Hallo meiden, wij gaan met de kerst gourmetten. Anders bij mn ouders altijd maar nu bij ons. Ik heb het één keer eerder zelf gedaan maar ineens ben ik inspiratieloos hebben jullie ideeen voor wb vlees? Salade en stokbrood komt er sowieso, en aardappeldobbelsteentjes voor mn dochter
je hebt in veel supermarkten van die bakjes waarin het vlees allemaal mini gesneden is, maar dat kun je zelf ook doen natuurlijk. Bij de c1000 krijg je als je 4 bakjes koopt er 2 gratis. Hier vleesideeen: - kip - slavink - hamburger - varkenslapje - shoarma - biefstuk - boomstammetje - gehaktballetjes - mini cordonbleu vis: - zalm - tilapia - garnalen - pangasius
hier altijd vlees en vis, ik ben gek op gambas, zowel gekruid als ongekruid. vlees, kleine hamburgertjes, stukjes kip of kalkoen, stukjes biefstuk, als je alles een beetje op de zelfde dikte hebt, bakt het mooi door, als het vlees te dik is duurt het bakken vaak erg lang (of het is zwart) ik zou gewoon kijken in de winkel wat vind je lekker, wat lust iedereen, idd aardappeltjes voor je dochter, minisla vinkjes of gewoon hamburger in stukjes of stukjes frikandel, etc etc oja en wat groente, ik doe alles al in bakjes voor gesneden ideaal, ui paprika , oja ei en pannekoekbeslag doet het ook altijd goed
Ik heb voor 1e kerstdag al een wildschotel in de vriezer liggen voor met de gourmet. Gekocht bij c1000.
Kipfilet, biefstuk, varkenshaas, hamburgertjes, slavinkjes, shoarma (onderin het pannetje) Paprika, uien, komkommer, naturel chips Pannekoekbeslag en ei beslag
Zo eten wij het altijd bij mijn schoonouders, erg lekker! vlees zelf in stukken snijden: kipfilet hamlap filetlap biefstuk geklutste eieren soepgroenten shoarma gesneden ui rösti champignonnenhoedjes gevuld met roomkaas
Ah bedankt alvast. die kant en klaar schalen vond ik best prijzig en daar lusten w dan weer niet alles van Vis houden we niet van. ik wil de slavinkjes en hamburgers dan zelf maken met bio-gehakt. En Tulip, die boomstammetjes doe je dan door de helft in lengte en breedte ofzo Anders zijn z heel dik he. Frikandel en kruidenboter komt er ook bij. Groente moet ook wel lukken. Ehm.. al heel wat eigenlijk..
Hier doen we altijd: -paprika -tauge -champignons -ui -komkommer -tomaatjes -aardappeltjes (allemaal in kleine schaaltjes) En verder: -brood -fruitsalade -spekjes -mini kaassoufle's -kruidenboter -sausjes -pannenkoekenbeslag -eieren En natuurlijk een gourmetschotel
Buiten al het vlees en salade en brood doen wij er geklopt ei bij en pannekoekenmix.Vinden kinderen heerlijk.. Succes
k heb ronde plakjes geitenkaas gekocht, beetje spek erom heen, even bakken en dan lekker op wat sla met pijnboompitjes en wat honing. en gekookte sperzieboontjes met beetje boursin in spek wikkelen en dan eventjes bakken. dadel met monchou, stukje chorizo en dan omwikkelen met spek en ook even bakken. ook wikkel ik stukjes kip in serranoham met beetje pesto erin, ook lekker voor de gourmet. ik wil dit jaar niet zo'n standaard gourmet doen
Ik haal het vlees bij de slager, dat verschil merk je goed ! Ik bestel dit jaar: - carpaccio - kogelbiefstuk - ossenstaart - varkenshaas - hertenbiefstuk (tip!) - parelhoenfilet - kalfsoester - lamracks - ei bieslook salade - rundlvees salade - kip kerrie salade - feestsalade - gerookte kip salade - krabsalade - filet carpaccio Verder koop ik een kilo kipfilet en daar maak ik zo'n 4 verschillende marinades voor dit is ook elke keer een hit ! Ook maak ik verse frites met heerlijke kruiden ! Dan nog stokbrood met kruidenboter, groente , salade en vooraf amuses en soep. Dit jaar is het wat minder dan normaal, omdat ik vanwege mijn operatie nog niet zoveel kan. Dus volgend jaar ga ik helemaal los !
Ik doe huzaren- of rundvlees, misschien alllebei. Had een recept ergens gezien om het zelf te maken maar dat zal wel niks worden Dan koop ik het gewoon. vind de kaassoufles ook een idee! Wat bedoelen jullie precies met marinades, 4 soorten? @wachtende?
Ik haal altijd vlees bij de slager. Daar hebben ze van alles heerlijk gekruid. Gemarineerde kalkoenfilet en kipfilet, spek, biefstuk, schnitzel klein snijden en los paneren en minigehaktballetjes. En ik haal ook altijd vis. Maar je kunt ook goedkoper vlees kopen en dan bij de slager, of wellicht supermarkt, kant n klaar marinade. Is het toch nog speciaal. En groente doe ik altidj champignon, paprika, courgette. Heerlijk, heb er nu al weer zin in