ideetjes voor gourmet?

Discussie in 'De lounge' gestart door Mayon, 19 dec 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Mayon

    Mayon Niet meer actief

    Hallo meiden, wij gaan met de kerst gourmetten. Anders bij mn ouders altijd maar nu bij ons. Ik heb het één keer eerder zelf gedaan maar ineens ben ik inspiratieloos :(

    hebben jullie ideeen voor wb vlees?

    Salade en stokbrood komt er sowieso, en aardappeldobbelsteentjes voor mn dochter ;)
     
  2. tulip

    tulip Niet meer actief

    je hebt in veel supermarkten van die bakjes waarin het vlees allemaal mini gesneden is, maar dat kun je zelf ook doen natuurlijk. Bij de c1000 krijg je als je 4 bakjes koopt er 2 gratis.

    Hier vleesideeen:

    - kip
    - slavink
    - hamburger
    - varkenslapje
    - shoarma
    - biefstuk
    - boomstammetje
    - gehaktballetjes
    - mini cordonbleu

    vis:

    - zalm
    - tilapia
    - garnalen
    - pangasius
     
  3. schaapie123

    schaapie123 Niet meer actief

    hier altijd vlees en vis, ik ben gek op gambas, zowel gekruid als ongekruid.

    vlees, kleine hamburgertjes, stukjes kip of kalkoen, stukjes biefstuk, als je alles een beetje op de zelfde dikte hebt, bakt het mooi door, als het vlees te dik is duurt het bakken vaak erg lang (of het is zwart) ik zou gewoon kijken in de winkel wat vind je lekker, wat lust iedereen, idd aardappeltjes voor je dochter, minisla vinkjes of gewoon hamburger in stukjes of stukjes frikandel, etc etc
    oja en wat groente, ik doe alles al in bakjes voor gesneden ideaal, ui paprika , oja ei en pannekoekbeslag doet het ook altijd goed
     
  4. bosi333

    bosi333 VIP lid

    1 aug 2006
    37.272
    6.801
    113
    Ik vind ook altijd grote champignons en kruidenboter erg lekker bij gourmet
     
  5. sannie30

    sannie30 Fanatiek lid

    24 jan 2011
    1.050
    9
    38
    Ik heb voor 1e kerstdag al een wildschotel in de vriezer liggen voor met de gourmet. Gekocht bij c1000.
     
  6. sylcor

    sylcor Fanatiek lid

    14 nov 2008
    1.193
    0
    0
    Ped. medewerkster
    noord holland
    Kipfilet, biefstuk, varkenshaas, hamburgertjes, slavinkjes, shoarma (onderin het pannetje)

    Paprika, uien, komkommer, naturel chips

    Pannekoekbeslag en ei beslag
     
  7. lieselot84

    lieselot84 Fanatiek lid

    11 okt 2008
    4.362
    0
    36
    Adm. mw.
    Overijssel
    Zo eten wij het altijd bij mijn schoonouders, erg lekker!

    vlees zelf in stukken snijden:

    kipfilet
    hamlap
    filetlap
    biefstuk

    geklutste eieren
    soepgroenten
    shoarma
    gesneden ui
    rösti
    champignonnenhoedjes gevuld met roomkaas
     
  8. Mayon

    Mayon Niet meer actief

    Ah bedankt alvast. die kant en klaar schalen vond ik best prijzig en daar lusten w dan weer niet alles van;)

    Vis houden we niet van.

    ik wil de slavinkjes en hamburgers dan zelf maken met bio-gehakt.

    En Tulip, die boomstammetjes doe je dan door de helft in lengte en breedte ofzo Anders zijn z heel dik he.

    Frikandel en kruidenboter komt er ook bij.
    Groente moet ook wel lukken.

    Ehm.. al heel wat eigenlijk..
     
  9. Mayon

    Mayon Niet meer actief

    Ook een leuk idee die eieren!

    Hoe doen jullie de kipfilet, met kruiden?
     
  10. tulip

    tulip Niet meer actief

    ja door de helft anders doe je er heel lang over...
     
  11. Mayon

    Mayon Niet meer actief

    super, komt goed!
     
  12. Snoopy1983

    Snoopy1983 VIP lid

    11 feb 2008
    9.543
    4.729
    113
    Vrouw
    Hier doen we altijd:

    -paprika
    -tauge
    -champignons
    -ui
    -komkommer
    -tomaatjes
    -aardappeltjes
    (allemaal in kleine schaaltjes)

    En verder:

    -brood
    -fruitsalade
    -spekjes
    -mini kaassoufle's
    -kruidenboter
    -sausjes
    -pannenkoekenbeslag
    -eieren

    En natuurlijk een gourmetschotel:)
     
  13. Mamatrees

    Mamatrees Bekend lid

    30 nov 2010
    603
    0
    0
    Buiten al het vlees en salade en brood doen wij er geklopt ei bij en pannekoekenmix.Vinden kinderen heerlijk..
    Succes:)
     
  14. flipflop

    flipflop Fanatiek lid

    4 dec 2010
    3.268
    1.031
    113
    Zuid-Holland
    k heb ronde plakjes geitenkaas gekocht, beetje spek erom heen, even bakken en dan lekker op wat sla met pijnboompitjes en wat honing. en gekookte sperzieboontjes met beetje boursin in spek wikkelen en dan eventjes bakken.
    dadel met monchou, stukje chorizo en dan omwikkelen met spek en ook even bakken.
    ook wikkel ik stukjes kip in serranoham met beetje pesto erin, ook lekker voor de gourmet. ik wil dit jaar niet zo'n standaard gourmet doen :)
     
  15. flipflop

    flipflop Fanatiek lid

    4 dec 2010
    3.268
    1.031
    113
    Zuid-Holland
    lekker in sate marinade en ook stukjes gewikkeld in serranoham met beetje pesto erin :D
     
  16. Wachtende

    Wachtende Fanatiek lid

    29 nov 2011
    4.414
    0
    0
    Ik haal het vlees bij de slager, dat verschil merk je goed !

    Ik bestel dit jaar:
    - carpaccio
    - kogelbiefstuk
    - ossenstaart
    - varkenshaas
    - hertenbiefstuk (tip!)
    - parelhoenfilet
    - kalfsoester
    - lamracks
    - ei bieslook salade
    - rundlvees salade
    - kip kerrie salade
    - feestsalade
    - gerookte kip salade
    - krabsalade
    - filet carpaccio

    Verder koop ik een kilo kipfilet en daar maak ik zo'n 4 verschillende marinades voor dit is ook elke keer een hit !

    Ook maak ik verse frites met heerlijke kruiden !

    Dan nog stokbrood met kruidenboter, groente , salade en vooraf amuses en soep.

    Dit jaar is het wat minder dan normaal, omdat ik vanwege mijn operatie nog niet zoveel kan. Dus volgend jaar ga ik helemaal los ! :D
     
  17. Ellen291982

    Ellen291982 Niet meer actief

    Wat voor salade doen jullie er bij?
    Wij gaan 1e kertsdag ook gourmetten.
     
  18. Mayon

    Mayon Niet meer actief

    Ik doe huzaren- of rundvlees, misschien alllebei. Had een recept ergens gezien om het zelf te maken maar dat zal wel niks worden ;) Dan koop ik het gewoon.

    vind de kaassoufles ook een idee!


    Wat bedoelen jullie precies met marinades, 4 soorten? @wachtende?
     
  19. Ellen291982

    Ellen291982 Niet meer actief

    de rundvleessalade doen we idd ook. Is lekker.
    benieuwd of er ook andere salades worden gegeten.
     
  20. Daantje3

    Daantje3 Fanatiek lid

    28 okt 2011
    1.644
    867
    113
    Vrouw
    Ik haal altijd vlees bij de slager. Daar hebben ze van alles heerlijk gekruid. Gemarineerde kalkoenfilet en kipfilet, spek, biefstuk, schnitzel klein snijden en los paneren en minigehaktballetjes. En ik haal ook altijd vis.
    Maar je kunt ook goedkoper vlees kopen en dan bij de slager, of wellicht supermarkt, kant n klaar marinade. Is het toch nog speciaal.
    En groente doe ik altidj champignon, paprika, courgette.

    Heerlijk, heb er nu al weer zin in:)
     

Deel Deze Pagina