Deze is van vanmiddag. Ik maak taartjes voor iedereen die er eentje wil voor 15 euro p.s. De opbrengst gaat naar mijn oom (sponsoring) die in juni de Alpe d'huzes fietst.
Heb je een ikea on de buurt? daar kan je een buroonderlegger kopen zon transparante die kan je vinden bij de afdeling opbergruimte... die is ideaal om op uit te rollen (gladde kant gebruiken natuurlijk) Fondant plakt er niet aan... maar kleeft wel als je hem op de kop houd dus dan kan je hem met mat en al op pakken en over je taart heen leggen en dan de onderlegger eraf trekken. zo scheurt je fondant niet omdat je hem op moet pakken
Weet niet of ik het hier goed plaats...sorry anders Is er iemand in de buurt van Haarlem die een taart voor mij wil maken als mijn zoontje 1 wordt? Je mag PBen hoor... Groetjes Sylvana
Bedankt! Ik heb geen ikea in de buurt, dat hebben ze in friesland nog steeds niet uitgevonden Mischien dat ik zo wel even ga kijken bij de xenos, heb daar trouwens laatst ook foundant gehaald wat een vreselijk rotspul! Ik heb het gister in zijn geheel in de prullenbak gegooid, bah het plakt echt overal aan vast, scheurt en smelt.
Hoi Hoi, wat leuk dit toppic en wat een super mooie taarten komen er voorbij .... ik heb gisteren voor het eerst een taart gemaakt met marsepijn... een barbie taart voor mijn dochter die vandaag 2 jaar is geworden. Zelf vind ik hem zo voor de eerste keer erg leuk geworden... zal snel een foto plaatsten.. is nu nog een verrassing voor haar dus kan nu nog niet
Wat een super topic hier abonneer ik me op Ben zelf ook sinds een maand ofzo begonnen met bakken mijn eerste taart was er echt 1 met bobbels enz. haha maar ben er toch wel een beetje trots op! 2de taart heb ik helaas geen foto van genomen. Nu zou ik heel graag in februari voor mijn zoontjes 1ste verjaardag een super mooie taart maken maar heb toch nog enkele vraagjes. Zouden er dames zijn die mij wat kunnen helpen door mij wat goede raad te geven?? Hier ga ik; 1. Hoe maak je al die figuurtjes? Gewoon boetseerwerk? En gebruiken jullie dan van dat poeder (ben even de naam vergeten) om onder jullie marsepein te doen zodat het wat harder word? 2. Hoe doen jullie de verschillende vormen van taarten? Met speciale bakvormen of door zelf te puzzelen? 3. Hoe maak je nu een stapeltaart? Is dat gewoon met een stokje in de taart te plaatsen?? 4. Hoe zorg je ervoor dat je de bekleding van je taart mooi laat kleven en dat hier geen scheurtjes of oneffenheden inzitten? 5. Welke vullingen gebruiken jullie allemaal? Zou heel graag een workshop volgen maar zou helemaal niet weten waar ik hiervoor moet zijn... Woon in België, heb al gegoogeld maar niet direct iets bij de deur.. Bedankt alvast Oh en dames jullie hebben talent die taarten zijn stuk voor stuk SUPER!!! Hierbij ook nog eens mijn experiment was eigenlijk een gewoon probeersel om het boetseren onder de knie te krijgen.
HIER OOK GRAAG WAT TIPS Die vulling vraag ben ik ook benieuwd naar... maar dan ook hoeveel je van iets nodig hebt ? Wat ik me ook afvraag voor een gewone ronde taart (2 lagen) standaard badvorm, hoeveel gram marsepijn je dan nodig hebt om alleen de taart zeg maar mee te bekleden..?