makkelijke succesrecepten

Discussie in 'De lounge' gestart door tulip, 2 jan 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. lieselot84

    lieselot84 Fanatiek lid

    11 okt 2008
    4.362
    0
    36
    Adm. mw.
    Overijssel
    Ik gebruik roux eigenlijk enkel bij bechamelsaus/kaassaus op basis van bechamelsaus.

    Bijv:
    1. 40gr boter smelten en laten uitbruisen
    2. 40gr bloem erbij doen en wat laten 'bakken' tot de korrels weg zijn (is mij nog nooit gelukt overigens)
    3. 1/2 L melk toevoegen.

    nu gebruik ik nooit exact afgemeten hoeveelheden. Ik weet wel hoe de substantie er in elke fase hoort uit te zien. dus een kwestie van 'een beetje van dit, een beetje van dat, en nog een beetje meer van dat'.

    Klopt het dat je bij jouw bewaar roux een grote hoeveelheid van stap 1 gebruikt, en een nog grotere hoeveelheid van stap 2? Daarna doe je het in een bakje.
    Zeg ik het zo goed?

    Bewaar je dat in de koelkast, of gewoon donker en droog? komt daar dan geen schimmel op op een gegeven moment?


    Ik heb overigens een keer gelezen dat dit idd. bewaard kan worden, maar nog niet de mogelijkheid gehad om dit 'live' aan iemand te vragen aangezien niemand die ik ken dit doet. dus ik ben eigenlijk blij dat je het ter sprake hebt gebracht :)
     
  2. Elisje

    Elisje Fanatiek lid

    18 jun 2006
    3.930
    933
    113
    Ik voeg het vocht (melk of bouillon) altijd met hele kleine beetjes toe en altijd heel goed roeren. Dus het wordt in het begin dat je vocht toevoegt weer een pasta. Vanaf je dan aan dat pasta gevoel zit zoals je hebt wanneer je het 'vers' maakt kun je meer vocht ineens gaan toevoegen zonder gevaar voor klonters.

    Eigenlijk zou je ook je pan van het vuur moeten nemen als je begint met vocht toevoegen en dan op het eind nog even tot aan het kookpunt brengen.
     
  3. marjon 2

    marjon 2 VIP lid

    23 jul 2008
    13.211
    0
    36
    in mijn vel
    abo !!!
     
  4. winniethepoeh

    winniethepoeh Niet meer actief

    visburgers op brood met komkommersausje

    4 visburgers (maakt niet uit welke)
    4 bolletjes
    yoghurt (volle vind ik het lekkerst)
    mayo
    komkommer
    kruiden(knoflook, basillicum, zout en peper )

    +/- 150 ml yoghurt
    1 eetlepel mayo
    naar smaal kruiden toevoegen en evt. wat meer mayo
    1/4 komkommer raspen of in kleine stukjes snijden en door het youghurtmengsel roeren

    paar schijfjes komkommer op een broodje en daar een gebakken visburger op leggen. Sausje erover en klaar! Sausje vind ik ook lekker op stokbrood.
     
  5. winniethepoeh

    winniethepoeh Niet meer actief

    gerookte kipfilet met broccoli

    broccoli
    krieltjes
    honingmosterdsaus
    1 gerookte kipfilet
    lenteuitjes

    broccoli gaar koken.

    wat lenteuitjes in kleine stukjes snijden.
    Krieltjes wokken. lenteui meewokken.
    Als het klaar is dan kip erbij in de wok en even warm laten worden.
    Broccoli afgeiten en bij de wok in doen. Goed mengen en dan honingmosterdsaus erover.
     
  6. winniethepoeh

    winniethepoeh Niet meer actief

    dat gerecht van eylem is echt een aanrader he! Ga het volgende week ook maar eens maken, samen met het recept van mexicaanse wraps.
    Krijg volgende week eters, dus maar even wat proberen van deze lekkere ideeen.

    nog iemand een lekker idee voor een makkelijk toetje, dat past bij mijn mexicaans buffet?
     
  7. Devilschase

    Devilschase VIP lid

    1 dec 2007
    21.156
    8.129
    113
    Generaal zonder leger.
    Flevoland
    Gevulde champignons met kaas

    - Grote portobello champigons (2 per persoon)
    - Creme Fraiche
    - Gehakt
    - Gyroskruiden
    - Ui
    - Knoflook
    - Basillicum
    - Cheddarkaas

    Hol de portobello's uit. Bak het gehakt rul en gooi de kruiden erbij samen met de versnipperde ui en knoflook. Voeg de creme fraiche erbij (naar smaak, hier 125ml) en laat het even pruttelen. Schep het mengel in een portobello, doe er een plak cheddarkaas op en 15 minuten op 180 graden in de oven.

    Je kan het serveren met rijst of salade.

    ( het kan ook met normale champignons. Snij ze door de helft of in vieren, meng ze door het gehakt, doe ze in een ovenschaal, kaas eroverheen en net zolang in de oven.
     
  8. Elisje

    Elisje Fanatiek lid

    18 jun 2006
    3.930
    933
    113
    Sorry ik had hier even overgelezen, ik was waarschijnlijk aan het posten en even langer op dat scherm blijven staan omdat ik mijn zoontje zijn luier moest verschonen.

    Ja ik maak de roux dus ook nooit met afgemeten hoeveelheden, het is bij mij ook echt op het gevoel. Maar ik gebruik dus meer bloem dan je normaal zou doen zodat het droger en korrelig wordt. Ik laat het dan afkoelen en doe het in een bakje of potje dat heel goed afsluit en dan gaat het gewoon in een keukenkastje.
    Het langste dat ik het al heb bijgehouden is een maand of 2, misschien iets langer.

    Ik smokkel wel eens met saus maken, mijn man zou elke dag wel een roomsaus kunnen eten maar dat is een beetje te veel van het goeie dus dan gebruik ik roux en daar dan bouillon bij, een scheutje melk om dan wat meer het idee van roomsaus te krijgen en bijvoorbeeld champignons. Dan denkt hij dat hij champignonroomsaus heeft.
     
  9. Marjannn

    Marjannn Bekend lid

    31 dec 2008
    500
    0
    0
    (Sport)masseur
    Oeeeh, wat lekker allemaal! 't Is altijd een ramp om te bedenken wat we eten, maar nu moet ik gaan kiezen. :)
     
  10. Lovely83

    Lovely83 VIP lid

    29 mei 2008
    20.418
    3.298
    113
    Jummie lijkt me ook erg lekker!
     
  11. rodelief

    rodelief Fanatiek lid

    14 feb 2008
    1.527
    0
    0
    De boodschappen voor de maxicaanse schotel zijn binnen. Ik ben benieuwd!
     
  12. Melindy

    Melindy Fanatiek lid

    2 jan 2012
    1.078
    0
    0
    binnenkort wat recepten proberen.
    ik heb ook nog wat toevoegingen:

    pastaschotel:

    Ingredienten:
    pak pasta-schelpjes(1/2 pak genoeg voor 2)
    zuurkoolspekblokjes
    dopertjes (250/300G is voldoende)
    cremé frâiche (100G)
    parmazaanse kaas (50G)
    munt
    olie
    peper en zout

    kook de schepjes beschreven op de verpakking
    bak de spekjes in een koekepan met 2 eetlepels olie. als ze gaar zijn, voeg de dopertjes toe. bak een minuut of twee voor je de cremé frâiche en de parmazaansekaas toevoegd. breng met peper en zout op smaak.
    voeg de schelpjes toe aan de mengsel en roer het goed door elkaar.
    hak de munt fijn en strooi dit over de pasta mengsel.

    eet smakelijk!
     
  13. fruitdruifje2006

    fruitdruifje2006 Actief lid

    27 sep 2011
    244
    0
    16
    Snel ,makkelijk, maar heerlijk limburgs zuurvlees.
    Ik werk in dit recept met kopjes (koffiemokken) om zo de verhoudingen te houden en niet te hoeven afwegen.

    500gr varkenspoulet
    2 dikke uien (gesneden)
    3 laurierbladen
    4 kruidnagels
    1 of 1.5 kopje azijn (ligt eraan of je van zuur houd zelf altijd 1 azijn 2 water)
    2 kopjes water
    1 kopje suiker
    2 eetlepels stroop
    2 plakjes ontbijtkoek (niet persee nodig maar vind ik lekker)
    Peper en zout

    Poulet kruiden met peper en zout in een klontje croma bakken. Als het bruin begint te worden de gesneden uien erbij glazig laten bakken.
    Dan de laurierbladen en kruidnagels erbij. Ook de azijn suiker en het water. Dit laten koken. Dan de eetlepels stroop erbij doen en de in blokjes gesneden ontbijtkoek. 20 tot 30 min laten zachtjes laten doorkoken en klaar. Evt nog binden met maizena. En wil je hem wat donkerder van kleur krijgen kan je een klein lepeltje buisman erdoor doen. deze: http://www.greatergourmet.com/beverages/120100_lg.jpg

    Wil je meer saus dan kan je het water/suiker/azijn/stroop verhaal verdubbelen.
     
  14. fruitdruifje2006

    fruitdruifje2006 Actief lid

    27 sep 2011
    244
    0
    16
  15. Noorus

    Noorus Fanatiek lid

    17 nov 2011
    4.575
    0
    0
    Hier ook een heerlijk en makkelijk recept van mij!

    Gevulde courgettes (recept is voor 2 personen)
    - 1 courgette
    - 200 gr gehakt
    - 1 tomaat
    - creme fraiche
    - ui
    - geraspte kaas

    Ik doet altijd 1 courgette voor 2 personen (vind ik genoeg). Die kook ik vooraf even in een pan met water en een beetje zout, 5 minuutjes. Vervolgens snij ik de kontjes eraf en in de lengte doormidden. De zaadjes haal ik eruit met een lepel en snij dit fijn. In een koekenpan rul ik gehakt (naar smaak kruiden toevoegen) met een klein uitje. Vervolgens snij ik een tomaat in kleine blokjes en voeg ik toe aan het gehakt. Dan doe ik het gourgette-zaad erdoor. Laat het allemaal even warm worden en voeg vervolgens een beetje creme fraiche toe. Dit ook uit de losse pols, maar niet teveel hoor. De doormidden gesneden courgettes doe ik in een ovenschaal en ik gooi het gehaktmengsel over/in/op de courgettes. Daarna geraspte kaas eroverheen en 20 minuten in de oven op 180 graden. Wij eten er altijd rijst bij (met een beetje chillisaus). Heerlijk!

    Maar je kan oneindig varieren natuurlijk, je kan er champions, mais, prei doorheen doen. Of misschien ipv creme fraiche iets van gorgonzola. Ipv gehakt kan je tonijn doen, ook heel lekker!
     
  16. NooNoo

    NooNoo VIP lid

    18 jul 2010
    5.422
    1
    0
    He, dat recept van eylem ga ik ook proberen, nóg uitgebreider! Ik maak altijd een slechte variant, met gehakt, beetje lenteui, tomaat, knoflook en VEEL chips en cheddar... mag alleen heel af en toe in het weekend, maar die van eylem mag ook wel door de week vind ik :D

    Nasi gaat hier ook altijd supersnel. Rijst koken, 200 gram gehakt rullen, 400 gram groentemix erbij, pakje nasi mix er over, rijst er door en klaar ;) (wat een keukenprinses ben ik he?)

    Maar het ALLERmakkelijkste en grootste succes is toch wel gewoon ordiniar de frituurpan, Chineesje of de pizzaboer. Niet gezond, maar och... :D
     
  17. Skye

    Skye Niet meer actief

    #97 Skye, 13 jan 2012
    Laatst bewerkt door een moderator: 13 jan 2012
    Hier nog eentje (van Jamie Oliver), hij is zo lekker (het recept he ;))

    Ga hem hier zo ff uitschrijven!! Ben nu op werk
     
  18. daphne78

    daphne78 VIP lid

    10 mei 2006
    7.311
    0
    0
    Nijmegen
    varkenshaasjes met katenspek en abrikozenjam

    - varkenshaasjes in medaillonnetjes snijden, kort in de boter aanbraden, beetje peper erover (ik gebruik bijna nooit extra zout)
    - katenspek insmeren met abrikozenjam (afhankelijk van de grote van de plakjes en van de medaillonnetjes 1 of 2 plakjes per medaillonnetje).
    - medaillonnetje op de katenspek en dan inrollen
    alles in een ovenschaal doen en dan nog 20min in de oven op 180 graden

    Serveren met krieltjes of aardappeltjes uit de oven en met groente, ik vind broccoli of spercie- of snijboontjes erbij lekker. En dan de saus/kookvocht van het vlees als het uit de oven komt er overheen doen.
     
  19. Skye

    Skye Niet meer actief

    Hier dan het recept!!!

    Steak sandwich

    -ciabatta
    -2 biefstukken
    -tijm
    -peterselie
    -olijfolie
    -peper en zout
    -geroosterde paprika's (pot)
    -balsamicoazijn
    -mierikswortel pasta
    -rucola


    2 biefstukken insmeren met olijfolie, peper, zout en tijm.
    Deze bakken naar wens (dus rare, medium, well done).
    Op een grote snijplank een paar geroosterde paprika's (pot) en peterselie heel fijn hakken, beetje olijfolie en balsamicoazijn toevoegen. Echt een salsa van maken. Zodra de biefstukken gebakken zijn, deze paar minuutjes laten rusten op de salsa.

    Ciabatta afbakken en door de lengte doorsnijden. De onderkant besmeren met een laag mierikswortel pasta. Daar een berg rucola op. De biefstukken in plakken snijden, deze verdelen over de ciabatta (op de rucola). Daarop de salsa verdelen. Blijven een hoop sappen op de snijplank liggen, dus met de bovenhelft van de ciabatta (andere helft) met de brood kant over de plank gaan, om zo alle sappen op te nemen!! De bovenhelft op de onderhelft en door midden snijden!! Jammie, zo lekker!!!!
     
  20. jipofjanneke

    jipofjanneke Niet meer actief

    Wat ziet dit er allemaal heerlijk uit zeg! Jammer dat ik zo slecht kan koken. Misschien ga ik het toch maar weer eens proberen...
     

Deel Deze Pagina