOF! lekker hoor! Het is trouwens gebruikelijk om de soep tussen het koude en het warme voorgerecht te serveren en de spoom te gebruiken als 'opfrisser' voor het hoofdgerecht.
wow hoelaat moeten we er zijn nee ziet er super uit ik ga denk ik de spoom gebruiken! kan dat ook in champagneglazen? dit jaar komt mijn familie met 1e kerstdag bij ons, maar we doen allemaal wat, mijn ma maakt hartige taart en ik doe er denk ik nog wat van vlees uit de oven bij (die kant en klare pakketten) en ik zag een recept staan van advocaat daarop sterke koffie en slagroom erop als toetje ik weet niet of dat goed gaat met koffie uit de senseo?.
Ideetjes... apple cider boiled custard candy canes Champagne, or sparkling apple cider chicken and dumplings, primarily in the southern states. Christmas cookies cranberry sauce Dungeness Crab, primarily in California eggnog fruitcake gingerbread, often in the form of a gingerbread house or gingerbread man Christmas Ham hot buttered rum hot chocolate lutefisk (among those with Scandinavian ancestry) mashed potato mixed nuts oyster stew, composed of oysters simmered in cream or milk and butter. persimmon pudding pieapple pie mince pie pecan pie pumpkin pie sweet potato pie Prime Rib plum pudding Russian tea cakes Tamales roast turkey, less often roast duck, goose, or pheasant Smithfield ham, often served on a biscuit or a roll stuffing, also known as dressing, particularly in the Southern U.S. lefse rolled with butter and sugar, particularly in Northern Wisconsin and Minnesota