Mijn beiden huisartsen denken dat ik fibromyalgie heb. De informatie wat ik over fibromyalgie heb gevonden, herken ik mijzelf wel in. De reumatoloog moet nu de diagnose stellen, of beter gezegd al het andere uit sluiten. Op internet is heel veel te vinden van verschillende behandelingen om het te verlichten, zoals magnesium, aanpassing voeding, anti depressiva medicatie, orthomoleculaire behandeling, alternatieve therapieën enzovoorts. Ik ben op zoek naar ervaringen. Welke behandelingen heb jij ondergaan en vooral, waar heb je baat bij? Ik ben momenteel onder behandeling bij mensendieck ivm de rugpijnen. Dit geeft wel enigszins verlichting, maar helaas voor korte duur. Van de ha heb ik vandaag tramadol gekregen voor de nacht. Zelf ben ik geen voorstander van pijnstillers, maar momenteel zal ik eraan moeten geloven, wil ik actief kunnen zijn voor mijn kids. Mijn ha sprak ook over revalidatie. Wat zijn hier de ervaringen van?
Ik zit op dit moment in pijnrevalidatie voor fibromyalgie. Misschien heb je wat aan mijn blog; Diny in de Trappenberg Kwa medicatie slik ik nu 3x daags 1000mg paracetamol, melatonine en 0,5mg risperdal voor het slapen. Die risperdal is voor geestelijke klachten.
Mischien even een tip kijk is op de b12stichting daar staat een stuk over b12 tekort en fyb. daar raden ze aan om daar op te laten prikken dus zeker de moeite waard om even te lezen
Ik kreeg amitryptiline, dat zorgt dat je s nachts dieper slaapt zodat je spieren meer rust krijgen. Nam bij mij wel iets van de pijn weg. Vind het wel een aanrader.
@ Within, ik heb even snel wat stukjes uit je blog gelezen. Wat is het exacte doel van deze revalidatie? Pijnvermindering? Je zou toch denken dat met het drukke programma daar, je meer pijn krijgt. @Missmaaike, mijn b12 zou gecheckt worden samen met nog wat b vitamines. Helaas was diegene die mij geprikt heeft de b12 vergeten. Vandaag aan de ha gevraagd om opnieuw te prikken. Volgens haar ligt het probleem daar niet, dan zou ik meer zenuwpijn hebben. Donderdag moet ik naar de reumatoloog, ik verwacht dat deze alsnog de b12 wel zal testen.
Ik slaap ook vrij licht. Daarnaast wordt altijd 1 van de kids 1 of meerdere keren wakker, dus de nachtrust is niet optimaal hier. Al 2 jaar niet
B12 is iets waar huisartsen heel moeilijk over doen als ik jouw was zou ik het stuk toch even lezen veel artsen zegen dat je bij een waarden van150 pas moet gaan prikken maar er is een onderzoek geweest dat bij een laag normaal waarden onder de 300 je eigelijk al een te kort hebt. tevens kan het jaren duren voordat een tekort aan b12 schaden aan gaat richten kortom ga op je strepen staan.
Ik heb sinds 4 jaar de diagnose fibromyalgie. Vooral de vermoeidheid vond ik erg in combinatie met mijn zoontje en de pijn. Ik ben naar een acupuncturist gegaan, die mij behandelde met electroacupunctuur. Ook ben ik veel minder koolhydraten en suikers gaan eten. Dit alles bij elkaar heeft me wel erg geholpen.
@ Missymaaike, ik zal zeker aan de reumatoloog vragen dat te testen. Mijn ha wou de diagnose zelf stellen. Hier was ik het echter niet mee eens. Ik wil dat het goed uitgezocht wordt. Dat alle mogelijke andere opties uitgesloten worden en daar valt die b12 ook onder. Vandaar dan ook de verwijzing nu. De vorige keer heb ik het advies van de mensendieck opgevolgd, nu wil ik er gewoon verder mee.
Artsen zijn rare wezen zit zelf in een rolstoel en als ik toen wist wat ik nu wist had ik echt harder achter de diagnose aan gezetten. kortom vind je bij deze specialist niet wat je wilt vraag dan eeb second opiun aan
Zit je in een rolstoel ivm fibromyalgie of door wat anders? Als ik niet tevreden ben over de arts zal ik zeer zeker een second opinion aanvragen. Ik heb inmiddels wel geleerd dat je zelf zoveel mogelijk achter de feiten moet aan lopen bij de arts.
Ik heb dystrofie en dystonie in mijn linker been dus is wel wat anders maar weet daar door wel hoe eigenwijs artsen zijn
Leren omgaan met de pijn. Het drukke programma word afgewisseld met veel rusten en opbouwen van. Ik zit nu al in de 7e week (van de 8) dus ik heb al een heel traject achter de rug, in het begin was het zeker zwaar maar het helpt me enorm.
Ik heb in Enschede bij het Roessingh de pijnrevalidatie "De Pijn de Baas" gedaan. Een zeer zwaar programma waarin je jezelf 10x en nog vaker tegen komt. Door de revalidatie heb ik geleerd om de balans in mijn leven te vinden en lukt het me nu om, samen met mijn man, onze twee kinderen op te voeden. De diagnose was al gesteld voordat de kinderen zijn geboren. Verder heel goed luisteren naar je eigen lichaam en veel rust nemen. Als je meer wilt weten mag je altijd een PB'tje sturen.
Oke revalidatie is dus echt gericht op omgaan met de pijn. Zelf kan ik nog wel aardig dealen met de pijn. Weet meestal ook wel een balans tussen activiteit en rust te vinden, maar ga ook nog wel eens over mijn grenzen heen. Wel baal ik dat ik mijn sport niet meer kan uitvoeren als eerst. Ik ga wel nog, maar moet het op een veel lager pitje doen. Wat ik vooral heel moeilijk vind is de moeheid. Daar kan ik gewoon niet mee overweg. Ik wil gewoon energie hebben voor mijn kids.