Zelf taarten maken, show je zelfgemaakte taart!

Discussion in 'De lounge' started by Esmaralda, Nov 16, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Popkoorn

    Popkoorn Niet meer actief

    aaah kijk dit snap ik :D je bent geweldig

    super bedankt :D
     
  2. Darlagirl

    Darlagirl Niet meer actief

    Ik had vanmiddag weer zo'n bui om lekker een taartje te maken, en dat heb ik gedaan, wat vinden jullie ?

    View attachment 218621
     
  3. Popkoorn

    Popkoorn Niet meer actief

    wat krijgen jullie de taarten toch mooi strak ! heb er 2 gemaakt nu, de smaak is heerlijk, maar het strak krijgen... je ziet bij mijn taarten nog best wel bubbels om het zo maar te noemen :p
     
  4. Sweetheart

    Sweetheart Actief lid

    Aug 1, 2011
    451
    0
    0
    NULL
    NULL
    dank je!
     
  5. Sweetheart

    Sweetheart Actief lid

    Aug 1, 2011
    451
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik wil cupcakes gaan maken voor mijn moeder, bekleed met fondant. Ik denk dat ze ze niet gaat opeten maar ze neer wil zetten in de keuken. Kan dat of gaat het al gauw schimmelen?
     
  6. Sweetheart

    Sweetheart Actief lid

    Aug 1, 2011
    451
    0
    0
    NULL
    NULL
    Even up. Wie weet het? Ik ga ze vanochtend geven en ik kan het nergens vinden. Wie helpt?
     
  7. BuffySummers

    BuffySummers VIP lid

    Sep 16, 2008
    16,607
    7
    38
    Mars
    Leuke taartjes weer!!

    @darlagirl is dat je eerste taartje? Ik vind hem in ieder geval erg leuk:)

    @sweetheart, ik heb geen idee hoe lang je zoiets kan bewaren, wel lang. Want er zit natuurlijk veel suiker in he. Je moet het na een tijdje alleen niet meer op gaan eten.
    Er worden ook dummies gemaakt met fondant (volgens mij) en die staan ook soms wel jaren.

    Ik ben ook weer eens aan het bakken geslagen na bijna een half jaar niks gebakken te hebben.
    Heb gisteren al wat voorwerk gedaan, zo het bescuit bakken en dan bekleden (wat ik altijd het leukste vind:D)


    Heb ook nog even een vraagje, ik zie vaak dat mensen bakpapier gebruiken om de taart op te hogen, maar bij mij lukt dat maar niet. Hij wordt niet hoog genoeg. Waar kan dat aanliggen?
     
  8. silvia009

    silvia009 VIP lid

    Feb 13, 2009
    6,514
    0
    36
    Partime werkende moeder en echtgenote
    twente
    Ik heb altijd cupcakes over en die laat ik op mn standaard staan,,,ze worden knoerhard maar geen schimmel gezien en een paar staan er al een jaar ;)
     
  9. Sweetheart

    Sweetheart Actief lid

    Aug 1, 2011
    451
    0
    0
    NULL
    NULL
    @buffy: dank je wel! Gewoon laten staan kan dus wel een tijd. Mooi!

    Over het bakpapier: daar weet ik helaas niets van... succes!
     
  10. RosaLynn

    RosaLynn Fanatiek lid

    Mar 5, 2011
    1,791
    0
    36
    taart ophogen met bakpapier betekend dat je ze randen van de bakvorm bekleed met omgoogstaand bakpapier let wel even op dat het begin/eind elkaar overlappen anders loopt je beslag er uit. zo kan je meer beslag in je bakvorm doen en is wel je baktijd wat langer.



    sier cupcaks worden ook wel eens gemaakt van cupcake bakvormpjes gevuld met gips of dat groene steekschuim en dan gewoon fondant of marsepein gebruiken dit kan je zeker 9 maanden laten staan en als het niet in contact komt met vocht blijft dit nog veel langer mooi!
     
  11. BuffySummers

    BuffySummers VIP lid

    Sep 16, 2008
    16,607
    7
    38
    Mars
    Ja ik weet wel hoe het moet;) maar het werkt bij mij niet...Ik heb het nu maar even niet gedaan, maar de vorige keer werd hij dus niet hoog ook al had ik dat bakpapier erom gedaan...
     
  12. RosaLynn

    RosaLynn Fanatiek lid

    Mar 5, 2011
    1,791
    0
    36
    zachtjes je oven tempratuur op laten lopen schijnt ook te werken...duurt mij alleen veel te lang haha
     
  13. Baby09

    Baby09 Fanatiek lid

    Aug 9, 2009
    1,866
    15
    38
    @buffy misschien meer beslag??? 0f maakt dat niet uit??
     
  14. BuffySummers

    BuffySummers VIP lid

    Sep 16, 2008
    16,607
    7
    38
    Mars
    Thnx voor de tips, ik weet niet of meer beslag uit maakt..
    Volgende keer maar proberen.

    Ff snel taartje gemaakt:) Ben benieuwd wat jullie vinden.
     
  15. BuffySummers

    BuffySummers VIP lid

    Sep 16, 2008
    16,607
    7
    38
    Mars
    En nog een foto:)
     
  16. Sabrine1984

    Sabrine1984 Niet meer actief

    Wow wat onwijs mooi! Knap dat je dat zo kan maken zeg. Ik ben al blij als m'n appeltaart lukt :)
     
  17. silvia009

    silvia009 VIP lid

    Feb 13, 2009
    6,514
    0
    36
    Partime werkende moeder en echtgenote
    twente
    Buffy als je iets meer ei erin doet dan word hij ook hoger ;) en idd iets meer beslag ik doe voor een 20 cm het beslag van een 25 als ik een echt hoge taart wil hebben
     
  18. schaapie123

    schaapie123 Niet meer actief

    wat een lief taartje met die vlinders!
     
  19. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    Lief taartje!
    Tip voor als je nog eens een regenboog maakt: gewoon van alle kleuren gelijke 'linten' recht afsnijden, dan kun je ze op de taart zelf wel gebogen neerleggen en wordt je refenboog dus wat netter, (want denk dat dat je kritiekpuntje was? Kan verder namelijk eigenlijk niks fouts ontdekken :)).
     
  20. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    Als je decoraties vooraf wilt maken, hoef je ze niet in te vriezen, maar gewoon in een bakje met dekseltje op kamertemp bewaren. Invriezen geeft alleen maar het risico dat je decoraties door zweten lelijk worden... :(
     

Share This Page