Zaterdag 17 dec. heb ik rundergehakt gekocht. Het is tot en met vandaag, 20 dec. goed. Ik had het eigenlijk willen invriezen maar dat ben ik vergeten waardoor het gehakt dus eigenlijk vandaag op zou moeten. Kan ik het vandaag alsnog invriezen en bijvoorbeeld morgen weer ontdooien en dan 's avonds gebruiken voor de maaltijd? Of beter vandaag opeten?
Ik zou het nog wel invriezen, ik koop wel eens vaker vlees wat in de aanbieding is en wat dan tot de dag van aankoop goed is maar vries het dan gewoon in, ik eet het dan wel binnen een maand op.
Ik zou het ook nog gewoon invriezen en dan morgen ontdooien en opeten. Doe ik ook wel vaker ben er nog nooit ziek van geworden.
Als je het morgen wilt gaan gebruiken, dan zou ik het niet meer invriezen. Ik zou eerst even goed het gehakt bekijken, is het nog mooi rood dan kun je het gerust nog even laten liggen en morgen gebruiken. Begint het al iets te verkleuren dan rul je het vandaag en bewaar je het tot morgen in de koelkast.
de kleur van het gehakt is ook evt. afhankelijk van de kleurstoffen die ze erin gedaan hebben he. Ik zou ruiken ipv. af te gaan op het kleur.