Kant en klare, weet ik niet of je die kan gebruiken, ik zou zeggen van wel. Maar je zou ook even bij dit recept kunnen kijken, die lijkt me niet al te moeilijk: De Leukste Taarten Maak Je Zelf!
@iris: Hmmm, jammie! klinkt heerlijk, die vulling. Hij lijkt wel zwart op de foto, maar als jij zegt dat het bruin is irl, dan geloof ik je! Soms kunnen kleuren er op een foto heel anders uit zien.
Is t overwegen waard, thanx! Maar voorkeur gaat ivm tijdgebrek toch uit naar kant en klaar (of zo goed als kant en klaar), dus als iemand nog weet of dit kan? Anders probeer ik t maar gewoon denk ik... Lastig is vooral dat t feest zaterdag is. Ben bang dat de vulling de biscuit erg nat maakt als ik het vrijdag al maak... Met de dikke room die ik normaal maak had ik daar geen last van. Maar heb daar nu ff keer geen zin in ...
Ik heb elke luchtige variant al eens in een taart gehad. Tops: brownie, citroen en aardbeienkwarktaart. Citroen is vooral lekker bij al dat zoete, aardbei is lekker met chocolade en brownie is altijd lekker. Ultieme top: kokos chocolade, maar die is er nu niet meer. Flop, chipolata, maar goed, ik lust geen chipolata. Oja, ik vries het ook rustig in met mona
mona toetjes kunnen prima ingevroren worden. Lekker makkelijk is ook vlaaivulling van Hak.. bosvruchten is hier de favo. Marhsmallowfluff is ook simpel zeker in combi met een laagje jam. ( tip van mij.. fluff in de spuitzak en dan op je biscuit spuiten..dan trek je hem niet stuk). Ik lees ook wel eens dat mensen nutella in de taart stoppen.. lijkt me ook niet al te moeilijk maken grin
Niet moeilijk nee, maar geloof dat ik dat (nutella) te sticky and sweet vind worden. Dochterlief zou ik er wel erg blij mee maken. En misschien met aardbeientoetje toch wel een goed idee Voldoende suggesties in ieder geval! Ga in ieder geval dus een lekker monatoetje uitzoeken morgen en eens bij de vlaaivullingen of chocopasta kijken. Dat lijkt me ook wel wat eigenlijk...
als je de nutella even verwarmt in de magnetron is hij een stuk beter smeerbaar en dan trek je je kapsel niet stuk. succes met bakken..en laat je de taart wel even zien als hij af is?
Hier dan het resultaat! ben geen echt goeie bakster hoor, en zie hier mooiere taarten, maar ik doe t ervoor. komt uit goed hart en ons meisje zal blij zijn met de litte poonies Heb m nu gevul met mona wintertoetje aardbei en choco en een laag slagroom. Zelf leek citroen me erg lekker maar denk dat kindjes dat wat minder vinden. Zullen morgen proeven hoe die smaakt... PS Ontdek net dat ik met smartphone geen foto toe kan voegen en nu te gaar om compu te pakken, nu dus vast tekst en foto later... Zal wel zo of ma worden, morven feestje
ik ben benieuwd je weet dat taarten met slagroom beperkter houdbaar zijn dan taarten met alleen creme vulling?
moe moe moe hiero... vandaag begint pas het echte bikkelen... er is veel voorwerk gedaan en vandaag beginnen we met schilderen van de winkel en workshopruimte..... zucht... ik wilde dat het af was,,,
dat kan ik me voorstellen, maar kom op .. wel spannend hoor.. Je moet maar zo denken.. je maakt t nu steeds meer eigen. Ik ben stiekem wel wat jalours op je hoor
Ben heeeel benieuwd!!! hier de taart die ik vandaag heb gemaakt.. Is voor een 30 jarige man, de broer van mijn beste vriendin. Vond het lastig om een taart te maken die niet eh... te "wijverig" is. Dus ik heb geprobeerd om niet al te veel tierelantijntjes te gebruiken...
Nou, bij deze dan het plaatje! Je kan zien dat de 2e pony als laatste is gemaakt. Zat er beetje doorheen (was inmiddels 2330). Maar als gezegd: ik was er tevreden mee en meisje vond 'm geweldig! Vooral de bloemetjes, die dan weer kant en klaar uit een pakje suikerwerk kwamen Ik realiseer me trouwens dat slagroom niet zo lang houdbaar is, maar heb m dus vrijdagavond gemaakt en gisteren is alles schoon op gegaan! We hadden 's avonds met zijn tweeen nog precies elk een stukje... Lekker was ie dus wel! Het monatoetje ga ik absoluut vaker doen en ga ook die chocopasta eens proberen. Over half jaar wordt de jongste 1, mooie gelegenheid dus...
Iris, jouw taart vind ik dus geweldig! Ook voor een man hoor! Zoiets ligt echt ver buiten mijn kunnen. Heel mooi...
Afgelopen vrijdag 2 taarten gemaakt voor mijn buurvrouw, helaas geen foto's gemaakt, tegen de tijd dat ze klaar waren (en de cupcakes ook) was ik kapot. Ik had ook bijna de hele dag haar kinderen over de vloer, dus overdag voor 4 kinderen totaal gezorgd, 1 kapsel gebakken en cupcakes, dan nog alles voor de vulling voorbereiden, best wel druk zullen we maar zeggen. 1 taart was gevuld met bosbessenjam (pitjes eruit gezeefd), dan slagroom en bosbessen daarin gedrukt, en bekleed met paars fondant. De andere taart had een banaanvulling, en daar was hij ook mee afgesmeerd, en frambozen bovenop als garnering, van deze had ik gister een stukje op (die was me toch lekker!) Gister heb ik nog 15 appelflappen gebakken, en 15 hartige hapjes met gehaktvulling, waarvan er 3 met extra sambal. Al met al 3 dagen bezig geweest, ik ben best moe nu. Maar wel al 2 opdrachten voor de loop van het jaar! Lekker langzaam aan. Pinjo: wat ziet jou taart er geweldig uit! Echt geweldig voor een kleine dame. Iris: Hij ziet er niet al te 'wijverig' uit, hoor. Juist chique. Je laat ook verschillende technieken zien, toppie.
Dames wie weet of ik ergens een worshop kan volgen van marsepeintaartmaken in regio Amsterdam? Mag dus ook in de buurt van Amsterdam zitten. Is er iemand hier op zp die toevallig workshops geeft?
Pinjo Hij is leuk geworden zeg.. leuk gepuzzeld ook. @Iris Ik denk dat je een redelijk veilige kleurencombi hebt gekozen voor een man. @Shereen In wormerveer geloof ik ..of wormer heb je Taartopmaat.nl zitten. Zij zijn onderdeel van het De leukste taart forum. Ik weet dat ze erg goed bekend staan. In amsterdam zelf heb je ook nog een aantal winkels zelf zitten die oa workshops geven, maar ik weet ze nu ff niet uit mijn hoofd..als ik er op kom.dan zet ik het wel ff hier neer.
hey meiden heb een curcus avondje gehad en had een leuke taart toen gemaakt , nu gisteren met me vriendin die de basisspullen in huis had met mijn kennis van die ene workshop hebben we saampjes een taart gemaakt ik heb de taart bekleed en de inhoud gedaan en samen hebben hem opgemaakt wou hem even showen en had nog wat vraagjes en denk wel dat er hier zat dames zijn die tips hebben hoe bekleed je een 4kante taart? en we hebben nu de icing gebruikt als vulling met aardbeijam en ook om de buitenkant mee af te smeren maar dit was zacht en bij mijn workshop was het insmeren en dan in de ijskast en dan was het wat hard geworden ...volgen jullie hem nog? ik dacht dat zij het met slagroom en boter of poedersuiker had gemengt? maar weet het niet meer , dus help! Bekijk bijlage 214494