Je hebt ook chemische castratie,dit werkt ongeveer een half jaar,en in die tijd kun je zien of je reu rustiger wordt,en of dat zijn balletjes kleiner worden(uhm,zei de dieernarts). Ze brengen dan volgens mij een chip in die dezelfde werking heeft als echt castreren,alleen is dit niet meteen definitief. Wij zitten te denken om dit bij onze Engelsche bull te doen,dit ras brengen ze niet graag onder narcose en stel dat de castratie geen effect heeft weet je dus dat je geen hele operatie hoeft te doen.
Op pagina 3 zie je staan dat de situatie bij teefjes gewoon ingewikkelder is en per ras verschilt. Dat er geen eenduidig antwoord te geven is op wel/niet beter om te laten steriliseren. Maar iedereen moet doen wat hij/zij wil hoor.. Lees je gewoon alleen goed in, informeer bij bijv. meerdere dierenartsen, de rasvereniging etc. over wat bij dat specifieke ras beter is om te doen. Dan kan je weloverwogen een beslissing nemen.
Dat komt omdat oudere honden sowieso meer kans hebben om een ziekte als kanker te krijgen, alleen als ze geen bm hebben geen bm kanker Ik heb ons teefje niet laten steriliseren omdat ik niet z'on grote en zware operatie bij een gezonde hond laat doen. En als ze geen bm hebben je niet de garantie hebt dat ze die vreselijke ziekte niet krijgt op een andere plaats in het lichaam. Ons teefje heeft totaal geen last van haar loopsheid, zes jaar is ze. Ik ben van mening dat dierenartsen vooral dit promoten voor de inkomsten en anders nergens voor. En natuurlijk is er kans de ze bm kanker krijgt, maar er zitten zoveel organen in haar lichaam waar ze dat aan kan krijgen dus nee ik laat me niet bang maken door mijn da.
Ik las het net in de post van Naomi Ja wij zijn niet zo thuis in reu's Hebben wel even getwijfeld om een reu erbij in huis te nemen maar met een spruitje en 2 honden, dat zagen we niet zitten. (ff offtopic: kom gerust nog eens naar de juni-mama's he )
Ik denk dat als je je dierenarts een beetje kent dat je wel ziet of ze het promoten voor inkomsten of echt voor het welzijn van het dier kiezen. Ik kan zeggen dat onze dierenarts het echt niet voor het geld doet.
Jaaaa dat doe ik zeker! Weet je wat het is,ik voelde me altijd lullig als ik niet gezellig kon meekletsen omdat ik er de tijd niet voor had. Dan wil ik iedereen netjes een bericht terug geven,maar dan vergat ik weer wat.
ik ben voor sterilisatie omdat ik geen risico wil lopen op diabetes, melkliertumoren, baarmoederontsteking, een nestje etc. en ze was schijnzwanger geweest. ze was ook altijd een beetje zielig toen ze loops was, ik geloof ook niet dat dat voor een hond prettig is net zoals bij ons. wij hebben onze hond ook laten steriliseren 100 dagen na de eerste loopsheid, dit werd ook aangeraden door de da. hoe vaker je de hond loops laat worden, hoe meer kans op diabetes, melkkliertumoren etc. wij hebben een hondje verloren aan baarmoederontsteking en dat is echt heel erg, ze worden heel snel heel erg ziek. ze zeggen juist vaak dat een hond pittiger kan worden na sterilisatie maar bij ons is haar karakter niet veranderd, de hond van mijn moeder ook niet. haar vacht is superzacht en ze doet het hartstikke goed, je ziet ook niets meer van de kleine littekentjes op haar buik. ik las dat ze het tegenwoordig ook telescopisch steriliseren dan heb je bijna helemaal geen wondje meer. ik heb zelf een Franse Bulldog en ben wel naar een dierenarts geweest in Noord Brabant terwijl wel zelf in Drenthe wonen omdat die verstand heeft van kortsnuiten. ze heeft ook bloed geprikt van te voren om te kijken of haar nieren etc goed werken om zo min mogelijk risico te lopen met een operatie. alles heeft voor- en nadelen maar als wij ooit weer een teefje krijgen wordt zij ook weer gesteriliseerd.
Geeft niet hoor, niet iedereen heeft de tijd om op iedereen te reageren. Ik heb het geluk dat ik op 't werk veel op zp zit want thuis heb ik daar ook de tijd niet voor en nu ga ik terug on-topic
Pinter: Mn tante heeft een engelse bull en klopt dat die eigenlijk niet onder narcose mogen. Maar chemisch castreren heeft ook niet geholpen. Ik zelf vind dit een heel eng ras. Elke zomer lijkt ie dood te gaan want dan is hij oververhit. De hond is hyperactief en die valt er dan bij neer en kunnen ze em aan een vochtinfuus gaan leggen. Deze honden zijn ook niet te verzekeren.
Onze engelsche bull kan ook niet goed tegen de hitte,gelukkig weet hij wel dat hij dan lekker binnen blijft op de koude keuken vloer. Maar wat je zegt met eng dat begrijp ik wel,soms ligt hij in de avond op een hete zomer dag zo te hijgen dat ik soms denk dat hij er in blijft.....hij heeft een eigen koel matje,en een halsband,tevens heeft hij onder de noten boom een voetenbadje staan zodat zijn pootjes even afkoelen. Ik mag het niet over mijn eigen hond zeggen,want het is een grote lieve schat,maar ik vindt het echt een zielig ras !
Is het ook niet speciaal voor die honden dat ze zo van die verkoelende sjaaltjes ed hebben gemaakt? Zag er laatst bij de dierenwinkel liggen.
Alleen doen als het medisch noodzakelijk is. We kunnen toch niet zomaar alle organen er uit gaan sluitelen die misschien problemen gaan geven in de toekomst. Denk ook niet te licht over de ingreep, het is een zware buikoperatie met kans op complicaties.
mee eens... bij eenmens die geen kinderen wil denk je toch ook niet zo? mompelientje, een beetje rare reactie....
ja maar ook jou beeld is vertroebeld... dieren komen toch niet bij jou omdat ze gezond zijn? de gevallen waar het wel goed gaan zie jij niet.... en dat zijn er denk ik veel..... ik bedoel dat niet verkeerd hoor..... waardeer je menig en neem dat zeker mee... maar door jouw werk is je menig ook gekleurd...
nee dat geloof ik ook niet. denk dat beide kampen het goed menen.... het gaat erom waar je zelf achter kunt staan.... en dat probeer ik uit te vinden. mijn fokker is zeer stellig in haar mening.... elke keer begint ze er ook weer over..... zou haar bijna niet onder ogen durven te komen als ik malou toch laat steriliseren.... haha... maar dat vind ik geen goede motivatie dus probeer nu voor me zelf te kijken wat een goede keus is..... tuurlijk de gemakkelijkste keus voor mezelf vind ik sterilisatie.... weg met die loopsheid troep.... maar malou doet het prima... was de eerste dagen wat stilletjes maar gaat prima nu..... die broekjes vind ik geen probleem dus het valt mij 100% mee... ook de stank valt hier mee... maar ook gemak vind ik geen goed uitgangs punt.... wij hebben eerder een herplaatster gehad ook een golden retriever, en zij was wel gesteriliseerd..... haar vacht kroeste heel erg, ze had erg schrok op neigingen en ze was erg lui/suf.... werd erger naarmate ze ouder werd ( was misschien anders ook geweest hoor, maar voor mijn gevoel lag het oa aan de sterilisatie).... alleen als ze achter watervogels aan kon kwam er wat leven in..... das een beetje mijn schrikbeeld, alhoewel het een echte schat was hoor.... maar malou is zo lekker pittig en dartel..... ik zou het jammer vinden als ze dat verloor!
ik heb van de fokker een heel boekwerk over de nadelen en de voordelen van sterilisatie gekregen.... daar worden ook ziektes genoemd die je juist krijgt als je wel steriliseerd.... maar ja ook haar mening is natuurlijk gekleurd.... en wrs geeft ze materiaal die bij haar mening past.... dus ind zal ik zelf moeten kiezen.... voor als nog ben ik nog niet voor steriliseren.... dus ga het zeker nog een loopsheid aankijken......
Ik ben wel voor, de kans is heel erg groot op kanker, zeker met het doorfokken tegewoordig! Hier werken we aan mee dus zou ik er wel voor kiezen de risico's op een aanzienlijk grote kans op een verschrikkelijke ziekte te beperken. Kwa sulligheid, dit is wel vaker het geval bij reuen, bij teven heb ik sit zelf nog niet gehoord.