Goh wat een onduidelijke titel Ik zal het uitleggen: Wij hebben voor N. nu een spaarrekening op onze eigen naam. Alleen, ik ben op zoek naar een betere spaarrekening (want nu bij ING en dat is echt flut). Het liefst heb ik er 1 op haar eigen naam zodat het voor de opa's en oma's ook duidelijker is zeg maar. Alleen ik wil niet dat het op haar 18e vrij opneembaar is door haarzelf, want het is bedoeld voor studie en dergelijke. Weet iemand een goede spaarrekening? Ik zit zelf bij Bank of Scotland en ben daar erg blij mee, maar kan daar geen 2e op mijn naam openen. Op haar eigen naam zetten gaat ook niet, kan alleen als je meerderjarig bent. Ik wil er tussendoor wel over kunnen beschikken (voor grote uitgaven). Help!
Hello, ik begrijp wat je bedoelt ha. Ik ben ook op zoek. Ik zit nu ook bij ing en ben ook niet et vreden. zodra ik wat vind dan laat ik je het weten
Ik heb spaarrekeningen voor de kinderen bij de SNS bank en ben zeer tevreden. De rekeningen zijn aan mijn rekening gekoppeld en de kinderen kunnen er niet bij. Ik kan ze vanuit telebankieren beheren. Ik weet niet hoe het zit als ze 18 zijn, daar heb ik niet over nagedacht. Volgens mij, als de rekening op hun naam staat, moeten ze er altijd bij kunnen vanaf hun 18e, onafhankelijk van welke bank het is. Maar als je tegen hen niks zegt over spaarrekeningen, dan weten ze het niet en kunnen ze ook niks op willen nemen toch?
Ik heb een regenboogrekening voor mijn zoontje bij de Rabo. Valt in principe vrij op zijn 18e verjaardag maar dit is (volgens de medewerker die ik sprak ) eenvoudig te blokkeren voor een langere termijn (alleen moet je dat tzt wel regelen voor je kindje 18 is, anders valt het dus automatisch vrij)
Wij hebben een doelspaarrekening op mijn dochters naam bij de rabo. Wij sparen een vast bedrag pm, dit komt pas vrij als ze 17 is. Dit is ook voor Studie bedoeld dus vandaar dat we het er af halen voordat ze meerderjarig is. Op deze rekening krijg je héél veel rente omdat het voor langere tijd vast staat. Voor ons ideaal want wij vinden het lastig om te sparen, haha..
Mijn dochter heeft een spaarrekening bij de ABN. Staat wel op haar naam, maar ik ben beheerder. Op de dag dat ze 18 wordt heb ik niks meer over de rekening te zeggen. Is ze 17 en 364 dagen oud en ik vind haar nog niet verstandig genoeg om met het geld om te gaan, dan haal ik het eraf en zet het op mijn eigen rekening en kan ze het krijgen als ze gaat studeren oid.
Ik wilde hetzelfde zeggen als Vlekje; als je denkt dat je kind tegen die tijd het geld niet gaat gebruiken voor wat je in gedachten had, haal je het toch gewoon voor de 18e verjaardag eraf en zet je het op je eigen spaarrekening?
Wij hebben een internet spaar rekening bij de rabobank. Als ze 17 zijn en ze gaan te makkelijk met geld om, dan open ik een andere spaarrekening maar dan op onze naam. Verder vind ik een kinder spaarrekening niet echt bedoeld voor eigen uitgaven.
Nee want ik ben beheerder en heb tot haar 18e zeggenschap over het geld, ik mag daar in principe mee doen wat ik wil. Andersom zou nog wel kunnen, van moeder op dochter. Maar denk dat je dat ook wel kunt laten beschrijven dat dat geld van haar is en anders betaal ik gewoon ieder jaar haar collegegeld (je mag een x bedrag schenken per jaar), zien we tegen die tijd wel (regeltjes veranderen toch weer per jaar).
ik heb toen voor mijn 18e verjaardag een contract ondertekent dat mijn vader ook na mijn 18e verjaardag beheerder bleef van het geld wat op die rekening stond, was bij ons de oplossing.
Ik zit met hetzelfde probleem. Ik hoop natuurlijk dat mijn kind heeeeel verstandig is als hij 18 wordt, maar stel dat hij dat niet is...IK wil bepalen wat hij met het geld doet in de zin van hij hoeft niet op zijn 18e een dure auto te kopen als hij nog gaat studeren en anders hopelijk trouwen. Ik wil dus ook het liefst sparen op een rekening die niet vrijkomt. Maar ik wil wel een rekening die echt van hém is, zodat ook anderen voor hem kunnen sparen. Het geld eraf halen als hij ruim 17 is, kan dat zomaar? Stel dat je kind helemaal van het spoortje is, zou het dan zelfs niet als diefstal kunnen worden gezien? En idd kan het belastingtechnisch wel dat wij al het geld belastingvrij van zijn rekening halen?
Mijn vader had het in deposito's weggezet op mijn naam, maar had zelf de papieren in beheer. Het was dus wel van mij, maar ik kon er niet zomaar even bijkomen. Let wel op met sparen op je eigen naam: als je straks het hele bedrag over wilt doen naar je kind, dan kun je in de problemen komen met het schenkingsrecht!
heb er ook aan gedacht om een spaarrekening te openen voor mijn 2 aapjes, maar ben er van teruggekomen. 100 euro is nu veel, maar wat is het over 20 jaar. Toen ik 10 was kocht je een huis voor 100 000 euro in vlaanderen (groot rijhuis) maar nu heb je er geen krot meer voor. Dus ik zorg dat ze nu een goed huis boven hun hoofd hebben en al wat ze nodig hebben, ik zorg dat ze kunnen studeren en tegen dan heb ik geen woonlening meer en zien we wel verder. PS: dit is voor belgie, ik weet niet hoe het in nederland is voor verder te studeren. Hier valt het nog redelijk mee.
precies zo doen wij het ook, en de rekening is ook aan die van ons gekoppeld. Ik zelf vind het erg handig.
Ik vraag me af of dat kan: als je kind niet verstandig genoeg met geld omgaat nog, het geld op je eigen rekening zetten. Ik denk namelijk dat het belastingtechnisch dan WEL een schenking is, en er dan dus belasting over betaald moet worden. Net zo goed als wanneer je op je eigen naam voor je kind gaat sparen en dat op 18-jarige leeftijd (of later) over gaat hevelen naar een rekening van je kind: ook dan is het een schenking, waarover fors belasting betaald moet worden. TS: ik zou het eens navragen bij je bank. Er zijn vast mogelijkheden om geld dat je voor je kind spaart, voor bepaalde doeleinden, vast te houden voor die doeleinden. Bij ons was het vroeger thuis zo dat mijn ouders voor ons allemaal apart een spaarrekening hadden en daar kwamen we gewoon pas bij toen we zo oud waren dat we dat geld mochten gaan gebruiken van ze. Ik neem aan dat wanneer, zoals wij dat nu ook geregeld hebben, je voor elk kind een eigen spaarrekening hebt geopend, en je zelf daarvan beheerder bent, je dat ook nog wel even -zij het dan officieus- verder in beheer kunt houden als je kind 18 is. Ik denk namelijk niet dat wij de rekeningen dan al in eigen beheer gaan geven, maar gewoon samen met de kids gaan beheren. Doen ze tegen die tijd tenminste zeker weten geen stomme dingen met dat geld en wordt het gebruikt voor de dingen waarvoor het nodig is...
Toevoeging: je kind kan, als jij de rekening toch nog even in beheer wilt houden, juridisch idd wel zorgen dat hij/zij toch zeggenschap over het geld krijgt en zelf de rekening kan beheren, maar dan moet dat wel vrij hard gespeeld worden. Binnen normale gezinsrelaties zal dat doorgaans wel loslopen en zal je kind, zij het misschien mokkend, heus wel akkoord gaan met dat je als ouder dat geld nog een tijdje in de gaten houdt....
Doel je hiermee op mijn "grote uitgaven" die ik wil kunnen betalen? Een kinderspaarrekening waar ik geld op stort maandelijks, beheer ik volgens eigen inzicht. Als er een grote uitgave nodig is en ik vind dat het geld op de spaarrekening daar goed voor bestemd zou zijn, dan doe ik dat. Wil niet zeggen dat ik er zelf van op vakantie zou gaan ofzo, maar stel dat er IETS nodig is waar zij voordeel bij zou hebben, dan doe ik dat.
Wij hebben ook een rabobank regenboogrekening. Ons is verteld, dat wanneer je je kind nog niet verstandig genoeg vindt met 17 jaar, je de rekening kan overzetten op je eigen naam. Dan blijft het dus JOUW rekening en beheer jij het geld. Ik dnek dat ik het sowieso doe tegen die tijd, want hey, natuurlijk heb ik voorbeeldige kinderen tegen die tijd , ik ben ook 18 geweest. En geld is dan ook erg leuk om aan vakanties, uitgaan, vriendjes en kleding te besteden.