Koken zonder pakjes

Discussie in 'De lounge' gestart door Juul75, 25 jan 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.275
    521
    113
    Dat klinkt lekker! Ga ik zeker proberen!

    Thanx!
     
  2. Luun

    Luun Bekend lid

    24 mrt 2007
    875
    0
    0
    SAHM (Stay at home mom)
    deventer
    geen idee of je die blikjes in dezelfde vorm ook in nederland kan krijgen (ik woon in de usa), ik neem aan dat die jalapeno's ook kunnen.
     
  3. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.275
    521
    113
    O ja, ik zie het nu!:D
     
  4. ratatosk

    ratatosk VIP lid

    16 mrt 2010
    5.429
    5
    0
    Misschien bij een toko?
     
  5. Juul75

    Juul75 VIP lid

    8 apr 2010
    12.092
    7.843
    113
    Iets heel anders, het is niet echt koken, maar ik maak ook mijn eigen muesli. De muesli die je kant en klaar koopt is ofwel cruesli (lekker zoet en knapperig maar met heul veel calorieen) of van die melige havervlokken muesli (veel haver en rozijnen erin want dat is lekker goedkoop)

    Eigengemaakte muesli:

    De basis is een soort van vlokken. Ik vind het het lekker om 4 soorten vlokken te kopen (da's geloof ik haver, gerst en nog 2 soorten) maar je kunt ook voor 1 soort kiezen. Daarna moet er wat knapperigs bij (meestal noten), wat zoets (vaak de rozijnen in de winkel maar ik neem dadels of abrikozen) en wat zuurs (want dat vind ik lekker, meestal goji bessen of cranberries)

    Nu kun je het ook lekker goedkoop maken want bij de Tuinen zijn nu veel noten en zaden 2 voor de prijs van 1.

    Als voorbeeld, ik heb gisteren nieuwe muesli gemaakt waarin een klein beetje vlokken zitten, ik doe er nooit te veel in want dan vind ik het zo stoffig worden. Dan veel hazelnoten en walnoten. Kunst, de buren hebben een walnotenboom en wij hebben 2 hazelaars in de tuin, dus dat zit er altijd wel in ;) Gedroogde cranberries. Zonnebloempitten. Fijngehakte gedroogde dadels.

    Ik eet het meestal met magere yoghurt, een sliertje honing eroverheen en soms een appeltje of een mandarijntje erbij door. Lekker en zo kom je ook goed aan je hoeveelheid noten en zo om te eten. Als je het helemaal gezond wilt doen kun je ook een beetje lijnzaad erdoor doen ipv zonnebloempitten.
    Ik eet
     
  6. mixedbeeb

    mixedbeeb Actief lid

    25 mrt 2009
    356
    0
    0
  7. MamaChantal

    MamaChantal VIP lid

    14 okt 2010
    16.553
    3.057
    113
  8. Uk80

    Uk80 Fanatiek lid

    Oh ik zie de links van Eylem nu pas! Nou ja, net eigenlijk.. was inmiddels al anderhalf uur verdwaald op turksekok.nl ;):cool:

    Wat een heerlijke dingen! Ik heb wat dingen op het boodschappenlijstje gezet uit dit topic. Ben benieuwd.
     
  9. Juul75

    Juul75 VIP lid

    8 apr 2010
    12.092
    7.843
    113
    Deze heb ik gisteren gemaakt! Wilde toch al spruitjes met een speklapje maken, en heb toen het speklapje klein gesneden en als spekjes gebruikt. Erg lekker! Zelfs mijn man vond het lekker en die is meer van het type: 'wat de boer niet kent dat eet hij niet' ;) Hij heeft gelukkig qua eten niets in te brengen in huis :D
     
  10. Juul75

    Juul75 VIP lid

    8 apr 2010
    12.092
    7.843
    113
    En voor vanavnd ene lekkere roerbak, met een marinade die ik ng niet had opgeschreven ;)

    Geroerbakte groente met gemarineerde kip:

    Ik doe meestal een paksoy of een chinese kool, 2 of 3 paprika's en champignons. Maar erg lekker voor wat 'bite' erbij is een stukje broccoli, of wat bloemkoolroosjes, of mini-maiskolfjes als je ze hebt liggen.

    Ik marineer een kipfiletje de dag van tevoren in:
    - sojasaus
    - knoflookteentjes (stuk of 2)
    - schepje sambal
    - sesamolie (geeft een beetje een 'wok' smaakje)
    - soms wat tomatenketchup erbij

    Dit kun je trouwens ook doen met garnalen, of met dunne reepjes biefstuk.

    Dan wok heel erg hoog opstoken, echt altiojd op hoog vuur houden. Vlees erin, bewaar de marinade die over is. Snij de paprika's, die erbij. Daarna het witte van de paksoy (dat duurt langer). tenslotte de champignons en het groene van de paksoy. Laatste beetje marinade erover mikken. Ondertussen eiermie warm maken (of rijs of waar je maar zin in hebt)

    Klaar in 5 minuten!
     
  11. Darlagirl

    Darlagirl Niet meer actief

    Sweet Chilie kip met rijst en broccoli. Erg gemakkelijk en super lekker !

    Benodigdheden:

    Kipfilet 1 pp
    Rijst
    Broccoli
    Kaas
    Ham

    Voor de marinade

    Sweet Chilie saus
    Ketjap
    Knoflook
    Uitjes
    Olie

    Bereidingswijze:

    Wij doen altijd een avond van te voren de kip al marineren omdat het dan lekker ingetrokken is. Mix de ingredienten voor de marinade door elkaar heen, snij een ui fijn en doe dit er ook bij. Snij de kip in blokjes, kruid deze met kipkruiden en meg ze dan in de marinade. Kook de rijst volgens het pak en kook de brocolli beetgaar. Als de brocoli klaar is kun je het nog even knapperig wokken.

    Voor het sausje over je broccoli heb je kaas naar wens nodig, smelt deze in een pannetje en meng daar wat stukjes ham door.

    Voila, een heel makkelijk, gezond en vooral lekker recept :D
     
  12. suus02

    suus02 Fanatiek lid

    30 jan 2009
    3.389
    867
    113
    home sweet home
    abo om het makkelijk terug te kunnen vinden
     

Deel Deze Pagina