Ik denk eerlijk gezegd ook dat het vooral een 'winterding' is, maar ben me er net pas in aan het verdiepen. Ik kan er toch pas op z'n vroegst in april mee aan de slag, tot die tijd ben ik te zwanger of net bevallen, en vriest het misschien ook nog wel....
Zelf simpele pastasaus maken kan heel makkelijk: Gehakt, groente naar keuze, uitje, blikje tomatenblokjes (39 cent bij AH), peper, zout, beetje knoflookpoeder, italiaanse kruiden, klein schepje suiker, en even laten bubbelen. Een grote zak pasta kost bij AH ook maar een euro geloof ik (voor een kilo). Andere sausjes ben ik ook niet zo handig in, eerlijk gezegd...
Heb je internet en Google? Ik haal echt alles van internet wat koken betreft, ideaal....ik bedenk wat ik wil maken en ga uitvogelen hoe dat het beste kan. Lees het liefste eerst een stuk of 10 recepten en dan kies ik wat me zelf het lekkerst lijkt. Buiten dat het goedkoper is, is het ook veel gezonder en bovenal veel lekkerder dan al die kant en klare dingen.
Kassaus bijvoorbeeld: Bloem, boter, melk kaas en een beetje nootmuskaat. Op internet zijn heel veel recepten te verkrijgen voor eigen sausjes (of in een kookboekje) en dan mis je ook meteen de Enrs die verschrikkelijk slecht voor je zijn.
Het probleem is dat bij veel recepten men er wel vanuit gaat dat je veel dingen zelf al begrijpt. En dat geldt voor mij dus vaak niet, omdat ik veel basiskennis niet heb meegekregen. Ik leer nu zelf steeds meer bij en dat gaat best aardig, maar verse producten (veel soorten kruiden, gember en dat soort dingen) zijn nog een raadsel voor me *bloos* Hoe je dat moet bereiden/snijden etc. Heb van de zomer voor het eerst een verse knoflook gebruikt, na uitleg van een vriendin, daarvoor wist ik niet eens wat ik ermee moest haha.
caithlin: ga dan eens opzoek naar een kookboek van magriet ofzo. daar staat echt Alles in .. basiskennis van producten , hoe te gebruiken..of bij de action hebben ze kleine boekjes over hoe doe je iets en daaar staat ook Koken, zo doe je dat! tussen. daar staan allerlei basistechnieken en weetjes in. kost 1,5 euro ofzo.. isbn 9789059645547
Doe ik ook zo. Ik zet meteen alles wat dan over is op de spaar, kunnen we het ook niet zo pinnen. Man vindt het nog wel lastig, die houdt can impulsaankopen... Maar toen ie gisteren zag wat ik de laatste maanden heb gespaard afgelopen jaar was ie toch wel erg blij dat ik hem wat korthou wat uitgaven betreft. * hij kan echt wel dingen kopen hoor, maar je eilt niet weten hoeveel niet gebruikte zooi we op zolder hebben*
OFF TOPIC Niet alle E-nummers zijn slecht hè Heb gisteren een uitzending gezien op de BRT/VRT... nou ja België in ieder gevel... Daarin werd ook aangegeven dat veel van de e-nummers ook gewoon in ons eigen lichaam worden aangemaakt. Maar omdat "iets" in voedsel wordt toegevoegd, krijgt het een E-nummer!
Is dat die aan de korreweg??? Heb je nog andere lekkere tips om daar te kopen?? Vriendin woont daar en ga ik vd week nog ff langs
Ik vraag me dus ook echt al heel lang en heel vaak hetzelfde af. Ik moet eerlijk bekennen dat ik momenteel niet echt oplet maar als ik dat wel doe dan maak ik dus een weekmenu, ga naar lidl, AH en brood van de bakker. Als ik dat doe dan red ik het met veel moeite met 90 a 100 euro voor 1 zindelijk kindje die volledig met de pot mee eet. Dan komt daar nog kattenvoer bij 65 euro per maand, zit ik dus voor 4 weken op 425 euro. En vanaf volgende week ook nog iedere week voeding en luiers (20 euro per week) bij. Oke, daar zou ik op lekkere dingen (luxe broodbeleg, chips oid) wel iets op kunnen bezuinigen maar toch echt nooit niet de helft.
het kattenvoer heb ik bv al niet. Mijn man drinkt niet en we roken niet. Ik drink normaal gesproken in het weekend wel graag een wijntje, maar nu dus niet. Ik weet niet wat jullie allemaal eten?? Ik heb daar dus straks geen luiers en flesvoeding bij he, dat zit natuurlijk niet in die 50 euro. Wij bezuinigen ook niet op chips e.d. We houden ook van iets lekkers. Maar misschien ligt het eraan wat je eet??
Wij roken en drinken ook niet. Kattenvoer heb ik apart vermeld omdat dat idd uitzondering is (helaas 2 katten op dieetvoer) Wel drinken we overdag siroop maar in de avond graag een glas coca cola (ongeveer 3 flessen per week) Als ik naar ons weekmenu deze week kijk: maandag: aardappels, snijbonen, speklap dinsdag: stamppot boerenkool met spek en worst woensdag: verse spinazie(paparika, ui, knoflook) met verse pasta en snitzel donderdag: chili con carne vrijdag: Lasagna met verse groentes en gehakt erdoor zaterdag: wraps gevuld met gehakt, sla, mais, kidneybonen en paprika zondag: rijst met stoofvlees en boontje We eten meestal 2x per week aardappels, 2x pasta en 2x rijst. Dagelijks vlees erbij en inprincipe dagelijks verse groente. fruit eten we erg weinig, 5 appel,5 bananen en een doos druiven kom ik de week wel door. Ontbijt op zaterdag wel altijd met afbakbroodjes en jus dorange (een fles verse) Op brood meestal oude kaas, ham, smeerworst oid en dan idd wel van de vers afdeling en niet van die voorverpakte pakjes. Wekelijks 4 pakken melk, 1 pak nep-optimel, 3 pakken taksi en 1 pak yoghurt en 1 pak vla. Tegenwoordig zit de lidl hier naast de AH dus groente, fruit en een deel van vlees (gehakt, kipfilet) haal ik bij de lidl. Wel ben ik absoluut gevoelig voor aanbiedingen, ben blij dat de hamsterweken voorbij zijn want de kasten zijn overvol en de rekening is leeg haha
65 euro kattenvoer? Heb je zoveel katten of eet je kat zoveel of duur? Mijn kat moet hypoallergene voeding hebben, 50 euro per zak. Volgens mij kun je het bijna niet duurder treffen.... Maar met zo'n zak doen we wel 2,5 maand. Dus hoe je dan aan 65 euro komt? Misschien iets om te besparen?
Ik heb 2 katten op dieetvoer, zowel blaasgruis als darmontstopping. Helaas dus geen optie om hierop te bezuinigen. Nu is het gelukkig ook niet zo dat we moeten bezuinigen maar ik vraag me toch regelmatig af waar het hier "mis" gaat als ik zie dat mensen voor 50 euro per week klaar zijn.
Dat scheelt ook al een slok op een borrel hè..... wanneer je dat zou vervangen door goedkopere varianten.
Alles wat groen is is duurder. stamppot eet ik (in de magere tijden) met spekjes OF worst., merk cola is hier niet te vinden, niet voorverpakt beleg dat is 9 van de 10 x duurder en oude kaas is sowieso duur, stoofvlees is in magere tijden hier maximaal 1 x in de 2 mnd. kost algauw 10 euro voor 1 pan, snitzels is bewerkt vlees dus duurder. Begrijp me goed ik koop nu meer als jij doet meestal ook rond de 100 euro per week. Ik kan het nu doen, we gaan nu wel weer iets minder luxe doen maar dat is eigen keuze. en vooral aanbiedingen die zijn gevaarlijk als je het niet gelijk gebruikt, ik las altijd wel 1 x per 2 a 3 weken opmaak dag in. alles waarvan ik een klein beetje heb mieter ik bij elkaar of maak ik klaar en dan eten we dat (met wraps ofzo)
Net weer een megakar vol voor 53,- incl 4 flessen douchegel, en 8 pakken extra drinken. Ik snap op mijn beurt weer niet hoe het kan dat het bij anderen niet lukt voor 50,- Vraag me ook af we dan zo anders doen, want als ik de lijstjes zie van de "duurdere" boodschappenlijstjes, dan zie ik geen verschil eigenlijk. Zal ik mijn kassabon scannen? Misschien ontdekken we het dan
Ik koop nu meestal rond de 80-90 euro. Vorig jaar was dat nog 60 a 65 euro. Maar nu de jongste gewoon mee eet en ik meer biologisch koop wordt het gewoon duurder. Meer vis en biologisch is denk ik hier de boosdoener.