Erkennen kan idd elk moment van de zwangerschap. Bij Dinand al gedaan met 14 weken, bij Fabiënne pas gedaan rond de 33 weken.
Nou dat valt wel mee hoor. Die brief lag al helemaal klaar voor de bevalling, alleen de naam en datum moest er nog op. Uittreksels die je mee moet sturen had mijn vriend meteen aangevraagd bij de geboorte aangifte. In de kraamweek is het al op de post gegaan.
Nee hoor dat klopt niet, erkennen mag zelfs na de geboorte. Dit wS 9 jaar geleden zo en dat is nog steeds.
Wij hebben alles geregeld. Wij zijn 13 jaar samen en toen bestond gp nog niet anders hadden we dat gedaan omdat je dan geen testament nodig hebt. Wij hebben dus een samenlevingscontract met testamenten en het gezag geregeld. Wij hebben hierin zelfs op laten nemen naar wie onze kindjes gaan als wij komen te overlijden. Wij hebben toen ook uit laten zoeken of er iets anders mogelijk was ipv testament zoals een brief in 3 voud maar dit is absoluut niet zo! Probleem is dan nl ook dat jouw kind wettelijk van je man erft mocht hij komen te overlijden en jij dus niks krijgt!
Een brief schrijven ? Je download een formuliertje en zet beide een handtekening, voegt de betreffende formulieren toe en je doet het op de post, thats it. En gezag kan je altijd aanvragen dus dat hoef je echt niet direct na je bevalling te doen. @kipjetok: Klopt niet, hier kan je ook erkenning doen wanneer je wilt, ze zeiden hier zelfs dat er veel mensen niet voor de 3 maanden komen omdat dat natuurlijk de 3 cruciale maanden zijn. Je mag zelf beslissen wanneer je wilt.
Zolang partners samenwonen zonder samenlevingscontract of testament is het gewoon zo dat je geen erfgenaam van elkaar bent. Heb je bijv een koopwoning en je partner komt te overlijden dan is de helft vd waarde vd woning voor de schoonouders en tevens de helft van de inboedel en geld op een bankrekening. Heb je geen en/of rekening met je partner maar ieder een rekening voor zich, dan wordt de rekening van degene die overlijdt stopgezet. Deze kan alleen heropend worden (geld kan vrijgegeven worden) dmv een verklaring van erfrecht welke een notaris opsteld. Dit kan een notaris alleen opstellen nadat de erfgenamen hierom hebben gevraagd en dat zijn dan de schoonouders. Die hebben recht op het geld van de overledene. Zoiezo staat in een testament ook de voogdij. Dit is misschien nog wel het meest belangrijk als je samen kinderen hebt. Zodat er vast staat waar de kinderen heen gaan als jullie beide iets overkomt. Inderdaad is een briefje met een evt verdeling en de handtekening van beide partners, die je gewoon thuis heb liggen, niet rechtsgeldig. Ik heb op een notariskantoor gewerkt... op de afdeling familierecht. heb je vragen, stel ze gerust!!
Hier ook precies hetzelfde als TS. Erkenning en alles is hier wel geregeld. 2012 gaan we voor een samenlevingscontract. Hier met ex toen gratis getrouwd, het stelt idd weinig voor. Als je er iets moois van wil maken zou ik eerder voor een samenlevingscontract gaan en daarna sparen voor de "mooie dag".
@ Star, met een samenlevingscontract is niet alles geregeld, eigenlijk heb je daarnaast altijd een testament nodig om alles goed geregeld te hebben.
En dat testament heb je ook nog nodig toch als je trouwt of voor een geregistreerd partnerschap gaat ? En wat is eigenlijk het verschil tussen een geregistreerd partnerschap en trouwen ? zover ik hier zie niets.
@ Darla, ja een testament is altijd handig naast een huwelijk. Ook omdat je daarin meer specifieke dingen kan regelen, zoals Voogdij en bijv als je speciale spullen hebt die je perse naar een specifiek persoon wilt laten gaan. voor de verschillen tussen een huwelijk en een geregistreerd partnerschap kun je het beste hier even kijken Wat zijn verschillen en overeenkomsten tussen het huwelijk en geregistreerd partnerschap? | Vraag en antwoord | Rijksoverheid.nl
Vraag ik me dan ook af, zover ik weet is het allebei bijna hetzelfde alleen is een samenlevingscontract sneller ontbonden.
@ Star: een samenlevingscontract kun je niet vergelijk met een huwelijk of geregistreerd partnerschap. Edit: graag gedaan...... mocht je toch nog vragen hebben, dan lees ik het graag
Nou wij hebben het gisteren even uitgezocht samenlevingscontract met testament kwamen we op 395 euro geregistreerd partnerschap en trouwen was gelijk, a goedkoopste locatie 500 euro we zitten best in dubio wat we moeten doen want we willen zoiezo in de toekomst een huwelijk met feest enz maar als ik de prijs zie van een samenlevingscontract dan ga ik liever voor 105 euro meer meteen zijn naam dragen de rechten over onze dochter heeft hij....het gaat dus puur en alleen om het feit als ik zou komen te overlijden dat hij het huis en de spullen krijgt
Ga me hier nog even goed in verdiepen samen met hubby. Na mij idee kunnen wij beter een gps aangaan dan een samenlevingscontract.
Naar wat ik begrijp , dat als we getrouwd zijn vervalt het huis (huurhuis) en spullen naar hem .............. zo staat het ook bij de woningbouw en op de site van onze gemeente nu ben ik huurder en hij inwonend
@ babybergen, ja maar is een testament kun je de voogdij vastleggen en dat wordt ten zeerste aangeraden