Wij hebben ook vier, nooit meer nodig gehad eigenlijk... Maar wij zijn ook wel heel simpel van aardappeltjes-groente-vlees, dus we hebben altijd sowieso één pit over. En wokken gaat ook prima op een normale pit, geen speciale wokpit voor nodig hier.
Wij hebben 4 pitten en dat vond ik altijd aan de krappe kant, maar sinds een paar jaar hebben wij een heteluchtoven en mis ik die vijfde pit niet meer.
Ik heb gisteren even gemeten. We hebben met 4-pits ruim 2.05 meter aanrechtblad over waar we kunnen snijden enzo. (dus daar zit de wasbak niet bij inbegrepen). En met 5-pits hebben we dan 1.90m. Wat vinden jullie van deze maat? Ik denk dat we toch voor de 5-pits gaan. helaas wordt het dan wel de wokbrander in het midden. Maar het lijkt me al prettig als niet alles zo krap staat.
ik heb er 4 maar wil er graag meer hebben, altijd plek te kort als je iets uitgebreider dan aardappels-groente-vlees wil koken
hebben een 5, raad ook een 5 aan maar dan wel met de 5e pit aan de zijkant en niet in het midden. in het midden je wok zetten en dan je kan niet eens meer je pannetje satesaus op het vuur kwijt als je m links, of rechts hebt heb je nog plek zat op je andere pitten. succes, ik zou echt even bellen en er een 5 van maken.
Wij hebben een 5-pits met de de vijfde in het midden. Hiervoor hadden we een vierpits en dat was wel krapper, mijn pannen stonden soms echt steef tegen elkaar. Die 5e pit gebruik ik niet zo vaak hoor, maar de rest van de pannen hebben nu wel genoeg ruimte.
Ik heb een los kookstel met 5 pitten. de 5e pit is een wokpit met dubbele ring. Wel zit die in het midden maar dat is gezien de grote van het kookstel geen enkel probleem. Kan hierop gewoon 5 flinke pannen kwijt. Zelfs al heb je een iets kleiner kookplaat toch ben ik van mening dat je 4 normale pannen kwijt kan. Het formaat pan dat je op een 4 pit kwijt kan, hoor je zeker op een 5 pit ook kwijt te kunnen. En hoe vaak komt het nou voor dat je 5 soeppannen op het gas hebt staan?
Wij hebben een 6 pits en ook nog een wokbrander. Reden voor zoveel pits is dat ik eigenlijk altijd 2 gerechten kook en dan heb je die ruimte echt wel nodig.
Als ik nasi maak, dan heb ik de wok, een pan met rijst, een pan met water voor de sate en dan nog ruimte over, heerlijk!!! Wij hebben 5 pit en een wokpit, dus totaal 6! Daaronder nog een grote oven, daar passen 4 braadsleeen in. Het enige nadeel is, dat het ook weer schoongemaakt moet worden
Lastig... Ik heb zelf nu een 5 pits en vind dit heerlijk. Maar ik zou me mateloos ergeren aan te weinig keukenblad. Ik denk dat als ik een kleine keuken had en altijd al gekookt heb met een 4 pits en dit dus al gewend ben, toch voor meer keukenblad zou gaan....
Hier ook een vijfpits Wil echt niet meer anders ja 6 pits maar niet meer terug naar vier. Vind het heelijk om zoveel ruimte te hebben bij het koken.
Ik heb gisteren even gemeten. We hebben met 4-pits ruim 2.05 meter aanrechtblad over waar we kunnen snijden enzo. (dus daar zit de wasbak niet bij inbegrepen). En met 5-pits hebben we dan 1.90m. Wat vinden jullie van deze maat?
Wij hebben 5 pits. 5e is zo'n wokbrander Die gebruiken we niet zo veel. Maar de ruimte is wel ideaal. Alleen daarom al een 5 pitter
Dat is 15 cm verschil.....wie heeft er nou 2 snijplanken naast elkaar liggen 1,90 is toch best nog veel ruimte?
Ik weet niet of iemand t al gezegd heeft (sorry geen zin om alles te lezen), maar ik zou er niet een nemen met een wokbrander in het midden. Die hebben wij, maar als de wok (wel een hele grote) erop staat is er alleen nog maar plaats voor een klein pannetje op een van de andere pitten. Je hebt ook fornuizen met de wokbrander aan de zijkant. Die lijkt mij achteraf handiger. Over de afmetingen: lijkt me ruim zat, 1.90. Wij hebben ruim 3 meter, maar dat is echt niet allemaal nodig. Helaas hoe meer ruimte je hebt, hoe meer je gebruikt. En na een enthousiaste kooksessie ligt vaak t aanrecht toch helemaal vol (en moet dus ook helemaal worden opgeruimd en schoongemaakt).