Ik heb even een vraagje kan het niet vinden op mister google. Maare als ik bladspinazie wil koken.... moet ik dan de steeltjes er wel of niet vanaf halen?????
Even aan mn vriend gevraagd Maar dat hoeft niet hoor als je tenminste gewoon normale bladspinazie heb.. Als je van die heleeee grote bladeren heb dan moet je ze er wel vanaf halen
Geen idee of het normaal of groot is... hebben het gehad namelijk maar ik weet niet hoe of wat... Steeltjes afsnijden dan of er helemaal uithalen?
Gewoon afsnijden.. En denk dat het dan normale spinazie is Als het heel groot was had je t zeker wel gezien
Hoe maak ik verse bladspinazie klaar? - Goeie Vraag Spinazie Heb zelf nooit de verse mij te duur en te veel werk. Heb altijd ah eigen merk.
Spinazie niet koken, zonde! Steeltjes er gewoon aan laten zitten. Wokpan of hapjespan heel heet maken, olie erin. Gesnipperd knoflookteentje (of 3 ), gesnipperd uitje en dan de spinazie er hand voor hand bij. Vuur hoog houden zorgen dat al het vocht indampt. Ondertussen in een andere pan een paar pijnboompitjes roosteren (of in de grilloven). Hmmm een koningsmaal, lekker met aardappelpuree.
Hebben de spinazie gewokt met ui en knoflook erin... maar niet echt onze smaak van eten. Maar ach we hebben het weer binnen
ik haal de steeltjes er wel af omdat ze soms niet even zacht worden als de blaadjes. Daarna was ik de spinazie en doe ik ze met aanhangend vocht in de pot. T valt mij altijd vies tegen hoeveel er maar overblijft.
Aan jonge bladspinazie vind ik ook niet veel bijzonders. Het zijn de dingen die je toevoegt (bv ui en knoflook) die voor wat smaak zorgen.